Na dolnom…to ako ten spalvneny usek za Muftiho az tak splavny nie je? Myslim ze to bolo po Novaky ci Sered, nevidim mapu, nebite ma ak som capol kravinu
Oprava, po Salu, jeeej
Dolní Váh by měl být řešitelný bagrováním a několika menšími jezy. Nebo ne?

Sranda je, za na splavnenie az po Zilinu toho netreba vela vybudovat. Staci rekonstruovat zopar plavebnych komor na hydrocentralach a vybudovat jeden alebo dva vodne vytahy na Nosiciach a Hricove a mohlo by to fungovat. Problem je prave na dolnom Vahu.
len je otazka vyuzitelnosti, ked ani zeleznica neni moc vyuzita…resp nedosahuje ani prerevolucne objemy..
ledazeby KIA splavovlala auta po vahu
na spodnom toku to vyuziva co viem len duslo sala.

Sranda je, za na splavnenie az po Zilinu toho netreba vela vybudovat. Staci rekonstruovat zopar plavebnych komor na hydrocentralach a vybudovat jeden alebo dva vodne vytahy na Nosiciach a Hricove a mohlo by to fungovat. Problem je prave na dolnom Vahu.
Toto je zname, ze po je väcsina pripravena na splavnenie, ale nebolo by treba aj prebudovat niektore mosty a lavky cez Vah, resp. cez jeho kanal?
andrej: toto neviem. Nove mosty napriklad v ramci dialnice su uz postavene tak, aby bola dodrzana plavebna draha. Ale co sa starych tka to netusim…Koniec koncov, ako poznam technicky stav niektorych z nich, tak mnohe by si zasluzili zburat
Zaujimave historicke video z vystavby vodneho diela Ladce - vystavba 1932-1936
youtube.com/watch?v=5i1IZfvX … re=related
Považie už vtedy pekne napredovalo.
Kto si chce pozrieť, tu je niekoľko panorám Krpelinaskeho kanálu počas odstávky v roku 2023
air.360pano.sk/230929_krpel-kanal/
Ešte mám jednu galériu, ktorá je spojená s Važskou kaskádou, teda aspoň si myslím.
17.9. 2022 som cestoval okolo Liptovskej Mary.
Zdokumentoval ako to tam vyzerá pri zníženej hladine.
Panorámy dostupné v galérii na nasledovnom odkaze.
air.360pano.sk/220917_liptovska-mara/
Aj z Vodného diela Žilina mám už celkom peknú zbierku fotografií.
Fotografie v galérii sú z rôzneho obdobia.
air.360pano.sk/VD-Zilina/