Trasa: Kosice - Leipzig. Kadial ist ?

Pred 2 rokmi som tuto trasu siel cez Polsko, ale to trvalo 2 dni, kedze tam A4ka dialnica bola len nakreslena (resp. realne bola az par km pred hranicami), cize vyse 8 hodin som siel v mnohokilometrovej kolone 50-kou, bez moznosti predbiehat kvoli vtlcenym stredovym stlpikom.
Cize touto trasou uz urcite nie (aj ked mozno nieco za 2 roky postavili, ale su to asi stale 2 dni).

Cesta spat bola cez Nemecko a Rakusko v pohode - v BA som bol z Leipzigu za 6.5 hodiny, co bolo skvele, ale clovek si takto nadbehne cestou tam a spat pomaly jednu cestu cez Brno-Prahu a potom D8ku, co pri sucasnych cenach nafty nie je zrovna najrozumnejsi napad.

A prave trasa cez Cechy vyzera ze sa da spravit v pohode za jeden den - od rana do vecera (s ubytovanim na hraniciach (blizko Usti n/Labem), cize nejakych 160 km od Leipzigu, co sa da v pohode zvladnut aj dalsie rano).

Mate niekto nejaky iny napad ?

Kolko casu ratat podvecer na obchvat Prahy ? Su v Cechach aj nejake ine bezne zdrzania, o ktorych ako miestni viete ?

Je to realne v pohode to prejst (Kosice - Usti n/Labem) za 10 hodin aj s obedom a vecerou ? Myslim, viacmenej predpisovo - cize ~140 km na dialnici a ~70 km cez obce. Kilometrovo to sedi, ale staci ze niekde pri Ziline alebo Povazskej skysnem na 40 minut, a nieco take sa zopakuje aj raz - dva razy v cechach a je jasne, ze je 10 hodin nerealnych, aj ked je to iba 770 km (akurat ze z toho je podla viamichelin.com iba polovica dialnic).

Ako by ste sli vy ? Podotykam, ze je to 47kW Fabia :laughing:

Problémy jsou: Pováží, Brno, Praha, Ústí n.L., kde je potřeba se pokud možno vyhnout špičkám. Vyjet z Košic odpoledne a ráno dojet do Lipska (bez velkého spěchu, s občerstvovacími přestávkami na pumpách), to bych viděl reálně.

Já bych doporučil obecně KE - ZA - BM - A (Pha) - Ul - Dresd. - Leipz.

hranici CZ/SK doporučuji překročit buď na Bumbálce, nebo ve Starém Hrozenkově (vyjde skoro na stejno), za několik roků (cca 2011) bude za úvahu stát díky R49 i cesta přes ZL.

V Praze mám vyzkoušeno jako dobré spojení sjet z D1 na Chodově a projet na HOstivař a odtud po Průmyslové ul. k D8.

Od Lovosic bych volil cestu přes Ústí do Trmic, jinak je cesta asi jasná

Jarda : No, ked si odmyslim, ze by som musiel soferovat v noci, co ja nerad kvoli mikrospankom (uz som ich par o 3.30 rano mal, a len so stastim som este tu :slight_smile: ), tak je tu dalsi problem, a sice ze musim behat po vystave 10 hodin, co jaksi bez spanku nejde :slight_smile: Resp. da sa to, ale je to na infarkt :slight_smile: Po 30-ke uz clovek musi trocha ubrat a menej ten organizmus humplovat :slight_smile:

Ohladom spicky - Povazie aj Usti miniem mimo spicky, cize zostava len Brno, kde tipujem prijazd okolo 15.30 a Praha. Brno ma obchvat ? Alebo tiez sa ide cez mesto ? Na mape to vyzera, ze zo severu, ta D1ka, obchadza mesto. Ale map som uz videl bludnych kvantum.

Thomas - Co konkretne myslis pod BM ? Brno ? Diky za tip v Prahe, tam zatial vobec nemam jasno, ze kadial ist, takze kazda rada je dobra.

joe 1024 - třeba na mapy.centrum.cz zjistíš kudy prochází (obchází) D1 Brno a je to jihem Brno mělo staré spz BM (Brno - město).

joe1024: Kvůli uzavírce lanového mostu pro kamiony, je Švehlova a Průmyslová ulice ne příliš dobře průjezdná. Problém se též vyskytuje v ulici V Horkách a Pražské, kde se čeká na semafor. Kvůli zmiňovaným faktům bych jel po D1 až na Spořilov tam odbočil na Hradec Králové/Mladá Boleslav, po Spořilovské spojce a tam se napojit na Jižní spojku a pak se držet značení Teplice/Ústí nad Labem. U Europarku ve Štěrboholech sjet a dál už po Thomasem zmiňované cestě. (Průmyslová od Štěrbohol, Kbelská, D8)

Thomasova trasa je úplně bezproblémová ve večerních a nočních hodinách, přes den bych měl strach. Štěrboholská radiála taky bývá ucpaná, ale nyní díky zákazu kamionů by tam neměl být problém.

diky za info, tie ulice mi nic nehovoria, ale detailny itinerar cesty este len budem riesit o dva dni, takze sa mi toto info dost zide.

Lermik: Prahou přes den bezproblémově neprojedeš :slight_smile:

Kudy jet - myslím, že byste měl jet po D1 až k Trenčínu, odkud byste pokračoval po I/50 do Brna. Dále po D1 do Prahy a z Prahy po D8 do Lovosic, do Ústí po I/8 a R63, pak ke st.hranici CZ/D po D8, do Drážďan po A17, k Dreiecku Nossen po A4 a od Dreiecku Nossen po A14. Přeji vám příjemnou cestu!

Tak nejako som pred mesiacom aj siel, ale cesta spat bola des. Praha-Brno mi trvala vyse 3 hodiny, cca o 16.30.
To je bezny stav ? Same zbiehanie do 1 pruhu. Spolu asi 4-5 krat.

Na buduce chod cez Polsko, bude uz hotovy aj psoledny kus dialnice A4 smer Nemecko :slight_smile:

A4ka ? Zeby uz konecne :slight_smile: ? Len je otazka, kolko clovek musi prejst kym sa na nu napoji. Tipujem to aspon na 3 hodiny od hranice. Urcite to je aspon 150 km, cize aspon 3 hodiny. Alebo uz je A4ka blizsie ?

Mna prave napadla ina trasa, sice kilometrovo je to zabijak (cca 50% navyse), ale casovo, hm…
Ist cez Miskolc - Budapest-> Rakusko->Nemecko. Madarsko preletim za 3.5 hodiny, Rakusko detto. Za 7 hodin som v Nemecku. Co je inak pomaly doba Kosice->Brno (ked ratam s beznou situaciou pocas pracovneho dna na SLovensku, cca stovkou kamionov po ceste, a hodinovym statim okolo PB/ZA, a aspon troma obchadzkami na ceskej strane (ako naposledy) ).

brzy bude D1/R49 ke Zlínu a obchvat Prahy …

S tou Prahou, neviem ci som mal len stastie, ale presiel som nou za 30 minut, co mi teda nepripada ako nejaka dlha doba…

KE-PO-Stara Lubovna-Cerveny Klastor-Nowy Targ-Krakow-Wroclaw-Zgorzelec-Drazdany-Lipsko

problemove miesto: rekonstrukcia Zakopianky pred Krakowom a rekonstrukcia obchvatu Krakowa.

vlastne, Zakopianka sa da obist cez Piwnicznu-Nowy Sacz-Brzesko. Treba odsledovat, kedy dokoncia mimourovnovu krizovatku v Mysleniciach.

Keby si nevchadzal do Krakowa v spicke 6:30 - 8:30 a 16-18, ja by som to napalil cez mesto. Prejazd Krakowom mimo spicky sa da ustat. Poliaci su dilinovia, ten obchvat Krakowa uz rekonstruuju aspon 3 roky.

Ak vies takto z hlavy trasu, tak to tam asi aj aktualne poznas, vedel by si mi tea aj povedat aktualne podmienky na tej ceste ? Ako dlho od hranic by mi realne trvalo dostat sa na A4ku ?

joe,
poznam trasu KE-Wroclaw velmi dobre. Par krat som bol aj dalej, po Legnicu. Ale do Nemecka som este necestoval. Viem vsak, ze dialnica Legnica-Zgorzelec je uz v pohode, rekonstrukcia ukoncena. Predokladam , ze v Nemecku je vsetko OK.

KE-Wroclaw je 520 km a ak sa vyhnes tym casom , ktore som uviedol pri prejazde Krakowom, uplne v pohode to zvladnes za cca 5 hodin. Takze Lipsko by si mal zmaknut za cca 9 hodin. Ak nie su v Nemecku ziadne obmedzenia, tak aj za cca 8 hodin. (pri dialnicnej rychlosti 150 km/h)

Od hranic po A4 je to velmi zavisle od casu, kedy tu chces prechadzat. Prave kvoli tym rekonstrukciam. V nevhodnom case ta zdrzia aj 2 hodiny. Usek S7 Myslenice-Krakow je rekonstruovany zhruba na dlzke 20 km. Obchvat Krakowa, ktory je sucastou A4, je tiez rekonstruovany zhruba v dlzke 20 km. Nie su tu semafory, ale premavka je usmernena iba do jedneho pruhu v kazdom smere bez moznosti predbiehania. A v spickach tu ides krokom.

A4 Krakow-Katowice sa plati , cca 13 zlote, takze si nezabudni drobne :slight_smile:

Od Katowic to uz bude velmi rychle.

KE-hranica je 140 km, hranica - A4 cca 100 km

pri Cervenom klastore je prechod pre osobne auta?

Mne sa zda ze posledny usek dialnice A4 este nie je dokonceny. Staci s apozriet tu:

skyscrapercity.com/showpost. … count=2704

Povodne sa mala otvorit v Septembri ale zaital je len v pokrocilom stave vystavby.