Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?

Dnes som si stopol Donovaly, teda približne od stredu RK po stred BB to bolo 45 min jazdou v rámci predpisov + 10 na rovinkách.
LE - BA čistá jazda 3h 38 min, priemerná rýchlosť 101 km/h. Takže nový úsek R1 ušetril asi pol hodiny.
*presunul som to sem z Fričoviec

super. opacne to usetri este viac kvoli 2+1

dalsi z nezmyslov palcakovcov. 80% aut prechadza na dialnicu pri uplne zlych parametroch starej cesty, branisko, figa, nova bana.

presne ako hovoríte. A ešte k tomu tie ich vyčíslenia úspor času v eurách . . . to som sa šúľal od smiechu . . . aby im vyšlo, že nejaká dialnica je zisková, tak ocenia úsporu času tak, aby to bolo superprínosné . . . veď aj v analýze na R1 sú vyčíslené najväčšie úspory v čase (90% úspor). Tomuto ja neverím. . . tieto úspory je možné vyčísliť pri nákladnej doprave, ale pri osobnej silne pochybujem, že ak dojdeme skôr do cieľa, tak či naozaj viac vyprodukujeme ako jednotlivci. :slight_smile:

Cas cloveka ma samozrejme nejaku hodnotu, ktoru je tazko vyjadrit penazne. Z hladiska ekonomickych statistik sa mi zda spravodlive urcit jeho hodnotu priemernou hodinovou mzdou.
Takze ano, skratenie cesty o 20 minut usetri kazdemu, kto cestuje po novej R1 takymto sposobom cca tretinu hodinovej mzdy. A vobec nezalezi na tom, ci usetreny cas pouzijes na pracu, alebo nejake pozitky, alebo budes pozerat do steny. To je uplne ina otazka, co s usetrenym casom urobis. Takisto ked usetris povedzme euro za benzin, mozes si kupit pivo, alebo 10 rozkov alebo ho mozes dobre investovat. A mozes ho aj zahodit alebo stratit, co vsak nic nemeni na fakte, ze si ho povodne usetril.

lenze ked je uplne ina otazka, co s usetrenym casom urobis tak sa tento cas neda automaticky povazovat za ekonomicky prinos a uz vobec nie urcovat jeho penaznu hodnotu.

takto sa to da ratat iba pre dopravu tovaru, resp. sluzobne cesty. Tam je ta uspora v case kvantifikovatelna. Pre sukromne cesty je to viac ako pritiahnute za vlasy…

Aj dochadzanie za pracou sa da hodnotit ako uspora casu, podpora mobility takisto. Praveze ked zratas vsetky pozitivne faktory z uzivania dialnice, vyjde ti obvykle vysoke cislo - a preto sa investicie do dialnic relativne rychlo vratia statu naspät.

Aktualny test juznej trasy KE-BA v pracovny den poobede, ktoreho som sa zucastnil ako spolujazdec :slight_smile: Podmienky boli dobre, ziadne zdrzania a vodic siel odhadom do 20 nad MPR:

start Kosice-Moldavska
Lucenec: 1:50
Budca: 2:40
Bratislava-Vajnory: 4:00
ciel: 4:10

aj s prestavkou bola celkova doba jazdy do 4:30, takze pohoda, ale standardne to nebolo (kvoli podmienkam a prekracovaniu mpr)

Na ZA-RK sa po otvoreni R1 toho moc nezmenilo, ako som predpokladal. Minuly tyzden ZA-RK 1,45 hod to bez akejkolvek nehody. A to uz skutocne väcsina ludi jazdi na vychod cez Donovaly.

cestou spat usek od vjazdu do ZA v smere od KM po Ivachnovu trval 1:20-1:25 a podmienky boli zle (tma+snezenie)

Treba tomu ešte dať nejaký ten čas, nech sa to “utrasie”, november a december sú vždy cesty plnejšie, vodiči opatrnejší, resp. vodiči neskúsenejší, ktorí v lepšom počasí nejazdia autami, veľa nákladnej dopravy sa vracia zo zahraničia.

1.20-25 ked je tma a sned tak potom bezne stale nieco cez hodinu. tych 1.45 bez nehody su asi dni ked sa miestni nechcu vozit vo vlakoch a busoch do prace a do skoly.

pekne. vajnory su uz MC BA takze dokonca 4 hodiny. bez prekracovania odhadujem 10-15 m. naviac ktore ale okresu investicie pri ZV. skoda tej batky tam by sa usetrilo par min. aj za najkrajsieho pocasia.

Neviem, ci na ZA-RK sa miestni vozia len autami (osobne poznam viacerych miestnych, ktori chodia vlakom, pokial je to mozne - je to podstatne rychlejsie a hlavne spolahlivejsie). Skôr by som to prisudzoval velkemu zatazeniu nakladnej dopravy - okolo 6 tisic kamionov denne skutocne zahlti cestu bez ohladu na osobne auta. Ta by sa mala v maximalnej moznej miere presunut na zeleznicu.

najvacsi problem kamionov su stupania a tie na ZA-RK nemas. miestne osobne auta zahltia cestu viac ako kamiony.

Len mimochodom, sezóna pre “ideálne bezproblémové” spojenie východ-západ po našej pravovernej D1 začína:
Sneh pokryl aj severnú D1-ku a R3-ku

Učebnicový príklad demagógie a používania polopravdy DrX, pretože je sneh aj pri Lučenci:

zjazdnost.sk/map/view.html?p … e=48.40.22

I/50, úsek odb. Dolná Bzová – Lučenec:

miestami kašovitý sneh o hrúbke 1 cm, nutné zimné pneumatiky (čas: 10:28)

Sneh bol aj na Kojšovke, keď som tam bol.

Keď niekto používa demagógiu a polopravdy, tak je to natankuj.sme.sk. Ja som postol ich článok. A keďže ten článok je o celom Slovensku, je celkom jasné, že asi pri Lučenci žiaden reálny problém nie je, keď o ňom nepíšu.

A aj podľa tej tvojej linky sa pri Lučenci bavíme o tretinovom úseku v porovnaní s tým, koľko je zasnežené na D1ke. A keďže je to ten lučenecký úsek položený 3x nižšie než ten podtatranský, každému je jasné, že pri Lučenci už na ceste dávno žiaden sneh nie je, akurát zjazdnost.sk ešte neaktualizoval :wink:.

fakt len demagóg formátu FH môže tvrdiť, že poveternostné podmienky môžu byť na severe, v strede kopcov a 3x väčšej nadmorskej výške rovnaké ako na južnej pahorkatej nížine.

DrX ja tu linkujem fakty a ty trepeš nezmysly o tom, že si vymýšľam. Správa je jasná a vyvracia tvoje blufy o tom, že iba na severe je sneh.
Zvyšok sú tvoje klamstvá. Citácia: “fakt len demagóg formátu FH môže tvrdiť, že poveternostné podmienky môžu byť na severe, v strede kopcov a 3x väčšej nadmorskej výške rovnaké ako na južnej pahorkatej nížine.” Tak a teraz uveď a jasne, kde to ja tvrdím, ináč stále platí, že si klamár a demagóg.

Ďaľší fakt je, že všade hlásili nebezpečenstvo poľadovice pri vodných nádržiach a tokoch na celom Slovensku tam, kde sú mokré cesty. stellacentrum.sk/aktual.php
"Aktualizované: 08.12.2011 12:33 (GMT+1)
Na cestách s vlhkým povrchom, na mostoch a v okolí vodných tokov a nádrží, rátajte vplyvom nízkych teplôt s možnosťou poľadovice. Jazdite opatrne!!! "

A na poľadovicu na juhu už doplatili v minulosti vodiči na R1 medzi Trnavou a Nitrou: dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=13044
Nuž čo s tebou klam si tu ďalej, ale potom sa nečuduj, keď tvoje blufy niekto odhalí.

Napisal si “Učebnicový príklad demagógie a používania polopravdy DrX”. Ja som pritom jasne presne ocitoval popis stavu, a uviedol som aj zdroj. A keď presnú citáciu aj so zdrojom nazývaš “Učebnicový príklad demagógie a používania polopravdy”, tak si proste klamár.

K tomuto: "DrX ja tu linkujem fakty a ty trepeš nezmysly o tom, že si vymýšľam. Správa je jasná a vyvracia tvoje blufy o tom, že iba na severe je sneh.
Zvyšok sú tvoje klamstvá. Citácia: “fakt len demagóg formátu FH môže tvrdiť, že poveternostné podmienky môžu byť na severe, v strede kopcov a 3x väčšej nadmorskej výške rovnaké ako na južnej pahorkatej nížine.” Tak a teraz uveď a jasne, kde to ja tvrdím, ináč stále platí, že si klamár a demagóg. "
ja som napísal môže tvrdiť a to je úplne presné, lebo z tvojho príspevku vyplýva, že sa snažíš vykresliť, že zjazdnosť ciest na juhu a na severe je rovnaká. No a tvríš to aj ďalej s týmito novými citáciami, ktorých výpovedná hodnota je asi taká, ako keď v Ríme raz za 30 rokov napadne sneh, a tiež je tam v ten deň 500 dopravných nehôd. Čiže v klamstve, zavádzaní, skresľovaní a demagógii pokračuješ.

PS: Pozri si shmu.sk. V Lučenci je teraz 7stupňov, tak jaký tam môže byť sneh (zatiaľčo v Poprade je 0stupňov, a fujavica). Ale tvoja linka na zjazdnost.sk stále tvrdí, že je sneh pri Lučenci :wink:

PS: peterle, fakt súcitim s chudák blavakmi, ktorí sebe pridelili LEN najviac peňazí z OPD, aj keď sú najmenším slovenským krajom s najviac rozvinutou infraštruktúrou…