VT tak ako aj iným regiónom v tomto prostredí ako napr. MI či Humenné alebo Trebišovu napriek tomu, že majú hustú sieť ciest I. triedy a blízko veľké centrá ako Prešov či Košice, tak sa im príliš nedarí.
Jednoznačne tomuto regiónu chýba diaľničná sieť v dosahu: D1 a R4. Potom by mala samotná cestná sieť I. triedy význam v podobe diaľničných privádzačov. Tu jednoducho cesty I. triedy nestačia.
Celkovo sa tento región nachádza v chudobnej oblasti EÚ, lebo podobná situácia je aj v Poľsku či v Maďarsku a dobrá nie je ani na Ukrajine.
Chýba predovšetkým kvalitná nadradená infraštruktúra: diaľničná sieť a zmodernizované železničné koridory.
Samotné mesto VT citeľne potrebuje cestný obchvat, keďže je tu dopravná križovatka ciest I. triedy I/15, I/18, I/74, I/79 s cestou II. triedy II/576 a v blízkom dosahu tiež II/554 a II/558.
Rekl bych ze s tim obchvatem to neni tak hrozne, v podstate je tvoren silnici I/18. Do Vranova od zapadu se po ni jede pouze pres jednu velkou krizovatku a pak uz je to jen kolem mesta. Jestli se nepletu tak to je ctyrproudova nebo aspon kvalitni siroka silnice (uz jsem tam chvili nebyl), myslim ze i se zvysenou rychlosti (pokud ne vubec mimo obec). Znam horsi mesta na vychode, ktera potrebuji obchvat
Mesto Vranou nad Topľou vyčlenilo na rok 2007 z rozpočtu 9 mil. SKK na správu a údržbu ciest, teda sú to výdavky určené na dopravné značenie, údržbu, opravy a výspravky ciest a miestnych komunikácií vrátane chodníkov. Potreba na opravy miestnych komunikácií na rok 2007 predstavuje 7,7 mil. Sk a na opravy chodníkov 7,3 mil. Sk.
Na štátnej ceste I/15 v úseku Malá Domaša (okres Vranov n. Topľou) - okresná hranica Stropkov je z dôvodu opravy povrchu vozovky uzavretý jeden jazdný pruh, žiadame vodičov o zvýšenú pozornosť v tomto úseku. Predpoklad ukončenia prác je 28.4.2007.
Áno je to pekná vízia.
Ono je dosť zle na tom križovatka pri Tescu…tam je dosť veľa áut a navyše hneď vedľa nej je ďalšia križovatka, tak vzniká chaos
Prechádza tam dosť kamiónov, a sú tam vyjazdené koľaje, tu je nutné nejaké riešenie.
Vo VT som tiež bol len pár krát v živote a ako som čítal:
Silné stránky
– je vybudovaný obchvat mesta pre diaľkovú dopravu
komunikačný uzol – križovatka hlavných cestných ťahov
v meste sú 3 železničné stanice
Tam sú 3 železničné stanice
Inak riešenie pre križovatky je nainštalovať na svetelnú signalizáciu (snáď tam je ) senzory riadiace premávku a bude sa tak tvoriť zelená vlna a zároveň sa pustia autá z iných smerov alebo to tam prebudovať na kruhové križovatky. To sa osvedčilo v Dunajskej Strede, mať viacej kruhových objazdov po sebe na jednej ulici.
Je to jedno, na ktorý sa má viazať. Je to významná cestná križovatka. Do Prešova patrí pre rozdelenie, keď by chcel mohol by aj do Košíc - potenciál letiska, ale reálne by sa mal vytvoriť ďalší kraj Michalovce a tam VT priradiť.
Tak tak. To mesto ma skor blizsie k Michalovciam a regionu Humenneho. Co sa tyka dopravy, regionu by pomohla D z KE do MI a Rka z PO do Svidnika a planovana do Humenneho.
no mna hlavne zaujimalo, ci sa z VT bude smerom na zapad jazdit cez PO, alebo cez KE…
Okolo roku 2018 by mohla byt dialnica cca 20km juzne od mesta pri Dvoriankach
No neviem ci sa zlepsi, kdysi asi tak pred rokom??? mi bolo zaslany link na plan rekonstrukcii na rok 2007 a akosi tam v plane bol aj jeden usek na trase VT-PO a dodnes sa akosi tie miliony nepreinvestovali, respektive sa asi dali inam… Takze neviem, je sice pravda ze sa po trase buduju chodniky pre pesich v obciach kde doteraz neboli, ale to je dobre len pre bezpecnost, priepustnost tahu to akosi neriesi. Vniektorych dennych hodinach je to uz pekne namlety tah, kolony su az po Kapusany pri Presove, kde sa to rozsiruje na 4 pruh bez stredneho deliaceho pasu. Myslim si ze do vybudovania Rky na Svidnik aspon v pol profile sa tam nijako nezlepsi situacia, povrch ciest je tam an slovenske pomery novy a relativne slusny. Ochvaty ale smerom dalej na VT nepocitam, kto by tam vrazil peniaze ked boom chyta Humenne a VT az tak prilis uz nerastie.
To Tomas PO, mala to byt oprava HP Petic… a oni to pichli na Chmelov??? Aha, tak uz viem kam to slo. V plane mali opravu HP Petic a to nie je Chmelovsky kopec, nie?