A všetko vyššie spomenuté nie sú fakty, pretože si to tak myslíš. Chápem.
Tu debata nemá ďalej zmysel.
A všetko vyššie spomenuté nie sú fakty, pretože si to tak myslíš. Chápem.
Tu debata nemá ďalej zmysel.
Nic konkrétne si nespomenul. Takze nie sme ziadnym malorusky satelitom lebo rusko nad nami nema moc. Alebo dokaz opak.
Tak určite.
Gauza Bohuš Garbar, údajné drony ktoré spomínal Naď ako fotia sklady, dotácie Kotrbovi od prokremeľského podnikateľa, či vyjadrovanie sa slovenských koaličných politikov pre ruské média (vyjadrenia, ktoré podporujú ruský naratív), to sú samé náhody…
Priznávam, že satelit bol ľahká hyperbola (čo by si mohol vedieť, keďže je to tvoj obľúbený rétorický nástroj), ale ďaleko od neho nemáme. A ako som už spomenul, opäť si urobil typický “devil-move” kedy si vytiahneš jedno slovo a totalne minieš pointu príspevku.
S tebou debatu na toto končím, toto ťahanie za slovíčka je strata času.
pointa podla teba nebola pointa podla mna. tieto veci co spominas su absolutne mimo mojho zaujmu lebo ich nepovazujem za podstatne. spionaz bola vzdy aj bude, aj dotacie. ani netusim ze kto je kotrba. nad tragedom nad (budaj, heger..) sa len smejem. ale som si isty ze tieto veci su totalne malichernosti oproti skodnej typu kaufland/lidl. ostal som pri tomto priklade ak na nehnevas.
satelitom sme boli pred 1990. skutocnym satelitom, nastastie uz neexistuje rvhp ani varsavska zmluva. okrem paliva do EMO a EBO a ropy do slovnaftu neviem ci existuje nieco co nutne potrebujeme z ruska. teraz sme skor kolonia zapadu. ale to ti evidentne nevadi. lebo tam sidli nekonecne dobro ktore svoju silu nikdy nezneuzije.
skodna Kaufland/lidl - ved do tych obchodov nemusis chodit. Mas na vyber x rozlicnych obchodov a obchodnych sieti. Mas napr. echt slovensku coop jednotu. Mas siet obchodov Koruna. Ja tu mam blizko obchod siete Fresh. Takze staci zdvihnut zadok a nekupovat v tej skodnej. Ked to bude robit dost ludi, tak sa tie obchody stiahnu. No asi ten tvoj nazor u nas v meste nezdiela az tak vela ludi, lebo nejaky pol rok dozadu lidl otvoril druhu predajnu. Co viem, tak uz maju naplanovanu tretiu predajnu a stava sa druhy kaufland.
Elegantne si sa vyhol otazke, v com sa lisi taka Skanska napr. voci Doprastavu alebo Vahostavu, kedze Skanska ma zaregistrovanu slovensku firmu. Takze dan zo zisku plati na Slovensku, gro zamestnancov bude mat tak slovenskych ludi. Ze posiela zdaneny zisk ceskej Skanske a v com je rozdiel, ked zdaneny zisk z Doprastavu putoval Mrazovi alebo do schrankovych firiem na Cypre alebo zisk Vahostavu smeroval do ruk Sirokeho.
Ci zisk stavebnych firiem na slovensku ma putovat len do ruk slovenskych oligarchov a nie do ruk obycajnych akcionarov, kedze s akciami skanskej sa obchoduje na svedskej burze.
ty fakt nechapes, tu si precitaj:
ziadny. cize skanska nie je o nic lepsia ako doprastav. a este ponukli 338 za visnove, co je absolutne nerealna cena.
Nechapem. Lidl a Kaufland si zobrali pozicku 900 mil. eur na expanziu a ???
Ved nemusis u nich nakupovat. Mas echt slovenske retazce. Momentalne sa na Slovensko chysta polska Biedronka. Ta patri k tym zlym alebo k tym dobrym ?
Skoda ze Skanska pri nacenovani sa nepytali devila, spickoveho odbornika na stavebne prace.
Takze pre mna Skanska a ostatne velke stavebne firmy na Slovensku je to iste.
Jedne rozdiel vidim. Zatial Skanska nema zasebou restrukturalizaciu, aby sa vyrovnala top slovenskym stavebnym firmam. Napriklad taky Doprastavu, ked siel do restrukturalizacie tak dlzil 190 mil. eur bankam, dodavatelom, zivnostnikom a mal z jeho strany neuznanych dalsich 260 mil. eur pohladavok. Ty mali zivnostnici co prenho robili tak dostali z jedneho eura co im dlzil tak 15 centov a to boli radi. Hlavna vec, ze to je slovenska firma.
Satelit, ten vo vesmíre, preposiela signály od vysielateľa, aby sa lepšie šírili v zóne dosahu satelitu. A presne toto robia niektorí politici. V každom štáte. Ale tí naši, keď sa dostali k moci s tým neprestali, skôr zvýšili intenzitu a je ich počuť ďalej. Čiže sme ruský satelit.
A nie sme západná kolónia, pretože inak by tu už boli mierotvorcovia ako na Novej Kaledónii, alebo ako v 68, keď sme boli ruská kolónia.
precitaj si tie prispevky, ked nepochopis alebo nechces pochopit ze sukromna firma dostane z verejnych penazi aby sa presadila na trhu alebo to povazujes za normalne (?)
to je nezmysel vies ze satelit je mysleny ako babkovy stat, rusky satelit nemoze byt stat ktory je v nato, neviem o tom zeby rusko diktovalo aky tovar sa vyvaza a dovaza. zato nejaka statna pomoc sa posudzuje v bruseli ze ci je opravnena alebo nie. nevidis podobnost ?
tak toto som fakt nepochopil.
Môže, pretože vlády v štate sa menia rýchlejšie ako zmluvy, ktorými sú viazané.
Brusel je jednotný voľný pohyb kapitálu. Keď chce niekto ten voľný pohyb narušiť, musí si pýtať povolenie od správcu. Kde je problém?
Nová Kaledonia je francuzska kolónia. Vznikiol tam problém, vzbura, nepokoje, do dvoch dní dobehli francuzsky mierotvorcovia a urobili si na svojom dvore poriadok.
V 68mom sme síce oficiálne neboli kolónia, ale akonáhle sa to prestalo v Moskve páčiť, nabehli mierotvorcovia a urobili si na “svojom” dvore poriadok.
Teraz nie sme kolónia. Aj keby zajtra zatvoríme hranice, tak nikto zo západu sem nepride robiť poriadok a nútiť ťa chodiť do roboty a vyrábať zapadné tovary. Nevidíš rozdiely?
ale kazda vlada sa musi riadit zmluvami. my dokonca niektore plnime viac a viac dodrziavame pravidla. konkretne davame na obranu v ramci nato sumu 2 percenta hdp. nie kazdy stat nato to dodrziava. a za tie prachy kupujeme zbrane zo zapadu. nemyslim to v zlom ani to nespochybnujem. len tvrdim ze sa nemame za co hanbit a nie sme satelit ani kolonia ruska.
je to problem ked volny pohyb kapitalu sposobi prevalcovanie konkurencie. trh a kapital je jednotny ale rozpocet je statny a nie je jeden rozpocet v EU. eurofondy to len ciastocne koriguju. potom pokusy o jednotne zdananie. ceny ktore sa vyrovnavaju zapadu a platy az tak nie.
kolonia je o.i. znamena zdroj lacných surovín a pracovnej sily, ako trh pre svoj priemysel a ako vysoko výnosnú oblasť pre kapitálové investície. fakt si myslis ze sa to nehodi na nas ?
rozdiel je len metodach. preco sem niekto prisiel vyrabat tovary zo zapadu ?
Nevedomosť je sila ![]()
už by ste mohli prestať, s tými nenávistnými prejavmi, a začať diskutovať o dialniciach. dve stránky sprostých drístov hádam stačilo!!!
Pacho: Od niekoho, kto do tých dvoch stránok prispel kvantom textu na téma “stojí to za hovno, dřív bylo líp” takáto výzva sedí asi ako výzva Talibanu k mieru v Palestíne.
Daj tam ešte zopár výkričníkov.
Možno sa tým začneš aj ty sám riadiť ![]()
Ta sedla, panečku ![]()
Inak odpoveď na otázku už dávno existuje. Stačí si zavolať miestneho Doktora a on ti vysvetlí, že sa to oplatí juhom cez Maďarsko (čo aj je väčšinu času pravda).
Problemy s prejazdom v Rimavskej by mali skoncit uz o tyzden:
sobotnik.sk/2024/06/rimavska-so … a-hufnica/ (je tam aj celkom zabavne video vojensko-policajneho buranstva).
No a co sa tyka hejslo panaka nado mnou, neviem o tom, ze by som ja niekedy odporucal jazdit cez Madarsko. Juhom, znamena R1+R2. Cez Madarsko je naokoloblizsie 2.
Skoro som zabudol na tvoju mentalitu, kde sú všetci he1zl0váci len ty si lietadlo. Až mi to nebezpečne pripomína Hranola.
Šup s tebou do bloku ![]()
ty s tym hranolom v myslienkach asi aj zijes. mas to naozaj tazke, najma ked presne takto funguje šulino, matelko, aj ostrihonova. ze väčšinu času to pravda urcite nie je. max. za uplne idealnych podmienok a masivnym prekracovanim rychlosti na dialnici. cisla nepustia.
okrem toho treba spomunut tie kolony pri RS co tu nebola ziadna tema lebo predsa pri RS “nemozu” byt. ze kolony su v prvom rade kvoli prekazkam a az v druhom rade kvoli intenzitam priamo podkopava koncept blizsienaokolo.
A len na ujasnenie, ako sa podla teba nazyvaju ludia, ktori druhym vkladaju do ust nieco, co nikdy nepovedali, a ked im to dotknuty vytkne, tak ho za to este idu urazat?