celu vizualizaciu v dobrom rozliseni najdete tuto:
Už sa pohli ľady aj na Slovensku a začali sa robiť kvalitné vizualizácie a mnohé sa ešte budú robiť a budú tak na D1 ako aj na R1 a D3.
Keď už nie hotové úseky, tak aspoň tie vizualizácie.
To je super a budú aj niekde na nete zverejnené
alebo stále iba vybraným ľuďom a iba na niektorých miestach?
Tieto vizualizacie su stare najmenej 7 rokov, ale stale lepsie ako nic. Najlepsie by bolo keby NDS, SSC prezentovali nove useky formou videovizualizacie. Tak ako to robi Asfinag alebo RSD. To by uz malo aj nejaku uroven a aj vypovedaciu schopnost. Tieto fotecky su sice pekne ale stale je to podla mna nedostatocna forma prezentacie.
Mali by byť na stránke NDS do konca r. 2005/06. Aj tam má pribudnúť asi 500 fotiek a nejaké videá na vzor ČR.
Čo mi chýba sú webkamery z našich diaľnic aké sú napr. v HR.
Aj web kamery by mali byt na strankach NDS do konca 2005/2006. Na novych usekoch uz kamery funguju, len ich staci dat na web. NDS ma teraz asi vela inych problemov ako sa zatazovat s web strankou. Nedavno sa prestahovali a zabehavaju novu firmu
Aj web kamery by mali byt na strankach NDS do konca 2005/2006. Na novych usekoch uz kamery funguju, len ich staci dat na web. NDS ma teraz asi vela inych problemov ako sa zatazovat s web strankou. Nedavno sa prestahovali a zabehavaju novu firmu
Wow, no tak to bude super. Inak toto je tiež nezodpovedný krok, keďže sa rok pred dneškom vedelo, že NDS vznikne.
Ja som schvalne zvedavy, ci do konca r. 2006 bude na strankach NDS, a.s. vsetko toto:
-
zakladne info o celej dialnicnej siete SR
-
zakladne info o momentalne stavanych usekov
-
mapy sucasnej/planovanej dialnicnej siete, info o poplatkoch, …
-
foto, video + vizualizacie alebo aj (ako MH navrhol) videovizualizacie
-
web kamery priamo z dialnic SR
Toto je vo vela krajinach: Nemecko, CR, Chorvatsko, … len SR nejako meska.
Vizualizácie budúcich diaľničných úsekov stále nie sú k dispozícii, NDS ale spracovala aspoň aké-také videá súčasných a budúcich diaľníc. Svetlým príkladom je aspoň vizualizácia, ktorú už uviedol bystrík. http://www.zsvts-scs.sk/fotodokumentacia/images/vizualizacie_zilina/fotodokumentcia_vizualizacie_zilina.html. Žeby šetrenie nákladov, alebo jednoducho neschopnosť?

Vizualizácie budúcich diaľničných úsekov stále nie sú k dispozícii, NDS ale spracovala aspoň aké-také videá súčasných a budúcich diaľníc. Svetlým príkladom je aspoň vizualizácia, ktorú už uviedol bystrík. http://www.zsvts-scs.sk/fotodokumentacia/images/vizualizacie_zilina/fotodokumentcia_vizualizacie_zilina.html. Žeby šetrenie nákladov, alebo jednoducho neschopnosť?
A kde maju vziat vizualizacie, ked na niektorych usekoch este nie je zname ani len definitivne trasovanie? Ja pri tvojej otazke hlasujem za “neschopnost”.
Jedny z mála vizualizácií a už ani tie nie sú …
zsvts-scs.sk/fotodokumentaci … ilina.html

Jedny z mála vizualizácií a už ani tie nie sú …
zsvts-scs.sk/fotodokumentaci … ilina.html
Je to škoda, vizualizácie sú asi najslabším miestom v informovanosti NDS o plánovaných úsekoch, zišlo by sa ich ďaleko viac.