Zľavnené cestovné

Takže ak si kúpim 6/8 lístkov za 0€ + 6/8€ miestenky, tak som v kupé sám … na počet lístkov (0€) nie je žiadny limit?

Uz nie som nejaky ten piatok cestujuci zadarmo, ale ked som este ja jazdil, takto to bolo. Snad to uz opravili, ze jeden clovek moze mat len jeden listok na jeden vlak.

Na zadarmo listky je “kontingent” t.j. mas iste % vlaku, za ktore predas zadarmo listky. Pri zaplneni vlaku nad toto percento uz zadarmo listky nepreda. Uz si aj dochodcovia budu musiet zaplatit. V minulosti sa to odrbavalo nakupom u sprievodcu. Ako je to dnes, neviem

1 lajk

presne tak, ty si to pochopil presne, islo o pointu ..bezplatne listky proste zneuzivaju u nas vo velkom a blokuju tak mnohym dalsim ktori chcu ist bezplatne a potom sa k listku uz nedostanu ..sukromnikov tu netreba montovat tam je to dost odlisne tam sa to deje v ovela mensej miere resp skor minimalne
@110mat110 taketo riesenie by bolo super, jednoznacne treba najma u nas taketo obmedzenia aby nemohli druhi objednaval mirnix dirnix a blokovat druhym bezplatne miesta vo vlaku

No a teda keď sa to deje, vedia o tom zneužívaní na kompetentných miestach?
Kto je vlastne kompetentný?

Moja manželka dnes experimentálne zistila, že dôchodcovia do 62 rokov platia 1 € pri fasovaní bezplatného CL v pokladni, nad 62 nie.

no v kupé sam nemusíš byť, nemá to preto zmysel takto riešiť. Len niekomu znemožníš kúpu miestenky. Tzn. ak si kúpiš miestenku a sedíš tam sám, tak ja ako človek bez miestenky si tam sadnem tiež. a keď mi povieš, že na to miesto máš miestenku, sadnem si len na druhú stranu. a neverím, že keby si ma chcel vyhodiť z miesta aj z kupé a ja zavolam sprievodcu, že by ma vyhodil tiež. a ak by aj, tak takéto divadlo by sa na dlhšej trase určite opakovalo viac krát a to Ti za to nestojí.

A ak by to bol povinne miestenkový vozeň?

Tie su len v nekontingentovych vlakoch