Volvo Košice - Valaliky Industrial Park

Pokrok v stavani ciest: https://www.youtube.com/watch?v=0y-EpPC5Ug8

Mam obavu, ci ludia budu pri ceste z KE na R4 ten obchvat Sebastoviec vyuzivat. Nakladaky asi prinutia zakazom. Ale pre osobaky to bude stale najkratsia a najpriamejsia cesta…

Mám obavu, či vidno tú megalomaniu oproti KIA a JLR :slightly_smiling_face:

2 lajkov

Tak v prvej faze chcu 250t ročne a v druhej ďalších 250t.. taka KIA minuly rok vyrobila 351t a jaguar 150t

Uz sa to nabaluje…

Priemyselný park pri závode Volvo má prvého nájomcu - výrobcu kolies pre autá - Korzár Košice SME

1 lajk

Práce na novobudovanej vlečke pre Volvo Valaliky napredujú v plnom tempe a dnes sme oficiálne začali s ťahaním trolejového vedenia.

Otvoriť príspevok na Facebooku
3 lajkov

Vlecka vo Volve je prva elektrifikovana vlecka na Slovensku? Ako pozeram ani vlecka do Slovnaftu, USS alebo ZOS Zvolen nie su elektrifikovane.

Edit: ok tak nie, vlecka do ZOS Vrutky je podla openrailwaymap elektrifikovana

a taktiez aj VW automobilka v BA

Ani mochovce npr.

Ale inak je strasne zaujimave, ze niekde je problem prelozit par metrov trate, vybudovat obchvaty ci ine stavby, ale ked uz prichadza investor, tak odrazu je vsetko mozne. :grinning_face:

4 lajkov

Myslim, ze tu to uzemie bolo predvykupene uz vtedy, ked ho ponukali potencialnym investorom.

Pri KE letisku je aj hromada investorov, a aj tak nevedia vykupit pozemky na novu cestu+elektricku cez MH invest, ci ako sa to vola, uz aspon 10 rokov.

1 lajk

VIDEO: Volvo vo Valalikoch rastie, hotový je už aj podjazd pod traťou | TELEVÍZIA KOŠICE - tvkosice.sk - Televízia Vašimi očami

1 lajk

Video spred 3 tyzdnov. Bude to riadna dzungla…

3 lajkov

Všetky 4 automobilky ticho závidia túto megalómániu.

Mna stale prekvapuje to, ze inde sa caka na jednoduche zmeny roky a tu v pohode sa stavaju prelozky. :winking_face_with_tongue:

2 lajkov

kde je vôľa tam je cesta (doslova hehe)

mňa to vôbec neprekvapuje. Politika, je proste taká. Čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi .

No neviem co tu trepete. Ma to byt dokoncene do spustenia prevadzky automobilky na jar 2027 (ci kedy). Tak asi v maji 2026 to musi byt v pokrocilom stave pripravy. A ziadnu megalomaniu tam nevidim. Same kruhaky a asfalt na uplnej rovine.

A este aj ten obchvat Sebastoviec myslim, ze ziadne osobne auto z KE pri ceste na R4/HU pouzivat nebude, kedze cez Sebastovce to bude mat priamo miesto dalsieho kruhaku a vyjazdu juzne od R4.

Jasné km2 “asfaltu” v okolí Košíc pre doktora nikdy nebude megalománia. Taký VW čakal na nejaké napojenie na diaľnicu dlhé roky, aj to dostal len polprofil, PSA nedostala ani to.

Co to splietas??? V prvom rade, Volvo dorazilo do Kosic kolko - 40 rokov??? po VW?

V druhom, “napojenie na dialnicu” ziadne Volvo nedostalo. Postavil sa ciastocny obchvat Kosic vobec nie kvoli Volvu, ale proste preto, ze KE ako posledne krajske mesto ziaden nemali (zatialco BA uz ma samozreme dvojnasobny - aj vnutorny aj vonkajsi). To, ze Volvo sa stavia blizko obchvatu s tym nic nema - tak vyslo, ze pripravili pozemok blizko obchvatu (co je urcite dobre). Ukaz mi kde je tam megalomania!!!

nedokazem pochopit ako moze niekto takto skreslene uvazovat. trnava ma svoju MUK, a PSa je na dialnicu napojena od zaciatku. fabrika je obohnana z dvoch stran D1 a R1 a tretej strany SO TT. JLR ma obchvat I/64 a pripojku na R1A. KIA ma pripojenie 2+2 az po koniec fabriky. asi najluxusnejsie zo vsetkych, to uz nas expert nespomenie.

Páni, spočítajte km či km2 ciest ktoré boli pre jednotlivé automobilky postavené. Nijako nepočítam R4 k Volvu, ani D1 ku Kii, ale cesty ktoré vyslovene vznikli pre/vďaka tým fabrikám. (Ani železiarne za celú svoju existenciu nedostali toľko km ciest ako Volvo :wink: )