Aké auto máte? Koľko najazdíte ročne/mesačne km?

Pýtam sa preto, lebo to veľa vypovedá aj o znalostiach v danej problematike. Tu je totiž vidieť výsledok staviteľskej práce.

Začnem ja, mám 2 autá, BMW X5 a LEXUS. A v priemere najazdím mesačne ja sám cca. 3-5000km. A môžem zhodnotiť z vlastnej skúsenosti, že D1 za NM nie je ideálna, mierne do kopca, veľa mostov, čo v zime nevyhovuje, ale za najhoršiu diaľnicu považujem RC, R1, úsek TT-NR aj napriek tomu, že je relatívne nový. Mala to byť diaľnica a tomu zodpovedajúce paramtre.

Honda Civic 1,8
rocne cca 60000 , az na par vynimiek zvacsa cele Slovensko a juzne Polsko

auto: eMBecka C200

najazd: teraz toho uz moc nenajazdim, kedze som 95% casu z mesiace v jednom a tom istom meste kde byvam. je tam navyse velmi dobra MHD, aj ked ironia je ze projekty a teda aj klienti su ci uz v CR, SK, AT. ale zatial mam to stastie ze sa aj 95% veci sa odkonzultovat elektonicky :astonished:)

inak kedysi hlavne praha, brno, zilina, vieden, nitra, trnava. teda skor zapadne slovensko. ked sa priznam najdalej na vychode som bol vzdy v tatrach resp lubovna :astonished:)

Keď som to už inde spomenul, tak nech je to tu, kde to má byť.

Škoda Fabia Combi (50kW, 1,4l)

Mesačne prejdem asi 2500 až 4000 km, zväčša na trati NR-BA (R1+D1).

Ja mám auto PEUGEOT 307. Jazdím na VŠ do ZA z BA každý týždeň tam a späť a inak jazdím po BA a ZA. Takže tak cca. 1500 km za mesiac.

jazdím na rodinnej škode fabia 1,2 htp 47kw
ročne asi 20 000 km
z domu do školy do nr a občasne do zv a bb
tam kde bývam dialnice ani rc-čka nie sú ale trpezlivosť ruže prináša :imp: tak sa hádam nieekedy dočkám

fabia 1,4 44kW, rocne okolo 30 - 40 tis, vacsinou BA-KE, sem tam Praha, Vieden, Budapest, Mnichov …

no ja mam Skodu felicia 1,6i zvana tiez trhac asfaltu :astonished:))) … kedysi som jazdil viac ako 15000km/rocne (za prve tri roky som mal najazdenych zhruba 50000km z toho asi 95% tvorila jazda po meste) no moja skvela linia sa prerusila ked som si polamal nohu :confused: a nemohol som takmer rok soferovat (ale skorej som soferoval ako chodil :slight_smile: no teraz uz tolko nesoferujem pretoze sa seci naucili soferovat a uz ma nie je taka potreba … ako spolujazdec (este pred vodicakom) mam nabehanych aspon 400000km a to hlavne SR, CR a MR a poslednych 8r ako jazdec 100000 (SR,CR,MR) nie je to vela ale nestazujem sa pri mojej praci je to dost…
rad sa dam zlakat na tvz jednodnovky … co najviac (>1000) km za 1d…
osobne mam nazor ze dobry vodic je vodic ktory vie aj o cosi viac ako len tocit volantom a slapat na pedale…
predovsetkym by si mal vsimat cestu a okolie , byt ohladuplny a tolerantny, mal by vediet kde je strop jeho moznosti a moznosti auta ktore vedie a samozrejme mal by mat uctu k zivotu (a to aj k zvieraciemu - naposledy som na jednodnovke naratal asi 30mrtvych zvierat nie starsich ako 1d co ma dost mrzi pretoze cesty nemaju spajat a nie nicit a rozdelovat! - jo na Dckach som nenasiel ani jedno) ; a samozrejme mal by mat pud seba zachovy (keby niekto nevedel o co ide tak to je to co ti hovory ze skor ako predbehnes te autobus ta ten protiiduci kamion zvalcuje na placku) … no to tak vsio …

Ja používam aj firemné … aj svoje.

Z firemných ako kedy, ale najradšej VW Passat, inak svoje PEUGEOT 607 v tých lepších úpravách, niekedy aj ešte otcov Lexus.

Ročne najazdím cca. 50 000 km ročne, SR, ČR, PL, A, H, D, F, … Ale často aj so šoférom. :laughing:

Dovolenky častejšie HR, I, F, Španielsko. Inak potom aj časť Ázie (približne po trase AV). :laughing:

A kto by ste ma “odhadli” na Mercedes, Audi, BMW, tak zásadnie tieto značky nie, lebo sú moc “nápadné”, to už skôr potom z firmy Volvo alebo niečo podobné. :wink:

Felícia 1,6 TDI. Mal som pre ca. 3 rokmi Saaba 900, ale Felíciu si nemôžem vynachváliť :smiley:
Ročne cca. 60.000 km, pravidelne stredné Slovensko-BA, Praha, ČR, Rakúsko. Dovolenky Poľsko, Chorvátsko, Čierna Hora, Taliansko, Slovinsko …

Ja sam mam LEXUS, moja zena ma SMART. :laughing:

Inak ale jazdim najviac km rocne taxi alebo s firemnymi autami, ktore na mna cakaju na letisku - ale to moc nevyuzivam. :smiling_imp:

Takze ja skor viac nalietam ako najazdim. :bulb:

Uprimne ja neviem, kolko sam najazdim km. Ale velmi vela, po celom Grecku, … neviem. :unamused:

Ford S-Max Autom roka 2007 na Slovensku. Víťazný automobil presvedčil variabilným interiérom a jazdnými vlastnosťami športového charakteru. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5709

Aby som upresnil sám seba: v súčasnosti mám auto značky VOLVO S80.

boli to debaty o tom, ze dnes ma pomaly kazdy dvojlitra a ze dnesne auta zvladaju 160kmh na dialnici… no ale podla statistik medzi najpredavanejsimi autami v Europe prevladaju male hatchbacky, ktore maju vykon do 100 koni (fiesta, p207, corsa, clio, punto):

auto.sme.sk/c/4940605/najpredava … 3-207.html

Po dvoch mesiacoch na Fore hadam by som sa mal tiez trochu poodhalit. Moje posledne auto, v poradi osme je Hunday Sonata Limited. 2.4 l, 162 hp. Pretoze s predoslym autom som nebol spokojny, u Hundaya ma zlakala zaruka: 10 rokov/ 100000 miles. Rocne najazdim 15-20000 km. Z dvomi sluzobnymi tiez tolko. V CSSR za 15 rokov od Zempl. Siravy az po Usti medzi Labami :smiley: Par krat v Polsku. Tuna za 20 rokov mam prejdene od Kanadskej hranice po Washington DC. Ale vecsinou je to v New yorku a okoli. Oblubena cesta je juzny Parkway na Long island. 3+3 vedena vo velmi peknom prostredi. Mierne zakruty, mierne stupania a klesania. Oblubena na Slovensku? Uz rozmyslam pol dna a nic.

Mam 2 auta octavia 1,9 tdi a WW Passat 1,9tdi…Priemerna spotreba octavky 4,6 l a Passat 5,5 l…na100km/h…Vela jazdim po celom slovensku.spolu asi 50 000 km rocne…N a dovolenky 2 krat rocne Chorvatsko po dialniciach…Aleked tak premyslam ked nebyvate blizko D1 ,D2, R1 tak skoda si kupovat nove auto na tie nase cesticky v nie moc dobrom stave…

Ja mam Volvo S60 D5. Rocne najazdim tak 25000 hlavne na trase Trencin - Brno

Mne svina-pocitac tiez ukazuje zhruba tuto hodnotu (dlhodoba spotreba), ale ked to pocitam realne, tak mi vychadza 5.4 :imp:

ja mam 8 ;(

uplne standardne chovanie aut z koncernu VW, raz som kolegu prinutil na jeho tourane s automatom 2 tyzdne normalne jazdit a potom nacerpat do plna a vypocitat realnu spotrebu…dovtedy sa rad chvalil tym ako mu to v meste papa 6.2, realnym vysledkom cez 8 uz moc nadseny nebol…

k teme - ja mam vajce (c3) 1.4benzin, rocny priemer 25k, zvacsa zapadne slovensko a slovinsko, sem-tam praha, zagreb a tatry, spotreba cca 6.3 (ked jazdi polovicka tak 7 :laughing: )

To nie je iba pripad VW, na Volve mi tiez ukazuje zhruba o pol litra menej nez je realna spotreba. Ukazovalo mi to nejakych 4.7 a realne som ma 5.3. Ale to bola jazda po dialnici asi 2000km. V meste to bude asi vacsi rozdiel.