Vtáčia chrípka

dialnice.info/viewtopic.php?t=2897

Máte strach z vtáčej chrípky? Hlasujte.

Všeobecne: Pandémia chrípky sa pravidelne opakuje a na svete už veľmi dlho nebola. Vtáčia chrípka zatiaľ nie je nebezpečná, ale riziko stúpa každým rokom. Snaha ľudí vyvíjať stále lepšie lieky a snaha ľudí užívať lieky pri každom menšom ochorení spôsobuje stále väčšiu odolnosť rôznych kmeňov rôznych chorôb a príroda je nevyspytateľná a nevyberá si ani medzi zvieratami ani medzi ľuďmi. A dnešný svet rýchleho spôsobu presunu ľudí pomáha k prenosu rôznych chorôb.

Ne strach nemám. Dy máš pravdu už dlouho žádná nebyla, co se pamatuji tak naposled snad španělská chřipka v roce 1920?. Jinak počítám, že až stěhovavý ptáci potáhnou na sever, tak ji sebou vezmou nebo se aspoň bude šířit rychleji.

Neviem ci mam strach - pri tom kolko mam prace kazdy den, kolko mam prace aj doma, … pri roznych dalsich cinostiach nemam nejako cas nad tymto rozmyslat.

Kazdy clovek ma z niecoho strach - ten kto nema strach je podla mna hlupy clovek. Ale kazdy ma z niecoho strach a vobec nejde o to kolko studuje - aj kmene v Afrike sa boja diabla/hadov atd.

Media tiez informuju viac nez by mali co sposobuje skor prave to ze vela ludi sa boji, … treba povedat ze chripka sa raz za nejake obdobie stane velmi silnou - aj ta “klasicka”, … a presnejsie :arrow_right:

Na vtaciu chripku zomrie kazdy rok do 100 ludi, riziko je ze ju dostane clovek ktory ma prave ludsku formu chripky. A tieto 2 zmutuju do jednej, ale zaroven sa oslabia.

Na “klasicku” chripku zomrie kazdy rok cca. 500 000 ludi. Nepomaha ockovanie ani nic ine. Teda pomaha - inak by mrtvych bolo este viac.

Ale hlasoval som za 1. moznost. Povedat ze nemam strach si nedovolim, min. sa bojim tak o seba ako aj o rodinu. A je uplne jedno o aku chorobu ide. :bulb: