Zabezpečenie interných správ

Ja by som sa chcel opýtať, že ako je to so zabezpečením interných správ a zaručením anonymity na fóre. Má admin možnosť čítať IS? Alebo aj moderátori? Kto má prístup k "osobnejším informáciám? Teoreticky a prakticky?

Je to dosť podstatná téma, pretože IS sa tu napísalo už viac ako 6 000.

Napríklad viem o tom, že niektorí tu komunikujú výhradne cez mail, keď sa ma chcú na niečo spýtať atď., tak preto sa pýtam že ako to vlastne je? :laughing:

Žiadny moderátor nemá prístup k osobným informáciám o žiadnom užívateľovi a žiadny moderátor ani nemá prístup do databázy a teda nemá žiadny moderátor ani prístup k obsahu IS. :sunglasses:

Napríklad ja ako moderátor nepoznám ani IP adresu žiadneho užívateľa. Záleží len na samotnom užívateľovi, čo sa rozhodne zverejniť: Povolanie, záujmy atď. Moderátor má jediné právo naviac, zobrazí sa mu ku každému registrovanému užívateľovi e-mailová adresa, aj keď si ju registrovaný užívateľ neželal zverejniť. Každý moderátor však dbá na anonymitu každého jedného člena na tomto fóre.

Ja osobne sa držím hesla: Nerob druhému to, čo nechceš aby robil tebe. :sunglasses:

K právomociam admina sa vyjadrovať nebudem, lebo ich presne nepoznám. :laughing:

mno caesar ma predbehol :wink: ale v podstate je to tak ako pisal, moderator ma navyse len par pravomoci, konkretne moze mazat a upravovat inym prispevky a vidi emailove adresy, a kto je skryty. tym to hasne. dokonca tieto prava maju len vo fore, nie v albume, ten mam na starosti len ja :wink:

ja ako admin tiez nemam pristup k sukromnym spravam, ale vidim IP adresy :wink: ale nie automaticky, musel by som urobit zopar ukonov, ale v principe ich mozem zistit, ked moc chcem :wink: inak mam pravomoci aj v albume a v celom fore. a ako admin mam pristup k vasim informaciam, ktore ste zadali do formulara s jednou vynimkou a to je heslo. k nemu nemam pristup ani ja ani ho nedokazem zistit, lebo je zakryptovane jednosmernou sifrou.

mno keby boli nejake dalsie otazky kludne sa tu spytajte :wink:

p.s. Dy, dik za opytanie :wink: ono tato tema tu uz bola dost diskutovana, len niekto to tu pri velkom cistenim zmazal (ze caesar ? :laughing: ) ale dobre ze sa pytas, aspon bude aj inym jasne ako to tu chodi :slight_smile:

Ja ako obvykle moj technicky pohlad:

DY:
Vsetko sa da, ked mas vela casu a vela prostriedkov.

Tak ako sa da technicky naburat do tvojho emailu, da sa aj naburat do systemu IS.

Tak ako sa daju precitat aj data z preformatovaneho hard disku.
Ako sa daju odpocuvat mobily, kancelarie, …
Vsetko co posielas cez internet.
Precitat vsetky subory na tvojom PC.

Problematika zabezpecenia, kodovania je strasne zlozita, potrebujes na to zlozity matematicky aparat a vykonne desifrovacie stroje.
Napriklad heslo : skusas zasifrovat vsetky kombinacie, kym vysledna sifra nie je zhodna s ulozenou.
Pri 5 pismenovo-cislicovom hesle je takmer 1mld moznosti…

Vacsinou ale zlyha ludsky faktor - typicky priklad je heslo nalepene na monitore na Post-It :laughing:

tolko teoria.

Prax:
Ja dlhsie veci radsej pisem cez mail, lebo mam lepsi editor a neobmedzenu schranku.
inak plati to co napisal Caesar a Aquila

B; to pekne dotiahol dokonca :wink: ja som uvazoval ci nadsrtnem aj tento extrem co je v IT, a totizto v principe sa da vsetko, su tu len dva limity a to fantazia a financne zdroje :wink:

Fantaziu poriesili Bastien s Atreiom, takze v praxi ide skor o $$.
A cas. Ten sa neda uplne eliminovat pridanim $. :wink:

Je pravdou, že ja som túto tému už raz vymazal v rámci sekcie “O tomto fóre”, keď tu bolo veľmi veľa aj neaktuálnych tém a oznamov a riešili sa tu aj nejaké spory. Bolo to cca. pred 4 000 príspevkami.

Ospravedlnil som sa vtedy a ospravedlňujem sa aj teraz, ak to niekomu tak veľmi chýbalo a prekážalo. Kto je zvedavý, ten sa spýta a dostane odpoveď a to z viacerých strán od admina cez moderátorov a na akúkoľvek takúto tému. :sunglasses:

Na forume sa poslalo uz 7 870 IS, co znamena ze sa tu vyrazne komunikuje aj v tejto forme. Je to pomer 56:44 v pocte poslanych a realne umiestnenych prispevkov a IS. :wink:

adoas: skor 2:1 :wink: prispevkov je uz 16 tisic a IS je skoro 8 tisc :wink:

:blush: :blush: :blush: :blush: :arrow_right: :unamused:

Mas pravdu aquila. Pomylil som sa. Neviem ako som to pocital ale :arrow_right: :blush: :blush: :blush: :blush:

Tak snad takto: IS sa tu pise vela. :wink:

Zmizlo mi zopár IS, je to možné?

Tak možné to je, pretože mne po vypadnutí databázy v auguste zmizli 2 IS. Boli odoslané inému užívateľovi, ten mi preposlal ich obsah (boli to poslané IS). :bulb:

No mne vypadli zrovna tie podstatnejšie IS…

Tak v takom prípade ma napadá ešte jedna možnosť: hneď si zmeň heslo.

Máš pravdu :sunglasses: .

Odporucam uplne prestat pouzivat Internet Explorer a Windows firewall a pouzivat nieco naozaj funkcne a kvalitne, inak ak to mas ( co urcite dufam), tak si zmen heslo, ale myslim ze zmiznutie IS maju na svedomi aj zmeny na serveri, mne po letnej odstavke nahodilo stare nastavenia a nie posledne aktualne :wink:

IS zmiznu aj vtedy, ak mas preplnenu schranku a pridu ti nove IS :stuck_out_tongue:

Inak povedané, ja odporúčam nezapínať počítač a zahrabať sa do jaskyne. :laughing:

hm, IS mohli zmiznut len v auguste.

lebo zmizli vsetky IS, ktore boli poslane medzi 15.5. a asi 3.8.

Hmm aquila, vypadá že sa vám stalo čosi podobné ako nedávno kamošovi :wink: A aj podobným sposobom to “riešite” :wink: Ale aj tak klobúk dole, že ste to udržali pohoromade…