Pokiaľ viem, tak rozhodujú súdy a tak je nepodstatné, aký názor má Kaddafí. Zaujímavé ale, je že celý svet ho prosí o zásah, pričom kde sú tie rečičky o nezávisloti súdov ![]()
Hneď ako ide o islam vs. ??? tak sú dva pohľady. Keď ide o našu rodinu, sú 2 pohľady, keď ide o jedno a druhé, sú 2 pohľady. Never všetkému, čo sa píše a už vôbec nie na Slovensku a v istých dobách a médiá, tunajšie už názor nezmenia.
Ja mám svoj názor profilovaný svojimi zdrojmi a kauzu nejakú dobu sledujem.
Kaddafího som v živote osobne nevidel, narozdiel od múdrejšieho pakistanského generála Parvíza Musharáffa. To len aby nevznikli nejaké úvahy …
Ak by boli nevinné, dávno by boli prepustené aj s lekárom. Okrem toho - ísť do inej krajiny znamená byť zodpovedným a očakávať aj možné riziká, bez ohľadu na to, či to je vojak, ktorý znásilní ženu alebo dieťa, bez ohľadu na to, či to bude učiteľ angličtiny týrajúci potom deti alebo to budú mníšky a lekár, ktorí majú liečiť, ale robia pri tom chyby. Výsledkom vo všetkých prípadoch sú: doživotné nepríjemné zážitky obetí, prípadne smrť. A v tomto prípade ide o smrť.
Ak si tohoto niekto nie je vedomý, nemá ísť do inej krajiny. Ak ide, mal by sa tak správať, aby bol zodpovedný.
Teraz neriešime, že ten vojak nemá sex 1 rok a že možno mu to je potom pred vojenským súdom aj ľúto. To isté lekár+sestričky. Ja im verím, že im je ľúto, čo sa stalo. Ale stalo sa už sa neodstane a v tomto prípade dokonca zomierajú nevinné deti a nie 1-2, ale stovky.
Ak sa tu niekto čuduje tomu, že Líbyjčania sú nahnevaní, tak potom som tu asi na zlom mieste. A jediný, kto môže pomôcť je Kaddafí a to vie celý svet. Mimo toho - svetové stavebné spoločnosti tam dnes stavajú diaľnice a cesty, to len na margo toho, ako sa všetci tomuto svetu vyhýbajú. A sú tu aj cudzí vojaci, cudzí lekári, …
Ad amnestia, ja som uvažoval dopredu: súd ich označí za vinných, Kaddafí im dá amnestiu.