Ja by som sa chcel opýtať, že ako je to so zabezpečením interných správ a zaručením anonymity na fóre. Má admin možnosť čítať IS? Alebo aj moderátori? Kto má prístup k "osobnejším informáciám? Teoreticky a prakticky?
Je to dosť podstatná téma, pretože IS sa tu napísalo už viac ako 6 000.
Napríklad viem o tom, že niektorí tu komunikujú výhradne cez mail, keď sa ma chcú na niečo spýtať atď., tak preto sa pýtam že ako to vlastne je?
Žiadny moderátor nemá prístup k osobným informáciám o žiadnom užívateľovi a žiadny moderátor ani nemá prístup do databázy a teda nemá žiadny moderátor ani prístup k obsahu IS.
Napríklad ja ako moderátor nepoznám ani IP adresu žiadneho užívateľa. Záleží len na samotnom užívateľovi, čo sa rozhodne zverejniť: Povolanie, záujmy atď. Moderátor má jediné právo naviac, zobrazí sa mu ku každému registrovanému užívateľovi e-mailová adresa, aj keď si ju registrovaný užívateľ neželal zverejniť. Každý moderátor však dbá na anonymitu každého jedného člena na tomto fóre.
Ja osobne sa držím hesla: Nerob druhému to, čo nechceš aby robil tebe.
K právomociam admina sa vyjadrovať nebudem, lebo ich presne nepoznám.
mno caesar ma predbehol ale v podstate je to tak ako pisal, moderator ma navyse len par pravomoci, konkretne moze mazat a upravovat inym prispevky a vidi emailove adresy, a kto je skryty. tym to hasne. dokonca tieto prava maju len vo fore, nie v albume, ten mam na starosti len ja
ja ako admin tiez nemam pristup k sukromnym spravam, ale vidim IP adresy ale nie automaticky, musel by som urobit zopar ukonov, ale v principe ich mozem zistit, ked moc chcem inak mam pravomoci aj v albume a v celom fore. a ako admin mam pristup k vasim informaciam, ktore ste zadali do formulara s jednou vynimkou a to je heslo. k nemu nemam pristup ani ja ani ho nedokazem zistit, lebo je zakryptovane jednosmernou sifrou.
mno keby boli nejake dalsie otazky kludne sa tu spytajte
p.s. Dy, dik za opytanie ono tato tema tu uz bola dost diskutovana, len niekto to tu pri velkom cistenim zmazal (ze caesar ? ) ale dobre ze sa pytas, aspon bude aj inym jasne ako to tu chodi
DY:
Vsetko sa da, ked mas vela casu a vela prostriedkov.
Tak ako sa da technicky naburat do tvojho emailu, da sa aj naburat do systemu IS.
Tak ako sa daju precitat aj data z preformatovaneho hard disku.
Ako sa daju odpocuvat mobily, kancelarie, …
Vsetko co posielas cez internet.
Precitat vsetky subory na tvojom PC.
Problematika zabezpecenia, kodovania je strasne zlozita, potrebujes na to zlozity matematicky aparat a vykonne desifrovacie stroje.
Napriklad heslo : skusas zasifrovat vsetky kombinacie, kym vysledna sifra nie je zhodna s ulozenou.
Pri 5 pismenovo-cislicovom hesle je takmer 1mld moznosti…
Vacsinou ale zlyha ludsky faktor - typicky priklad je heslo nalepene na monitore na Post-It
tolko teoria.
Prax:
Ja dlhsie veci radsej pisem cez mail, lebo mam lepsi editor a neobmedzenu schranku.
inak plati to co napisal Caesar a Aquila
B; to pekne dotiahol dokonca ja som uvazoval ci nadsrtnem aj tento extrem co je v IT, a totizto v principe sa da vsetko, su tu len dva limity a to fantazia a financne zdroje
Je pravdou, že ja som túto tému už raz vymazal v rámci sekcie “O tomto fóre”, keď tu bolo veľmi veľa aj neaktuálnych tém a oznamov a riešili sa tu aj nejaké spory. Bolo to cca. pred 4 000 príspevkami.
Ospravedlnil som sa vtedy a ospravedlňujem sa aj teraz, ak to niekomu tak veľmi chýbalo a prekážalo. Kto je zvedavý, ten sa spýta a dostane odpoveď a to z viacerých strán od admina cez moderátorov a na akúkoľvek takúto tému.
Na forume sa poslalo uz 7 870 IS, co znamena ze sa tu vyrazne komunikuje aj v tejto forme. Je to pomer 56:44 v pocte poslanych a realne umiestnenych prispevkov a IS.
Tak možné to je, pretože mne po vypadnutí databázy v auguste zmizli 2 IS. Boli odoslané inému užívateľovi, ten mi preposlal ich obsah (boli to poslané IS).
Odporucam uplne prestat pouzivat Internet Explorer a Windows firewall a pouzivat nieco naozaj funkcne a kvalitne, inak ak to mas ( co urcite dufam), tak si zmen heslo, ale myslim ze zmiznutie IS maju na svedomi aj zmeny na serveri, mne po letnej odstavke nahodilo stare nastavenia a nie posledne aktualne
Hmm aquila, vypadá že sa vám stalo čosi podobné ako nedávno kamošovi A aj podobným sposobom to “riešite” Ale aj tak klobúk dole, že ste to udržali pohoromade…