Vizualizácia plánovaných diaľničných úsekov

celu vizualizaciu v dobrom rozliseni najdete tuto:

http://www.zsvts-scs.sk/fotodokumentacia/images/vizualizacie_zilina/fotodokumentcia_vizualizacie_zilina.html

Už sa pohli ľady aj na Slovensku a začali sa robiť kvalitné vizualizácie a mnohé sa ešte budú robiť a budú tak na D1 ako aj na R1 a D3.

Keď už nie hotové úseky, tak aspoň tie vizualizácie. :laughing:

To je super :smiley: a budú aj niekde na nete zverejnené :stuck_out_tongue: alebo stále iba vybraným ľuďom a iba na niektorých miestach?

Tieto vizualizacie su stare najmenej 7 rokov, ale stale lepsie ako nic. Najlepsie by bolo keby NDS, SSC prezentovali nove useky formou videovizualizacie. Tak ako to robi Asfinag alebo RSD. To by uz malo aj nejaku uroven a aj vypovedaciu schopnost. Tieto fotecky su sice pekne ale stale je to podla mna nedostatocna forma prezentacie.

Mali by byť na stránke NDS do konca r. 2005/06. Aj tam má pribudnúť asi 500 fotiek a nejaké videá na vzor ČR.

Čo mi chýba sú webkamery z našich diaľnic aké sú napr. v HR. :laughing:

Aj web kamery by mali byt na strankach NDS do konca 2005/2006. Na novych usekoch uz kamery funguju, len ich staci dat na web. NDS ma teraz asi vela inych problemov ako sa zatazovat s web strankou. Nedavno sa prestahovali a zabehavaju novu firmu :smiley:

Wow, no tak to bude super. Inak toto je tiež nezodpovedný krok, keďže sa rok pred dneškom vedelo, že NDS vznikne. :laughing:

Ja som schvalne zvedavy, ci do konca r. 2006 bude na strankach NDS, a.s. vsetko toto:

1. zakladne info o celej dialnicnej siete SR

2. zakladne info o momentalne stavanych usekov

3. mapy sucasnej/planovanej dialnicnej siete, info o poplatkoch, …

4. foto, video + vizualizacie alebo aj (ako MH navrhol) videovizualizacie

5. web kamery priamo z dialnic SR

Toto je vo vela krajinach: Nemecko, CR, Chorvatsko, … len SR nejako meska. :wink:

Vizualizácie budúcich diaľničných úsekov stále nie sú k dispozícii, NDS ale spracovala aspoň aké-také videá súčasných a budúcich diaľníc. Svetlým príkladom je aspoň vizualizácia, ktorú už uviedol bystrík. http://www.zsvts-scs.sk/fotodokumentacia/images/vizualizacie_zilina/fotodokumentcia_vizualizacie_zilina.html. Žeby šetrenie nákladov, alebo jednoducho neschopnosť?

A kde maju vziat vizualizacie, ked na niektorych usekoch este nie je zname ani len definitivne trasovanie? Ja pri tvojej otazke hlasujem za “neschopnost”.

Jedny z mála vizualizácií a už ani tie nie sú …
zsvts-scs.sk/fotodokumentaci … ilina.html

Je to škoda, vizualizácie sú asi najslabším miestom v informovanosti NDS o plánovaných úsekoch, zišlo by sa ich ďaleko viac.