Vas nazor na vladu Smer, SNS, HZDS 2006+

rast ekonomiky prekonal vsetky ocakávania. teda nova vlada za 4 mesiace napravila tie “strasne skody” sposobene predchadzajucou vladou a este vygenerovala takyto rast. :laughing:

Oni ho nezatkli, oni ho zadržali aby podal svedectvo/výpoveď.

No uvidíme … :smiling_imp:

Dy, Ernest už prekročil svoj Rubikon - neviem či už bude cesta späť možná.

Transpetrol a táto vláda.

aktualne.centrum.sk/domov/kauzy/ … ?id=220699

Zodpovednosť nesú všetci, z toho sa nik nevykrúti. A čo sa týka Mečiarových nominácií, tak ma napadli dve veci:

1. Starého psa novým kúskom nenaučíš - príslovie
  2. Nič nové sa nenaučili, ale na nič nezabudli- hodnotenie po návrate Bourbonovcov z exilu na francúzsky dvor.

Nemôžem si pomôcť ale musím Ficovi urobiť hlbokú poklonu to čo urobil je excelentne, neskutočne excelentne - táto politická hra a " zhoda náhod " je úžasná :slight_smile:

sme.sk/c/3041368/Fico-Presta … upcia.html

toto ani nepotrebuje komentár.

tak toto je tiez sila sme.sk/c/3039873/volf-je-v-p … ekomu.html

byvaly sef SDSS v cele predstava ST .. tak to je ozaj ehm .. no “vhodna” osoba ..

Ale no … nejak sa mu musel predsa poďakovať. Politická nominácia, nič viac. A je podpredseda. :wink:

v cele je aj podpredseda :slight_smile: no dostal odmenu za to ze predal znacku socialna demokracia a v principe podvodom umoznil ficovi sa dostat do PES, odkial ho uz 3x predtym vyrazili s jeho prihlaskou :wink:

čo bolo bolo … Smer naďalej “valcuje” domácu politickú scénu.

Koruna pokorila 35-korunovú hranicu za euro. :arrow_right:

ekonomika.sme.sk/c/3048577/Korun … -euro.html

Bratislava 12. decembra (TASR) - Slovenská koruna dnes predpoludním pokorila 35-korunovú hranicu a posilnila na 34,990 SKK/EUR.

Ako pre TASR uviedol díler VÚB banky Ladislav Benedek, dnes zverejnené údaje o zahraničnom obchode SR neboli priamym podnetom, ale pomohli k posilneniu koruny. Hlavným dôvodom je pretrvávajúca pozitívna nálada voči korune. Momentálne je kurz koruny na úrovni 35,010/35,030 SKK/EUR.

Ráno začínala koruna s kurzom voči referenčnému euru 35,080/35,100 SKK/EUR.

Copyright © TASR 2006, [12. 12. 2006 11:51:00]

1. Neodborné politické nominácie do hospodársko-riadiacich firiem v rukách štátu a tie mi vadia na každej vláde, konkrétne aj odborná a to mladý Rezeš.
  2. Minister spravodlivosti Harabin.
  3. Minister hospodárstva Jahnátek.
  4. Prisilný vplyv Pórovcov, Širokého atď.
  5. Zlé umiestnenie Mikolaja.

tak tu sa vynimocne 100 percentne zhodneme. osobne ma najviac trapi to zle umiestnenie Mikolaja, ktory na mna posobi dojmom, ze na pomery slovenskych vlad je celkom schopny menezer ale zial nie je schopny a mozno ani uplne ochotny plne sa ponorit do vsetkych problemov, ktore ma rezort skolstva. neviem aku ma kvalifikaciu Vazny ale Mikolaj na mieste ministra vystavby dialnic mi dava vacsi zmysel. Co ale narobime, ked uz chcel byt minister a Janko S. mu to slubil tak musel brat co zostalo.

Slotovi zase zostala výstavba a životné prostredie, takže ovládol eurofondy. :bulb:

Smer má rekordnú podporu 47,7 %. :arrow_right:

spravy.pravda.sk/smer-ma-rekordn … domace_p23

Keby toto bola realita vo voľbách, tak by Smer-SD získal reálne podporu nad 50% a mohol by vládnuť sám alebo by si vystačil len so Slotom aj bez Mečiara. A mohlo by byť oveľa jednoduchšie vládnutie. :bulb:

Reálna opozícia dnes nie je … KDH - boje o moc a skôr za Fica a proti Mečiarovi, SMK - prekážanie SNS aj Mečiara, SDKÚ naopak Mečiar nevadí, ale zase veľmi Fico. Opozícia ani nie je jednotná a naopak vládna koalícia je zatiaľ mimoriadne silná.

Môj pocit: Osobne som zatiaľ z celkového hľadiska spokojný. :stuck_out_tongue:

Ja až budem mocť voliť, tak zvolím niekoho kto:

.. nebude mať v strane Mečiara
.. nebude mať v strane Slotu
.. nebude mať v strane Dzurindu
.. nebude mať v strane Fica
.. určite nie KDH-áci, stránka zelených a fakt nie komunisti a cigáni a maďari.

Mám ja koho voliť :question: :unamused:

Verím tomu, že až budú volby tak ja už tu nebudem a budem niekde inde. Ale blízko mám k pravici. :sunglasses:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6186

Kanaďanov zaujal slovenský daňový systém

no dialniciar, aj tvoja milovana kanada uznava pokroky, ktore urobila minula vlada :slight_smile: ostatne, ako kazdy rozumny clovek.

ale co s nerozumnym ficom, ktory sem pozval 400+ pacientov nakazenych smrtelnym a neliecitelnym virusom HIV, s ktorym nemaju nasi lekari dostatocnu skusenost. na ilustraciu, za poslednych 21 rokov sa suhrnne identifikovalo 250 pacientov na HIV.

co ked nam tu nejake dieta zomrie ? budeme tu mat druhe lockerbie ?

alebo tento citat, ktorym fico oznacil bulharske sestricky za pachatelov a tym ich odsudil na smrt je ozaj uz len jahodka na torte…

Slovenský premiér Robert Fico počas návštevy Líbye v rozhovore okrem iného uviedol, že

“Odovzdám pánovi Kaddáfímu osobne list, ktorý nesiem od pána prezidenta SR, bude predmetom rozhovoru určite aj téma postavenia nielen detí teda obetí, ale aj postavenia páchateľov, ktorí sú dnes pred líbyjskými súdmi.”

Ale aquila, … ja sa len smejem. A čo mal asi tak pán veľvyslanec povedať ? Hmhm úprimne, mimochodom poznám ho. :stuck_out_tongue: :sunglasses: Až bude SR tam, kde Kanada tak potom tu môžeš dávať takéto články. :wink:

Kanada volá milióny ľudí pracovať tam. Hmhm, tak asi tam ten zákonník práce nefunguje … mimochodom on sa práve zmenil a zmení. Takže čo pán veľsvyslanec/diplomat myslel, aquila :question:

A že sem idú investori ? Našťastie. Idú sem, pretože tu je kvalifikovaná pracovná sila a platy stúpajú, pretože už jej je málo. To je normálny jav.

SR nemôže byť na úrovni Kanady/Rakúska, pretože málo investuje do vedy a výskumu a do dopravy.

Najnovší hospodársky plán Kanady je tak ambiciózny, že Kanada ho môže zrealizovať len v prípade, ak do 10 rokov príde 10 miliónov ľudí. :open_mouth:

Také programy v drevospracujúcom a ťažobnom priemysle fungujú, že to celá Afrika môže závidieť. Každá baňa/lom má svoju cenu a keď klesnú ceny zlata/… tak bane sa zatvárajú a znižujú ťažbu. Dnes až 1/3 baní je zatvorených, ale nie preto, že by nebolo čo ťažiť … lesy: zistilo sa, že novosadené stromy nie sú také kvalitné ako pôvodné: obmedzuje sa silno ťažba pôvodných lesov. Mierne klesla drevovýroba, ale ekologický dosah to má obrovský.

Zlatá podkova, aquila … vieš čo to je ? Neboj sa, neťaží sa tu zlato. Je to oblasť od Montrealu po Toronto, hlavné priemyselno-vývojové centrum Kanady, 70% HDP sa tu vyprodukuje. A na Americkej strane to pokračuje … a neboj sa, reformy sa oceňujú, pretože sem prišlo viac kanadských firiem od drevospracujúceho priemyslu cez ekologické projekty až po projekty ťažobného rozsahu a high-tech. Tak prečo by sa nepochválil pokrok, ktorý SR dosiahla.

Mimochodom, Kanada je jeden z najväčších prispievateľov na boj proti HIV a na nájdenie liekov a myslíš si snáď, že HIV je veľký problém pre Kanadu ? Ty si normálne bezcitný človek, … veď sa raz pozri na Fica ako človeka. Ja si osobne myslím, že to je veľké gesto pre tie deti: spoznajú kúpele alebo hory alebo niečo a užijú si krátky život. A Lockerbie ? Pokiaľ viem, tak zaplatil Kaddafí také odškodné, že na každého pozostalého vyiel 1 mil. USD, … okrem toho - on tú raketu nezostrelil. To potom, keď to takto berieš, tak USA spôsobili atentáty v Iraku, denne 150 mŕtvych. Platia niečo tým ľuďom ?

To si si pekne dopísal ten dodatok. Ale ako súdiš druhých, taký si. :wink:

Mimochodom, ja som uznal veľa vecí minulej vlády. :stuck_out_tongue: