Pýtam sa preto, lebo to veľa vypovedá aj o znalostiach v danej problematike. Tu je totiž vidieť výsledok staviteľskej práce.
Začnem ja, mám 2 autá, BMW X5 a LEXUS. A v priemere najazdím mesačne ja sám cca. 3-5000km. A môžem zhodnotiť z vlastnej skúsenosti, že D1 za NM nie je ideálna, mierne do kopca, veľa mostov, čo v zime nevyhovuje, ale za najhoršiu diaľnicu považujem RC, R1, úsek TT-NR aj napriek tomu, že je relatívne nový. Mala to byť diaľnica a tomu zodpovedajúce paramtre.
najazd: teraz toho uz moc nenajazdim, kedze som 95% casu z mesiace v jednom a tom istom meste kde byvam. je tam navyse velmi dobra MHD, aj ked ironia je ze projekty a teda aj klienti su ci uz v CR, SK, AT. ale zatial mam to stastie ze sa aj 95% veci sa odkonzultovat elektonicky )
inak kedysi hlavne praha, brno, zilina, vieden, nitra, trnava. teda skor zapadne slovensko. ked sa priznam najdalej na vychode som bol vzdy v tatrach resp lubovna )
jazdím na rodinnej škode fabia 1,2 htp 47kw
ročne asi 20 000 km
z domu do školy do nr a občasne do zv a bb
tam kde bývam dialnice ani rc-čka nie sú ale trpezlivosť ruže prináša tak sa hádam nieekedy dočkám
no ja mam Skodu felicia 1,6i zvana tiez trhac asfaltu ))) … kedysi som jazdil viac ako 15000km/rocne (za prve tri roky som mal najazdenych zhruba 50000km z toho asi 95% tvorila jazda po meste) no moja skvela linia sa prerusila ked som si polamal nohu a nemohol som takmer rok soferovat (ale skorej som soferoval ako chodil no teraz uz tolko nesoferujem pretoze sa seci naucili soferovat a uz ma nie je taka potreba … ako spolujazdec (este pred vodicakom) mam nabehanych aspon 400000km a to hlavne SR, CR a MR a poslednych 8r ako jazdec 100000 (SR,CR,MR) nie je to vela ale nestazujem sa pri mojej praci je to dost…
rad sa dam zlakat na tvz jednodnovky … co najviac (>1000) km za 1d…
osobne mam nazor ze dobry vodic je vodic ktory vie aj o cosi viac ako len tocit volantom a slapat na pedale…
predovsetkym by si mal vsimat cestu a okolie , byt ohladuplny a tolerantny, mal by vediet kde je strop jeho moznosti a moznosti auta ktore vedie a samozrejme mal by mat uctu k zivotu (a to aj k zvieraciemu - naposledy som na jednodnovke naratal asi 30mrtvych zvierat nie starsich ako 1d co ma dost mrzi pretoze cesty nemaju spajat a nie nicit a rozdelovat! - jo na Dckach som nenasiel ani jedno) ; a samozrejme mal by mat pud seba zachovy (keby niekto nevedel o co ide tak to je to co ti hovory ze skor ako predbehnes te autobus ta ten protiiduci kamion zvalcuje na placku) … no to tak vsio …
Z firemných ako kedy, ale najradšej VW Passat, inak svoje PEUGEOT 607 v tých lepších úpravách, niekedy aj ešte otcov Lexus.
Ročne najazdím cca. 50 000 km ročne, SR, ČR, PL, A, H, D, F, … Ale často aj so šoférom.
Dovolenky častejšie HR, I, F, Španielsko. Inak potom aj časť Ázie (približne po trase AV).
A kto by ste ma “odhadli” na Mercedes, Audi, BMW, tak zásadnie tieto značky nie, lebo sú moc “nápadné”, to už skôr potom z firmy Volvo alebo niečo podobné.
Felícia 1,6 TDI. Mal som pre ca. 3 rokmi Saaba 900, ale Felíciu si nemôžem vynachváliť
Ročne cca. 60.000 km, pravidelne stredné Slovensko-BA, Praha, ČR, Rakúsko. Dovolenky Poľsko, Chorvátsko, Čierna Hora, Taliansko, Slovinsko …
boli to debaty o tom, ze dnes ma pomaly kazdy dvojlitra a ze dnesne auta zvladaju 160kmh na dialnici… no ale podla statistik medzi najpredavanejsimi autami v Europe prevladaju male hatchbacky, ktore maju vykon do 100 koni (fiesta, p207, corsa, clio, punto):
Po dvoch mesiacoch na Fore hadam by som sa mal tiez trochu poodhalit. Moje posledne auto, v poradi osme je Hunday Sonata Limited. 2.4 l, 162 hp. Pretoze s predoslym autom som nebol spokojny, u Hundaya ma zlakala zaruka: 10 rokov/ 100000 miles. Rocne najazdim 15-20000 km. Z dvomi sluzobnymi tiez tolko. V CSSR za 15 rokov od Zempl. Siravy az po Usti medzi Labami Par krat v Polsku. Tuna za 20 rokov mam prejdene od Kanadskej hranice po Washington DC. Ale vecsinou je to v New yorku a okoli. Oblubena cesta je juzny Parkway na Long island. 3+3 vedena vo velmi peknom prostredi. Mierne zakruty, mierne stupania a klesania. Oblubena na Slovensku? Uz rozmyslam pol dna a nic.
Mam 2 auta octavia 1,9 tdi a WW Passat 1,9tdi…Priemerna spotreba octavky 4,6 l a Passat 5,5 l…na100km/h…Vela jazdim po celom slovensku.spolu asi 50 000 km rocne…N a dovolenky 2 krat rocne Chorvatsko po dialniciach…Aleked tak premyslam ked nebyvate blizko D1 ,D2, R1 tak skoda si kupovat nove auto na tie nase cesticky v nie moc dobrom stave…
uplne standardne chovanie aut z koncernu VW, raz som kolegu prinutil na jeho tourane s automatom 2 tyzdne normalne jazdit a potom nacerpat do plna a vypocitat realnu spotrebu…dovtedy sa rad chvalil tym ako mu to v meste papa 6.2, realnym vysledkom cez 8 uz moc nadseny nebol…
k teme - ja mam vajce (c3) 1.4benzin, rocny priemer 25k, zvacsa zapadne slovensko a slovinsko, sem-tam praha, zagreb a tatry, spotreba cca 6.3 (ked jazdi polovicka tak 7 )
To nie je iba pripad VW, na Volve mi tiez ukazuje zhruba o pol litra menej nez je realna spotreba. Ukazovalo mi to nejakych 4.7 a realne som ma 5.3. Ale to bola jazda po dialnici asi 2000km. V meste to bude asi vacsi rozdiel.