VÁHOSTAV, a.s. Žilina

To nie je problem len TSS ale väcsiny velkych stavebnych firiem, ktore zneuzivaju nase ubohe sudnictvo. A firmy ako Hant pri svojich sialenych cenach v dialnicnych tendroch priamo ratali s tym, ze nevyplatia cast subdodavatelov.

Pozerám, že VHS pokračuje v náboroch: profesia.sk/praca/vahostav-sk/C15480
Zaujímavé: Strojník finišera/valca + murár pri pokládke s betonárskym finišerom!
Žeby na realizáciu cemento-betónovej vozovky v tuneloch?

Betónová vozovka sa nevalcuje. Čiže tá pracovná pozícia stým nesúvisí.

Máš pravdu. Hneď som písal bez uváženia…, tu som si niečo o tom prečítal:
tzbportal.sk/beton-betonarky … borik.html
Ale aj tak jeden z predpokladov, čo je spomenutý: prax resp. skúsenosti s prácou pri pokládke betonárskym finišerom… Tak som zvedavý, či je to tam spomenuté len tak(aby nejaké nároky boli) alebo vo VHS príde k nejakej novinke

Možno sa jedná iba o pokládku cementovej stabilizácie. A murár by bol potrebný na pokládku betonového žľabu finišerom, ako má Doprastav gomaco.

Minulý rok Váhostav-SK skončil v strate 13,46 milióna eur. Najväčší podiel na strate majú diaľničné úseky Dubná Skala- Turany a Jánovce-Jablonov 1. úsek.
Zdroj: hn.hnonline.sk/ekonomika-a-firmy … dno-617715

Cize ziadna strata vo vyske desiatok mil. €, z coho mozno usudit, ze ceny usekov neboli podhodnotene o take sumy, ako sa nam teraz snazia nahovorit pri obhajobe predrazenych tendrov.

Váhostav nevyplatil výplaty od apríla/2014, na stavbách sa pracuje v štýle pokiaľ sú peniaze na PHM tak sa pracuje s mechanizmai, čo trvá väčšinou 3dni a 4dni sa čerpá dovolenka, prípadne náhradné voľno.

Pri tomto style prace zacinam mat silnu obavu o vyslednu kvalitu usekov, na ktorych aktualne robia. Vieme, co vyprodukovali na oravskej “nefigelovskej” R3, kde to uz v case otvorenia chcelo zavriet a zrekonstruovat. A to tam ziadne vacsie zlozitejsie stavebne objekty neboli. Aby sme nedopadli tak, ze cestou okolo Martina sa vsetci stretneme v krikoch v Turcianskej Stiavnicke od tolkeho vlnenia…

Váhostav zháňa na dobu určitú( na jeden rok) 30 vodičov s vodičským oprávnením skupiny C a D. Miesta výkonu: ZA, Čadca, Bytča. Turnusová práca, nástup ihneď.

Ref. http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=19548#p158415 a http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=19556&view=unread#p158475

Takže okrem vyhovárania sa na blbé počasie (rozumej priaznivá zima) a povodne (rozumej, že boli upozorení vopred), pribudla i ďaľšia perfektná výhovorka: “Dôvodom meškania je vraj málo stavbárov” - v čase krízy stavebníctva!!!

A najviac naštvú novinári, ktorí sa vôbec neobťažujú podobné nezmysly overovať, resp. na ne upozorňovať.

mediam aj tak nik neveri a vzdy to zaklincuju vyhlasenim neakeho opozicneho politika… tu by mali fungovat ine mechanizmy, aby sa taketo veci v buducnosti neopakovali…

“Dôvodom meškania je vraj málo stavbárov” - v čase krízy stavebníctva!!!
Keď nebudeš platiť, tak ozaj bude málo stavbárov robiť pre Teba za pán Boh zaplať…
A že ešte riešite novinárov, médiá riešia svoje záujmy… Napríklad na SME vidím stále tie isté články o Váhostave. Že ich to ešte baví písať/kopčiť, mňa už ani len čítať, lebo ani len žiadne novinky sa nedozviem a len samé bláboly t.j. len oficiálne dôvody meškania stavby a nejaké politické drísty.

Ja to uz tiez necitam, zbytocne sa rozculovat.

ono je naozaj málo tých stavbárov čo chcú robiť zadarmo … ja som ešte nestretol niekoho kto chce robiť aj zadarmo prípadne tak že mi za to bude platiť …

Nikto zadarmo robiť nebude. A tak to aj na tých stavbách vyzerá. Nikto nejde riskovať. Chcem len povedať, že keď subdodávatelia prídu na to, že robia za vatikánsku menu, tak dlho tam neostanú a nikto tam ani nedôjde ako náhrada časom.

na aktualne temu..

viewtopic.php?f=35&t=19664

A teraz to celé zaplatia stovky subdodávateľov a spustí sa vlna krachov menších firiem. Ten konkurz bude určite trvať roky aj tak z neho všetko čo zostalo zhltne štát cez daňový úrad, sociálnu a zdravotné poisťovne, prípadne banky. Zažil som už dosť veľa konkurzov a ani z jedného bežní subdodávatelia nedostali prakticky nič. Už dávnejšie ma znalí upozorňovali že súdiť sa s Váhostavom nemá zmysel iba čo zbytočne človek zaplatí súdne trovy, že im nie je čo zobrať lebo všetky nehnuteľnosti majú založené a hnuteľný majetok len v nájme a aj faktúry ktoré vystavia sú hneď zaťažené v prospech bánk. Prajem úprimnú sústrasť slovenským stavbárom.

ekonomika.sme.sk/c/7402679/vahos … ml?ref=trz
Nemám Piano, tak len tu dávam do pozornosti.
Že by došlo k reštrukturalizácii? To by som aj čakal… Alebo dohoda medzi Váhostavom a veriteľom. Uvidíme pravdepodobne v najbližších dňoch

Váhostav SK požiadal o ochranu pred veriteľmi. Dodávatelia Váhostavu peniaze neuvidia. Firma dlhy škrtne - spôsob na to sa volá reštrukturalizácia. To je z novín Dodávatelia Váhostavu peniaze neuvidia. Firma dlhy škrtne.
Dohoda medzi VHS a dodávateľom padla. Je otázne, či Energy Pro dostala serióznu ponuku, alebo sa zachovala principiálne, ale pre seba sebevražedne. Tým zhodila VHS krehučný “domček z karát” :mrgreen: , kde VHS špekuloval, že pomocou realizácie lukratívnych úsekov nejako dolepí aj DS-Tu a JaJa1.
Zaujímavé by bolo vedieť, čo za ponuku mohol VHS dať :imp: . VHS mohol dať ponuku /ako medzi nami naivnými/, že dohodnú splátky a zaplatí časom /dajme roka/ všetko. Alebo na spôsob J&T pri veriteľoch VSS, že tu máš hneď nejaké percento /podľa potrebnosti dodávateľa - strieľam!!! 30-70%, lebo vieme obetovať na veriteľov len jednu určitú sumu/, alebo nesúhlas a v tom prípade budeme sa súdiť a určite nedostaneš po mnohých rokoch po súdoch ani toľko :frowning: .
Štátu, občanom to rozhodne neprospeje. Rozhodne niekto na tom súdnom konaní nekresťansky zarobí.