Aké auto máte? Koľko najazdíte ročne/mesačne km?

ved ja nehovorim ze je to cisto VW problem, ale VW auta to robia snad vsetky, octavie uplne vedu…podobne problemy mal napr. aj starsi avensis, ten ako bonus ukazoval dojazd 100km a v tom momente ti dosiel benzin :laughing:

joj chlapci chlapci a vy odkial viete, ze ratate realnu spotrebu ? Nebudte naivni, ze vam na cerpackach ukazuje realne cifry :slight_smile: Hlavne, ked sa vam podari do 50 litrovej nadrze natankovat 52 litrov, zrejme to budu len fyzikalne anomalie a nie banda slovenskych podvodnikov :slight_smile: … za tepelnu rozpinavost tekutin sa budu asi schovavat vsetci pumpari na svete :slight_smile:

a za SGS taky :slight_smile: ale vazne, ked to ma logo SGS (ISO) tak tomu verim viac

Tankoval som v Taliansku ked so to meral, tak tam mozno tiez platia slovenske zakony :smiley:

Tie spotreby vam teda zavidim. :angry:

tak s SUV je to o inom…

no Tomas, 4 valec Sonata. Po meste okolo 13-14 l. mimo okolo 10 litrov. Este dobre ze ceny PHM su priatelne, teda momentalne 85 US centov za regular.

Neviem ako je teraz, ale kedysi v US nedbali na spotrebu a pri tych cenach co su tam za pohonne latky … trapi v US niekoho spotreba jeho auta?

Uz ani nepametam kedy som vypocitaval spotrebu ako dnes. Vecsinu obyvatelstva stale na spotrebu nepozera,ale od posledneho drastickeho zdrazenia ktore bolo tusim minuly rok, tak to ludi vyplasilo aj ked cena medzi tym zisla dole. Kolega v praci pred tyzdnom presiel z velkeho SUV na Nisan Altimu.

na stare kolena som si kupil “diagnozu”: octaviu 1.9 TDI so striebornou metalizou, zvazujem dokupit aj hlinikove disky :slight_smile: mimo mesta jazdi super, v meste je trochu tazkopadna, takze stale vyuzivam aj MHD

No ja používam FABIU Combi. Na bežné používanie je to fajn auto. Dá sa na nej jazdiť s celkom slušnou spotrebou, je aj pohotové.Na margo Octavie, tak švagor má tiež 1.9TDi a jazdí s ňou na spotrebu 2,9l/100km takže myslím, že je to dobré auto, je aj pohodlné. Obe škodovky majú malú chybu - trochu málo miesta v zadu na nohy, ak vpredu sedí niekto dlhší. :slight_smile: Čo sa týka nájazdu km tak rátam, že najazdím do 10000 km ročne.

2,9 dolu kopcom? :slight_smile:

ja milujem tieto rozpravkove spotreby majitelov ochcaviek :laughing: skoda ze tankovanie na pumpe nakoniec ukaze nieco uplne ine :slight_smile:

Veru tak, palubne pocitace su znami klamari :smiley: Kolega tiez podla palubneho jazdil za 4,2 ale ked to vyratal podla tankovania, zrazu bolo 5,1 takze asi tolko k palubnym pocitacom a im skvelym spotrebam…

a ako sa to da vypocitat podla tankovania, je to vazne presnejsie? ved nevidim presny pocet litrov v nadrzi

ved natankuj plnu nadrz po prve cvaknutie, prejazdi 600km (co neminies plnu nadrz) chod na pumpu (idealne tu istu), natankuj po prve cvaknutie a mas…tam bude rozdiel max. par deci hore dole co si natankoval…

ok to by slo, ale kde je istota, ze po cvaknuti je nadrz naozaj plna? na starom aute mi nikdy neslo tankovat naraz do plna, lebo benzin sa pomaly prelieval z jednej casti nadrze do druhej

tak predpokladam ze stav nadrze po prvom cvaknuti je vzdy rovnaky :slight_smile:

Ideálne je zvoliť si metodiku tankovania a merať si takto spotrebu dlhodobo. Pripadné ochýlky sa tak rozložia do viacerých meraní. Ja osobne taknkujem na tri cvaknutia. Spotrebu potom zadávam na spritmonitor.de, prípadne sa dajú použiť spotreby.cz (nemám skúsenosť).
Moja auto, spotreba a ročný nájazd sa dajú nájsť tu. spritmonitor.de/en/detail/352210.html

PS: ľahká noha + tempomat + nebrzdím :sunglasses:

delam to same, uz 10 let na jednom vozu, vzdy plnou nadrz, akorat cvaknuti neresim, pri dlouhodobem provozu se to srovna. moje tabulka vypada presne jako ta na spritmonitor.de