Prosim Vas nemohli by ste mi pomoct. Potreboval by som materialy k senzorom v cestnych tuneloch. Dakujem
[size=75]Presunute z Glosaru
B;[/size]
Prosim Vas nemohli by ste mi pomoct. Potreboval by som materialy k senzorom v cestnych tuneloch. Dakujem
[size=75]Presunute z Glosaru
B;[/size]
aké presne senzory ? Zas 1x zle a slabo položená otázka …
???
Potreboval by som senzory podla toho na co su zamerane. Najlepsie v SR a CR. Dakujem velmi pekne
Najlepšie zabezpečené su diaľničné tunely Branisko a Sitina. Jeden z prvkov sú aj senzory (ďalšie technologické prvky sú kamerový systém, celkové prepojenie v rámci správy a údržby s prevádzkou v tuneli, informačný systém diaľnice, vetranie, osvetlenie, rádiový a telefónny signál, hasiaci systém, núdzové osvetlenie, generátor na výrobu elektrickej energie, …). Senzory sú zamerané na:
*intenzita výfukových plynov (podľa toho sa následne ovláda ventilácia),
*nebezpečenstvo vzniku požiaru (štandardné aj vo fabrikách, obchodoch)
*potlačenie iných signálov než záchranných zložiek (zníži sa účinnosť rušičiek)
*v Sitine sú senzory na tzv. úsekové meranie
Zrovna vybavenie tunelov v ČR nepoznám, ale v princípe sa nelíšia.
Doporucuju projit si casopis Tunel co v Cechach vydava Ceska tunelarska asociace, muzes najit na ita-aites.cz/showdoc.do?docid=1655 v PDF… byly tam super clanky o zabezpeceni dalnicnich tunelu v Cechach a tusim ze i na Slovensku, konkretne myslim Sitina tam byla… cislo ale nevim, ale moc jich neni tak to zvladnes najit
Kdyz uz jsem to poslal, tak jsem si i probehl posleni vydane cislo 3/2008 a zrovna je tam clanek o technologickem vybaveni pred nedavnem otevreneho tunelu Klimkovice na ceske D47 u Ostravy…a takovy clanek byva skoro v kazdem cisle..
Neviete kolko ma kamier tunel Sitina v jednej rure? Lebo porovnavam technologie v tuneloch a potreboval by som nejaké info.
Tak to rovno napíš na www.ndsas.sk
pro zajimavost prave na RSD vysly nejake prezentace o Zkusenostech o provozu tunelu ve sprave RSD..zajimave cteni, je tam i prezentace o Pozarni bezpecnosti v tunelech - senzory, zkousky atd.