R2 este nie je zakreslena. niekedy to trva par dni.
zoomni si, a uvidis, ze nevie.
Aktualne je ale na severe nasnezene, na D1 bolo rano niekolko nehod, takze je to vyrazne pomalsie.
Kazdopadne juhom to bude rychlejsie tak ci tak. V noci uz mal Waze zakresleny novy usek R2, a BA-KE mi ukazal v noci juhom za 3h:50min.
Zaujimave. Waze a GMaps pouzivaju rovnaky mapovy podklad. Waze tam R2 ma, ale aj tak posiela na staru cestu.
Tak sa nasla odvazna novinarka, ktora povedala ako to je:
Bratislava a Košice dodnes nie sú prepojené plynulou diaľnicou. Cesta autom naprieč Slovenskom za ideálnych podmienok trvá vyše štyri a pol hodiny. Najrýchlejšou sa aktuálne stala južná trasa. A aj vďaka štvrtkovému spusteniu úseku R2 južne od Zvolena.
Mna Waze posiela po R2.
Ak ale pouzivas web mapu waze treba si dat pozor na to, ze defaultne to nema dialnicne znamky a posiela mimo dialnicu. Pre spravne zobrazenie je potrebne pouzit link s parametrom:
https://www.waze.com/sk/live-map?rp_subscription=*
Národná diaľničná spoločnosť
12h ·
**Dôležitá informácia pre vodičov!** ![]()
Prosíme všetkých vodičov o bezpečnú jazdu na diaľnici D1 v úseku od km 315 po km 350,5 z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok. Na tomto úseku sa objavil fenomén Biela tma, celkovo už tretí krát od začiatku zimnej údržby tento rok.
Na celom úseku je znížená rýchlosť na 60 km/h a blokovaný je ľavý jazdný pruh.. V tuneli Bôrik je znížená rýchlosť na 80 km/h.
Veríme, že inovatívny a efektívny dopravný systém vyvinutý práve pre situácie Bielej tmy Vás bezpečne dovedie do cieľa.
Prosíme, buďte opatrní a dodržiavajte uvedené rýchlostné obmedzenia. Bezpečnosť na cestách je na prvom mieste!
Šťastné cesty do cieľa ![]()
wow, gugl uz nasu najsamdolezitejsu hejslovacku megalomaniu D1 neodporuca na KE-BA ani ako alternativu ![]()
Mam pocit, ze google nieco dojebal v algoritme. Pri zadani ciela Aupark KE mam rovnaky vysledok ako ty. Pri zadani Doubletree Hilton mam toto ![]()
koľko radosti/škoradosti dokáže niekomu spraviť takáto hlúposť ![]()
a preto zadavam od mesta k mestu
BA, zlate piesky - ZV - KE cerveny rak 4:10
BA, zlate piesky - ZA - KE dargovskych hrdinov 4:35, z toho hp-ll-ds 33 min, hub-iva 25 min
Akoze teraz je Juh o 10-15 minut lepsi ako po D1 a o 5 minut lepsi ako cez Certovicu. Uvidime ako sa upravia casy v Aprili 2026 po otvoreni oboch rozostavanych usekoch na D1. Ja si myslim ze cas sa zlepsi o 20 minut a v top casoch aj o 40-50 minut. To bude game changer ![]()
asi tak. cize zatial to vyzera ze samotne visnove len +/- vyrovna casy.
mimochodom tur-hub je v pohode prejazdne zato za neresnickou MUK kde sa 4 pruhy zbiehaju do dvoch je uz mierne zdrzanie. konkretne tu:
Uz im to zas funguje normalne:
Opacnym smerom to ukazuje takto:
asi kvoli tomu, ze tam ma pri moldave “uzavretu cestu”. Ked ale presunies trasu na moldvau, stale ukazuje 4h28m.
Google sa rozhodol, že bude preberať informácie o uzávierkach z Waze, ale keď to nevedia robiť poriadne, tak nech sa na to radšej vykašlú