Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?

Ale inak v tomto nie je SR najhorsia krajina na svete, piatky su kriticke vsade v EU. V lete sa cesty opravuju, v zime zase sneh. :smiling_imp: :smiling_imp:

Ale v tom pripade mi teoreticky vychadza najlepsie tato trasa:
(c) Johann BA - TN - PD - MT - RK - PO

Musim ju vyskusat, potom dam vediet. Ale ked som siel na jar do Bojnic, tak povrch vozovky na useku za Trencinom bol na odrazenie podvozku. Snad to cez leto opravili.

Mozes zostat visiet na krizovatke tusim v Sucanoch. :laughing:

Cez centrum Nitry, znamená ísť cez osem semafórových križovatiek a odkedy rozbehli dynamické riadenie troch križovatiek v centre, zelená vlna nefunguje, alebo som neprišiel na to ako vlastne funguje. Predtým som počkal na zelenú na prvej a vyšiel som z Nitry bez zastavenia (samozrejme ak neboli zápchy na takej úrovni, že na zelenú všetky autá neprešli). Teraz aj keď je prázdne mesto, stojím na troch až styroch červených (tri dynamicky riadené a ešte jedna za nimy) lebo je to nejak čudne načasované (jazdim približne 50-60 km/h v meste)

Problém je hlavne rieka Nitra. Jeden most je na R1 - severný obchvat, ďalsie dva v centre. Jeden na I/64 (hlavný ťah) a druhý na mostnej ulici ústiaci do kruhového obchvatu pod Zoborom (do toho, ktorému sa chcete vyhnúť). Najbližší most na juh (podľa mapy, ale s iným by som moc nepočítal je v Komiaticiach (neďaleko Šurian) na sever zas prekáža pohorie Tríbeč a jeho obídenie znamená dostať sa do Partizánskeho, čiže už potom je jednoduchšie zájsť do Žiaru n./Hronom zo severu ak vôbec sa tam trmácať a neísť priamo na Martin.

v nitre sa to da obist tak, ze na zaciatku “obchvatu” pri predajni tusim nisan sa odboci smerom na topolcany a ide sa tam po miestnych cestach pod zoborom az do dediny stitatare.

V meste Nitra sa tvoria kolóny, áut je viac. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5240

Dopravu riadia v piatok a v nedeľu policajti, centrálnou križovatkou prechádza za 24h takmer 50 tis. áut.

Nové signálne plány podstatne zvýšili prejazdnosť Nitrou. Je preto možné, že sa vodiči rozhodli uprednostniť túto trasu a radšej idú cez mesto, ako by ho obišli severným obchvatom. Svetelné križovatky takýto nápor vozidiel nezvládajú.

Že by ľudia z fóra jazdili viac centrom Nitry :question: :wink:

Ja som to nebol. :sunglasses:

Otazku treba postavit tak, ci na obchvate ubudlo aut.
Pripadne to moze suvisiet s nejakou rekonstrukciou.

BA-KE:

D1+R1+R2, prípadne D1+R1+R3 (Donovaly)+D1 od r. 2008.

Jednoducho prvý lievik je PB a druhý je ZA-MT a tretí už od r. 2008 bude až po RK.

Mimo dopravnej spicky je rychlejsia a aj kratsia trasa BA-ZA-PO-KE, v porovnani s BA-TT-NR-ZV-BB-RK-PO-KE.

Ad Adamko: Aky vplyv ma dopravna spicka na dlzku useku,ked pises,ze mimo nej je kratsia trasa BA-ZA..??!

Adamko zrejme napísal niečo iné:

• trasa D1 je kratšia ako D1+R1+Donovaly+D1
  • zároveň je trasa mimo dopravnejš špičky aj rýchlejšia.

A teraz by sme mohli diskutovať. :wink:

Je to tak ako napisal dialniciar.

Mozno by to bolo zrozumitelne, keby som bol napisal:
Mimo dopravnej spicky je rychlejsia trasa BA-ZA-PO-KE a je aj kratsia, v porovnani s BA-TT-NR-ZV-BB-RK-PO-KE.

Ibaže teraz mi prosím ťa upresni, kedy je dopravná špička.

Totiž: D1 je spoločný a problematický úsek, až sa na ňom začnú robiť úpravy, tak bude +bod pre SC-Sereď. Zdržanie pri NR sa dá stále prirovnať stratám na D1 BA-TT, až tam budú niečo robiť. Potom je to striedajúce, chýbajú úseky také 3 zásadné na R1, ale tam 20 km sa dostavia skôr ako D1 cez PB. Taktiež sa bude stavať severný obchvat BB a upravené budú aj Donovaly a tie tiež mimo špičky nie sú až také problematick, ako cez ňu.

Mimo špičky je výhodnejšia na 100% trasa D1+R1+Donovaly+D1 a ešte dlho to tak bude a budú obdobia, kedy to bude aj cez špičku.

Ad Adamko,aj Dialniciar: Tak tomu uz rozumiem.. Ja viem,ze Vam to pripada ako “chytanie sa slovicok”,ale ak je to tak naformulovane ako to bolo napisane,tak mi neostalo nic iba reagovat..

Mňa si za slovíčko nechytil. Ja som len vysvetlil možný iný výklad.

V sirsom zmysle je dopravna spicka v pracovne dni zhruba od 6:30 do 17:00 a v nedelu popoludni zhruba od 14:00 do 19:00. Niekto moze nesuhlasit a vymedzit spicku iba na niekolko hodin pocas pracovnych dni.

Ja nepisem o buducom case, ked sa zvysia zdrzania na D1 BA-TT, pisem o sucasnosti.

Severny obchvat BB b ez noveho kompletneho prepojenia na RK nebude mat podstatnejsi vplyv na prejazd ZV-BB-RK.

Okrem toho, ze trasa cez ZA je kratsia, cast po dialnici D1 vedie od TT po ZA v dlzke 132 km, z toho 18 km je usek D1 Vrtizer - Horny Hricov zatial s obmedzeniami (v lete bude najmenej 13 km v plnom profile).

Na TT-NR-ZV-BB je R1 v dlzke 96 km (predpokladam, ze R1 Kovacova-BB oznacena ako RC meria 15 km a dalej je to len mestska komunikacia - teda neviem presne, kde je znacka koniec RC). Z tych 96 km je rychlost obmedzena na 15 km SP-Budca.

Prejazd cez PB mimo spicky je takmer vzdy na prvu zelenu, teda takmer bez zdrzania. Uplne to iste cez Zilinu.

Na konci roka 2007 by mali byt useky na Vrtizer-HP-Zilina hotove. To by znamenalo 135 km plnohodnotnej dialnice TT-ZA, oproti 96 km R1 TT-NR-ZV-BB, pritom na R1 zostane na 15 km SP-Budca obmedzena rychlost.

Teda 135 km na D1 kde takmer vsade bude povolena 130km/h, oproti 80 km na R1 kde je takmer vsade povolena 130 km/h.

Chronologicky:

1. Aj dnes je rýchlejšie ísť po SC-Sereď ako SC-TT cez špičku aj mimo nej.
  2. Okrem obchvatu BB sú zásadné investície na Donovaloch na prídavný jazdný pruh, kedy sa bude dať predbehnúť čokoľvek pomalé a to už zásadne zlepší situáciu na Donovaloch.
  3. Mimo špičky je ale bez zdržania aj Nitra a úsek NR-ZM a aj Donovaly sú prázdnejšie a aj vjazd do RK je rýchlejší.

Bavíme sa ale o začiatku r. 2007. Teraz pred chvíľou si ma na to upozornil. :bulb:

Ano, ale dovolil som si posunut sa (pozriet sa) na koniec roka 2007, ked sa to este o niekolko minut zlepsi. To nic nemeni na prispevku, ktory som napisal pred nim.