2. balík projektov PPP

Pozrite si markizatext.sk/ s. 113
“Dohodu o R1 uzavrú asi do týždňa”

Takže vláda má oficiálne ďalšie zasadnutie až 19. augusta. Chlapi sa narobia cez leto…

no mne je luto ze sa nestavia v lete ked sa toho da stihnut vela a nie na mokru a studenu jesen

Prvé práce bežia mesiac, neviem, čo tu stále riešite a nad čím vlastne plačete?

:smiley:

Áno, práce zatiaľ bežia..ale budú aj pokračovať v samotnej stavbe ešte skôr ako sa podpíšu všetky dohody?

Prečítaj si podpísanú zmluvu a zodpovieš si všetky otázky, vrátane tejto.

Prosím, máš nejaký priamy odkaz na uvedenú zmluvu?

nema mat aky, lebo definitivne este nic nebolo podpisane .. ostatne uz je to aj tak najvacsi tunel aky slovensko zazilo, chorvati potrebuju 3 miliardy euro na dobudovanie celej dialnicnej siete a my zaplatime za smiesnych 50 km ani nie dialnice vyse 4 miliardy..

dialnice.info/viewtopic.php?t=11651

tu je jasne napísané, čo presne koncesionár bude robiť, kým nebude finančné uzatvorenie

ad aquila: nemôžeš to dajako skúsnuť … :smiling_imp:

A treba tiež povedať, že Chorváti od r. 2000 dali do výstavby cez 12 mld. €.

Ďakujem.

ahoj , potom napis par vetach co si tam nasiel ze co budu pokial sa to nedotiahne do konca dik

Nenapišem…Trocha som to čítal, ale zmluva je veľmi dlhá, a ja som sa v tom nejako nezorientoval. :smiley:

Používateľ Koro zverejnil perfektnú fotografiu :arrow_right:
dialnice.info/album_page.php?pic_id=6307

Veta odporcu: Tá cesta nebude stáť 890 mil. €, ale oveľa menej, len sa to inak vydokladuje.
Veta odporcu: Tá cesta bude stáť 4 mld. €.
Veta odporcu: Mali sa na to dať eurofondy.
Veta odporcu: Ešte sa nestavia.
Veta odporcu-politika: bude to v r. 2013

Ak by tá R1 stála naozaj len 700 mil. € - tak by nebolo problémom požičať si financie.

Áno - bude stáť v konečnom dôsledku 3,5-4 mld. €. A koľko stoja úvery aj s úrokami v bankách, ktoré si štát požičiava a ktoré idú na rôzne pochybné aktivity štátneho rozpočtu ? Bavíme sa o splátkach po dostavbe - kedy už kríza nebude a bude rast HDP a rast príjmov ŠR - a splátky vo výške cca. 117 mil. € znamenajú 0,16% HDP. To je tá suma, ktorá má tento štát zruinovať ? To snáď nie.

Z eurofondov už na súčasné úseky ide spolu 10 mld. SKK. Zostalo 40 a z nich dať 15 na dostavbu R1 po BB je najväčšia blbosť na svete. Nezostalo by dosť zdrojov na východnú D1 a skutočne potrebné úseky na R2, R3 či R4.

Reálne sa už 1 mesiac stavia. Odlesňovalo sa, realizovali sa staveniská, doriešili sa dodávky stavebných materiálov, presúva sa zemina (a nie len ornica), meria sa kolíkuje, trasuje, kontroluje s projektom. Všetky tieto činnosti platí koncesionár.

“Debil”, ktorý v r. 2002 povedal, že D1 bude v KE v r. 2010 a ktorý nepozná rýchlejšiu výstavbu ako 3 roky na úsek to povedať môže. A to je tak všetko, čo môže. Technicky to bude hotové do 2,5 roka. Takže v 2012 to bude v pohode a keď sa podaria zimy, 2011 je predčasné užívanie.

dialnice.info/viewtopic.php?p=91294#91294

Investičná hodnota PPP projektu je vo výške 903 mil. EUR bez DPH.

Celková dĺžka trvania PPP projektu je 31 rokov s predpokladanou dobou výstavby 1 - 2,5 roka a predpokladanou dobou prevádzky 30 rokov.

Navrhovaná forma spoplatnenia PPP projektu je založená na platbách za dostupnosť, ktoré má platiť Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR (MDPT SR) koncesionárovi.

Súkromný partner nesie riziko výstavby a aspoň jedno z ďalších dvoch rizík – riziko dostupnosti alebo riziko dopytu.

Predložený finálny návrh koncesnej zmluvy je tak v súlade aj s politikou vlády SR, pre ktorú je vylúčenie vplyvu na schodok a dlh verejnej správy v rokoch výstavby aktíva jedným z motívov pre využívanie verejno-súkromných partnerstiev (PPP). Nie je tým dotknutá povinnosť, vyplývajúca z platnej legislatívy Slovenskej republiky, zaúčtovať rýchlostnú cestu R1 ako aktívum na súvahe MDPT SR.

V súčasnej etape spracovania návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2010 až 2012 sa uvažuje s výdavkami na záväzky z návrhu koncesnej zmluvy v rozpočte kapitoly MDPT SR v sume 12 970 570 eur na rok 2010, v sume 79 904 730 eur na rok 2011 a pre rok 2012 sa uvažuje s výdavkami vo výške 109 631 860 eur.

Ja som osobne spokojný.

A neprekáža mi, že niektorí užívatelia sa tu vyjadrujú vo forme: najväčší tunel aký kedy bol na Slovensku, zlodejina, krádež, maximálne nevýhodné … ja som zvedavý, čo budete hovoriť na I. balík, ktorý finišuje.

Tak podľa Fica už koncesionár môže začať stavať (reálne stavať, teda nemyslel odlesňovanie apod.). Som zvedavý… :slight_smile:

Termíny sú podľa dodatku č. II ku koncesnej zmluve vo verejnom obstarávaní koncesie na projektovanie, výstavbu, financovanie, prevádzku a údržbu rýchlostnej cesty R1 definované takto:

[code]Plánovaný dátum vydania Povolenia na predčasné užívanie pre Príslušný úsek

a. Úsek č. 1 Nitra – Selenec Deň účinnosti zmluvy + 25 mesiacov

b. Úsek č. 2 Selenec – Beladice Deň účinnosti zmluvy + 25 mesiacov

c. Úsek č. 3 Beladice – Tekovské Nemce Deň účinnosti zmluvy + 23 mesiacov

e. Úsek č. 4 Banská Bystrica – severný obchvat Deň účinnosti zmluvy + 35 mesiacov

(c) Plánovaný dátum vydania Kolaudačného rozhodnutia pre Príslušný úsek:

a. Úsek č. 1 Nitra – Selenec Deň účinnosti zmluvy + 31 mesiacov

b. Úsek č. 2 Selenec – Beladice Deň účinnosti zmluvy + 31 mesiacov

c. Úsek č. 3 Beladice – Tekovské Nemce Deň účinnosti zmluvy + 29 mesiacov

d. Úsek č. 4 Banská Bystrica – severný obchvat Deň účinnosti zmluvy + 41 mesiacov[/code]

Čiže ako hovorím, okrem BB všetky ešte v r. 2011.

Ale žiadny 2013 ako Mr. Prokop riekol …

Tak som im krivdil, chlapom stačila jedna bezsenná noc a nebola ani augustová…