3. balík projektov PPP

Sa mi paci ta definicia, ze “verejna sutaz” :slight_smile:

Víťazom môžu byť firmy z Francúzska, Švédska, Nemecka, Rakúska…

Záleží na tom s kým sa SNS najlepšie dohodne.

Trufam si povedat,ze skanska+vinci maju sancu jedine v tomto baliku, v dalsich dvoch balikoch je myslim jasne, kto vyhra.

a hlavne by to nebolo tak okate a mozno vsetci budu spokojni… :wink:

Do uzsieho vyberu na 3. balik sa prebojovali dvaja uchadzaci:

1. Hochtief+AlpineBau+FCC Construcción+Western Carpathians Motorway Investors Company

2. Vinci + Skanska

dialnice.info/viewtopic.php?p=75330#75330

fiha, vahostav nikde ? mno pekne :slight_smile: aj ked vyhrat tri useky by boli nad pomer :wink:

aj tak by bola fun, keby sa tento treti usek zacal stavat najskorsie :wink:

Tento balík sa podľa mňa nebude vôbec realizovať…

Najskôr sa začne stavať II. balík - všetko tomu nasvedčuje. Fico na to veľmi tlačí, je to teraz priorita číslo jeden. Je to najľahší úsek na rovine, bez tunelov a tento by chcel stihnúť k voľbám otvoriť.

podla mna takisto, je to najvacsi balik, co sa tyka penazi aj narocnosti (tunely)… takisto z pohladu rizika je najzlozitejsi…

Stavat sa bude (cez PPP) jedine ak bude jeho cena (ponuka) neskutocne nizka a koncesionar bude na seba ochotny prevziat vsetky stavebne rizika … a aj Pociatkovi sa tento videl ako ten “navyse”.

toto je tusim tak ci tak balik SNSky, rozumej eurofondy, takze to pojde asi tadial .. btw. II balik do volieb nestihne, je koniec roka 208, za 1 rok to nepostavia ..

Najzlozitejsi co do geologice aj technickeho riesenia je balik c.1, dovolim si tvrdit.

A aj balík č.2 môže dopadnúť ešte všelijako, už teraz projektanti poukazujú na extrémne vysoké mosty a hlboké zárezy a navrhujú radšej hĺbené tunely.

V princípe som to aj čakal, že to tak dopadne, lebo tá možná kapitalizácia jednoducho na to skoro slovenské konzorcium bola prislabá a aj si to vyžaduje značné skúsenosti vo výstavbe tunelov a to priamo skoro nikto z nich nemá voči víťaznej konkurencii. Osobne nepredpokladám, že by sa to začalo stavať ako prvé. Z jednoduchého dôvodu, nakoľko táto informácia prišla voči tým dvom iným balíkom skoro o 2 mesiace neskôr a tie prvé 2 balíky sú v popredí. Debata o tom, či to bude cez EU alebo to nebude vôbec alebo to bude po r. 2010 je ako veštiť v TV medzi 01:00 a 03:00 :smiley:

podla mna toto je problem, ze EK to nechce financovat preto je to este stale v hre pre PPP.

Toto som si precital v monitoringu tlace. To uz sa panom redaktorom naozaj nechce overovat si fakty? Pri vsetkych tuneloch na trase HP - DS je urobeny podrobny i doplnujuci prieskum, preco klamu? Zasa chcu ludom natlacit do hlavy, ze kvoli zlozitym pomerom sa nieco neda urobit?

A ktore dva tunely v dlzke 10 km nemaju prieskum?
Ak vylucime Visnove - v dalsej vete pisu, ze ma prieskumnu stolnu - ktore dva tunely spolu daju 10 km?

podla mna by geologický prieskum pri tuneloch mal byt samozrejmostou a nie limitujucim faktorom, bez ohladu kedy sa bude stavat. to je nemyslitelne ze postavime najskor ten kde uz prieskum urobeny je len preto lebo na inom nie je.

Podla Highways.sk aj podla ndsas.sk su v tomto useku (3.balik PPP) naplanovane 3 tunely:
Visnove 7460 m
Zilina 651 m
Ovciarsko 2367 m

ak by nebol prieskum v tuneloch v dlzke 10 km muselo by ist o Visnove a Ovciarsko, kde podla highways.sk je v oboch uz prieskumna stolna … urobena (alebo aspon scasti urobena…)

Víťazom tohoto úseku by mal byť Hochtief :wink: