zavedenie elektronickeho myta na Slovensku

wizard112: ja som kopíroval nadpis, … tak nekritizuj mňa ako citáciu :slight_smile:

Kritizujem článok a úroveň našich novinárov.

Na to je tu kdesi v OT téma.

Aktuálne z médií na tému mýto:

Obce a mestá chcú spoplatnenie ciest I. triedy
:arrow_right: dialnice.info/viewtopic.php?t=13048

Žiadne nové príspevky Spoplatnenie ciest 1. triedy odložili na neurčito
:arrow_right: dialnice.info/viewtopic.php?t=13049

Vie niekto pomenovať problém mýta?

Takto z diaľky to vyzerá, že buď Róbert je nefalšovaný altruista (čiastočne pozastavil mýtne) alebo je v tom mýtnom neskutočný bordel

Radsej sa na to pozri zblizka. Je v tom bordel, ktory zaplatia obcania a Robert sa boji o preferencie

mne skor pripada f1c0 ako nefalsovany autista … ale to je ine … toto zavana najvacsim skandalom za poslednych 100rokov … sice tolko ani CSR a SR nemaju dohromady … ale tak ci onak … ale seci svorne budu tvrdit ze setko je v poriadku …

Čím skôr si aj ľudia a bežní vodiči uvedomia, že kto to vlastne na tých cestách stojí, tým lepšie pre cestnú sieť :wink:

Totiž na väčšine miest (RK, BB, PO) stoja desiatky až pár stoviek kamiónov, ktoré vozia drevo alebo iný paletový tovar, ktorý sa verte či nie, v západných štátoch vozí čím ? Vlakovými súpravami … a Slovensko disponuje vcelku hustou železničnou sieťou. Takže ak sa tu vozí tento tovar kamiónmi, tak potom je niekde chyba … fakt to majú asi pridrahé. :smiling_imp:

A čo sa týka smetiarov, poľnohospodárov a väčšiny MHD: ak neprejdú celú trasu, neplatia. Už väčšie ústupky byť nemôžu. :bulb:

A preco sa na Slovensku tak nevozi? Lebo zeleznicna doprava nie je konkurencieschopna. A asi nie len cenovo ale aj kvalitativne - flexibilitou a pod. Takze zdvihnutiom ceny pre kamiony o stvoky percent sme chceli dat cenovy dumping pre nekonkurenciaschopnu zeleznicu? Uz vidim ako sa vsetko zacne vozit po zeleznici. tomu neveris :slight_smile:

Lionheart, prečítaj si, čo som napísal, …

]Aktuálne ceny PHM (benzín, nafta...) - Natankuj.sk - Auto SME dnes podvečer zadržala na odpočívadle Triblavina približne 15 až 20 kamiónov smerujúcich po diaľnici D1 do Bratislavy. viac aj s vídejkom na

Dal by sa prisposobit mytny system aj na registrevanie a kontrolovanie dialnicnych znamok pre osobne auta?
S tym myslim ze napriklad by sa molhi pouzivat system ticketing pre tych co prchadzaju na Slovensku, plus elektroncika registracia na benzinkach alebo na zakaznikych miestach skytollu, ci na internete. Kontrolne brany a mytna policia by zase kontrolovali ci auta maju kupenu znamku.

Tá otázka je neprávne naformuľovaná. Asi si mal na mysli, či je možné mýtny systém rozšíriť aj o snímanie kontrolu diaľničných známok, ale to zase nemá nič spoločné s ticketingom.
Sformuluj lepšie otázku a príklad, lebo to čo chceš počuť bude áno a ešte to bude jednoduchie ako si sa chcel spýtať.

Ok, existuje moznost aby bola elektronicka dialnicna znamka pre osobne vozidla, s tym ze sa pouzije infrastruktura Skytollu?

Áno, ale využila by sa iba malá časť - dátová sieť a portály. Bolo by treba doplniť kamery s čítaním ŠPZ a SW na evidenciu a platenie elektronických diaľničných známok.

Aj ja som to pochopil tak, ze sa vynal usek pre vsetky vozidla. Nechapme, ale skutocne nechapem, preco nemoze byt MHD oslobodena ad platenia myta. O SAD by sa dalo diskutovat, ale MHD skutocne nechapem.

A prejde MHD celými úsekmi ?

sme.sk/c/5223284/vazny-nemoz … upine.html z tohto cloveka sa stava cim dalej tym vacsia troska :unamused:

Netusim, ako su useky delene. Jedna sa o obec Haniska pre Presove na 1/68 a Maly Saris na 1/18. Dlzka v oboch pripadoch je cca 2km, od konca Presova po zaciatok obce.

Ale žiaľbohu, to čo rozprával na tej TB, to sú holé fakty. :wink: