Záchytné bezpečnostné zariadenia

No tak na toto teda stroj je, ja som ho na vlastné oči videl. Za to že slovenské firmy na neho nemajú, je to ich problém. :wink:

Tieto zvodidlá sú iba na D1 Vtižer-Hrič. Podhradie, tak sa to oplatí spraviť aj ručne. Nebudú predsa kôli pár kilometrom kupovať stroj na tieto práce.

Tak potom ale nepíš, že na to neni žiadny stroj. :wink:

Ano, sú zatial len tu, .. ale aj to skor len preto, že inde sú plechové zvodidlá a tendencia je stavat betónové. Ale pravda tiež je, že kým sa to bude opravovať, tak ešte pár rokov prejde.

V USA takéto zvodidlá takto postavené tento stroj prechádza napríklad v rámci údržby každých 6-11 rokov podla toho, o jaký štát ide. V Kanade na dialniciach pri Toronte sa opravy/prehliadky robia každých 6 rokov. A všetko je to cez stroj. Ovládanie zvládajú celkovo 2-3 ludia, ale pri tomto už sa robia aj iné veci a ide viac ludí .. podstatné ale je že tieto stroje vlastní aj štát aj súkromné firmy .. tie v rámci servisu s týmto strojom prejdú dialnicu do 5 rokov a štát potom može použiť svoje zariadenie alebo si najať aj súkromnú firmu, ktorá spraví aj iné opravy. Oni sa tam o dialnice starajú trošku ináč jako my u nás. :wink:

Ja som myslel,že na Slovensku nato neni žiadny stroj. Ale v zahraničí nato stoj majú, pretože je tam tých zvodidiel podstatne viac, ako na Slovensku.

Ale na tom nezáleží, kdo ho vlastní .. opravy dialnic a ciest dneska robia aj stroje z ČR, respektíve z Rakúska. :wink:

Ano, trhliny je vidieť volným okom. Ibaže ten senzor zistí presný stav toho, kam tá trhlina siaha, čo treba presne spraviť a to aj potom presne tá mašinka robí. Raz darmo, tak jako sa ti dá na miestne perfektne postaviť, tak sa to dá aj perfektne opraviť. A nemusí sa človek hrať zo žiadnou pištolou a tmelom .. a potom ono to je vyše metra vysoké, má to svoj tvar, takže ručne sa to robí ťažšie jako zo strojom. :wink:

Bohužiaľ, na Slovensku sa to opravuje tak.

Na Slovensku sa to zatiaľ opravuje tak. Mám informácie o tom, že Francúzi nebudú mať problém tento stroj sem transportovať, posunie sa sem starší typ schopný toto opravovať, až sa viac rozšíria betónové zvodidlá.

Do budúcnosti chcem požiadať, aby sa tu nerobila reklama na konkrétne tmely a iné značky stavebných výrobkov. Ďakujem.

GOMACO v Doprastave na budovaní betónových zvodidiel:

dialnice.info/album_page.php?pic_id=5621
dialnice.info/album_page.php?pic_id=5622
dialnice.info/album_page.php?pic_id=5623

Je to z diaľnice D1.

Technické predpisy SSC:

Betónové zvodidlo tvaru New Jersey
ssc.sk/files/documents/techn … odidlo.pdf

Zvodidlá na pozemných komunikáciách, projektovanie individuálnych zvodidiel
ssc.sk/files/documents/techn … 1_2005.pdf

Skúšanie a schvaľovanie zvodidiel
ssc.sk/files/documents/techn … 2_2005.pdf