Prave mi totalne blbne system ( Mrkvosoft), tak ma napadla tema o operacnych systemoch. Ake su vase skusenosti, ake vidite pozitiva toho a toho operacneho systemu. mate ho doma legalne, ale ako ja nelegalne ( za tento nepodarok by som doma nikdy nezaplatil)… Pripajam anketku
Ake mas problemy? Ja mam Mrkvosoft Windowx XP Proffesional a v pohode mi bezi aj na celerone 533 aj hockde inde. Pouzivam ho len preto, ze je najviac kompatibilny so softami, ktore pouzivam, aj ked uz dlllho rozmyslam nad Linuxom
Nestahoval si si nieco zo stranky www.microsoft.com? Mne uz raz padol, ked som si stiahol druhu repair verziu XP.
heh … ja som naturalista a preto mam rad tucniaka TUXa a la Linux … konkretne distribuciu Gentoo ale to iba vdaka bratovi … na taketo zalezitosti by som nemal cas … ale aj tak preferujem Slackware … proste mam rad ked si mozem konfigurovat svoj system tak ako ja chcem a nemusim sa spoliehat na nie vzdy spolahlive conf-generatori …
… ma to inak aj druhu stranu … na svojej masinke (param.: K6-2 500 CPU,320MB RAM, 80GB HDD) by som nic ine ako Linux uz asi nepustil … a winshit uz nekradnem … podla mna za to nestoji
No ja mam Mrkvosoft XP service pack(crack) 2, hasim na Athlone 3200+, problem je v tom, ze po troch mesiacoch pouzivania pravidelne instalujem nanovo, denne totiz prejde compom okolo 5 Giga novych suborov, testujem, istal, reinstal, tak mu to totalne rozhodi registre. Pokial chces najnovsie zaplaty, mam ich aj ako exe subory, daj vediet cez IS kontakt, zaslem, ak chces Mna len zaujimalo, ci take problemy ma viaceru ludi, poznam ludi, co Mrkvosoft instaluju iba raz do roka
Ja ho instalujem tak 1 krat za 1-2 roky (crack)
Daj si pozor prave na tie najnovsie zaplaty, pretoze zvecsa su robene proti cracknutemu systemu. Ja mam service pack 1 a vsetko je bez problemov, pokym nenahram service pack 2. A pravidelne si upratuj Temp adresare, ak casto instalujes/reinstalujes
Gratulujem, mas to dobre
Ja mam srvice pack 2 ako instalacne CD vcelku, takze tu problem nie je. A tie zapalty idu pod cracknutym systemom v pohode, len tie nove (myslim ze od oktobra) uz vyzaduju kontrolu legalnosti systemu. Tie sa ale tiez daju lahko zohnat Inac ich ale nepouzivam, nemam ich vyskusane, takze vystacim si z doterajsimi, nepozuiovam IE expolorer, mam dva legalne antiviry a firewall Kerio, takze tie nove zaplaty nejako ani nepotrebujem
inak chyba mi tam moznost Linux (legalne/nelegalne) ))) … ako pozeram tak pozeram je to bida … ja som nereinstaloval komp plne tri roky … az kym nevysiel Slackware 10.2 … vtedy som si povedal ze mam bordel na disku a bolo by to dobre upratat a pri velkom upratovani aj vymenit system za lepsi … v tom case mi nefungovala kompilacia a ani binarky uz nechcelo instalovat (niektore hlavne tie od IBM) … takto zdevastovat system si asi zasluzi medajlu )) … ale TV mi isla (trosku som musel zasahovat do zdrojakov kedze mam rad nove veci) … net mi isiel … aj OO.org isel … tak to trvalo este pol roka kym sa mi do toho nepustil brat (mali zasran … ale je fakt dobry ;_) ) a nechal nainstalovat Gentoo … pokial sa to da nazvat instalaciou … 7dni a 7noci sa s tej sunky dymilo … este aj cez den bezal druhy stroj (Athlon 2600+ s 512MB RAM) … kym sa setko neprekompilovalo tak aby to bolo presne usite na mieru mojmu milasssiku … napokon vymenil mount directory noveho a stareho systemu a … aj’hla bolo nove gentoo … sice pracovat sa s nim dalo uz na druhy den instalacie … ale iba ak tak kukat stranky … ale to je to hlavne …
… pre toto nemam rad Winshit … lebo neviem ako funguje a neviem co robi stale … a je strasne ale naozaj strasne pomali (ved by aj nie sak je kompilovany pre 386ku )…
Tak ja prave prechadzam na oba olatformy, kupujem dalsi disk, na tom svojom nemam miesto na Linux particiu, uz mam dlho odlozenu full instalacku Mandrake Linuxu Inac ten podnet ohladom legal a ilegal Linux, hehe, dobre som sa pobavil. Inac mas u mna velky respekt, ja v Linuxe nejako extra frcat neviem, preto som si zohnal full instalaciu Linuxu, kym by som prisiel na aktualizacie kniznic a komponentov, tak by ma asi kleplo.
Inac Win shit mas pravdu, je pomaly, ale ten novy Vista nie je o nic lepsi, fuj, tie priehladne okna ma nejako znervoznuju. Preto podporim Democratic Republic of Linux
no …linux nieje az taky zlozity … to iba ludia to zbytocne nafukuju …v linuxe plati jedno pravidlo : RTMF … a hned je svet krajsi …odporucam pouzivat www.abclinuxu.cz jeden z najlepsich linuxovych portalov v CR a SR … a mozno aj v europe …
No, co sa tyka reinstalacie… ja nereinstalujem linux vobec, dokonca pocitac bezi stale aj niekolko mesiacov bez restartu (pricom sa dennodenne na nom robi), vypne ho len vypadok prudu.
Cca raz za 1-2 roky urobim upgrade (bez akejkolvek straty dat, nastaveni…) - predsa len, novsie programy potesia.
no sak jasneee … ja som len na nom jeden cas robil dost skarede pokusy .. a dopadlo to tak ze prestalo fungovat GCC … inak to islo ok … ale uz som nic nevedel skompilovat okrem jadra … co je divne … a dneska mam Gentoo a brat update uz nejak sam zariadi:) ..inak je to trochu ine ako v slacku ale uz si zvykam bez linuxu by som musel do mojho milaasssika vrazit pekne prachy … takto som spokojny ze mam co potrebujem …
… existuje server kde sa manici predbiehaju ze kolko im bezi masina (vacsinou su to dobre odladene servre) … pred asi 5romi som pocul ze nejaka masina bezala vyse 900dni bez restartu a restartovali ju iba preto ze ho prenasali o poschodie vyssie … inak su stroje co sa daju za chodu upgradovat … dokonca aj procesory a pamate … kedysi boli take Alphy od DEC (Digital) .. ale kedze ich kupil Intel a bola to silna konkurencia pre jeho Italium tak ich zrusil … svine!