Pred 2 rokmi som tuto trasu siel cez Polsko, ale to trvalo 2 dni, kedze tam A4ka dialnica bola len nakreslena (resp. realne bola az par km pred hranicami), cize vyse 8 hodin som siel v mnohokilometrovej kolone 50-kou, bez moznosti predbiehat kvoli vtlcenym stredovym stlpikom.
Cize touto trasou uz urcite nie (aj ked mozno nieco za 2 roky postavili, ale su to asi stale 2 dni).
Cesta spat bola cez Nemecko a Rakusko v pohode - v BA som bol z Leipzigu za 6.5 hodiny, co bolo skvele, ale clovek si takto nadbehne cestou tam a spat pomaly jednu cestu cez Brno-Prahu a potom D8ku, co pri sucasnych cenach nafty nie je zrovna najrozumnejsi napad.
A prave trasa cez Cechy vyzera ze sa da spravit v pohode za jeden den - od rana do vecera (s ubytovanim na hraniciach (blizko Usti n/Labem), cize nejakych 160 km od Leipzigu, co sa da v pohode zvladnut aj dalsie rano).
Mate niekto nejaky iny napad ?
Kolko casu ratat podvecer na obchvat Prahy ? Su v Cechach aj nejake ine bezne zdrzania, o ktorych ako miestni viete ?
Je to realne v pohode to prejst (Kosice - Usti n/Labem) za 10 hodin aj s obedom a vecerou ? Myslim, viacmenej predpisovo - cize ~140 km na dialnici a ~70 km cez obce. Kilometrovo to sedi, ale staci ze niekde pri Ziline alebo Povazskej skysnem na 40 minut, a nieco take sa zopakuje aj raz - dva razy v cechach a je jasne, ze je 10 hodin nerealnych, aj ked je to iba 770 km (akurat ze z toho je podla viamichelin.com iba polovica dialnic).
Ako by ste sli vy ? Podotykam, ze je to 47kW Fabia
Problémy jsou: Pováží, Brno, Praha, Ústí n.L., kde je potřeba se pokud možno vyhnout špičkám. Vyjet z Košic odpoledne a ráno dojet do Lipska (bez velkého spěchu, s občerstvovacími přestávkami na pumpách), to bych viděl reálně.
Já bych doporučil obecně KE - ZA - BM - A (Pha) - Ul - Dresd. - Leipz.
hranici CZ/SK doporučuji překročit buď na Bumbálce, nebo ve Starém Hrozenkově (vyjde skoro na stejno), za několik roků (cca 2011) bude za úvahu stát díky R49 i cesta přes ZL.
V Praze mám vyzkoušeno jako dobré spojení sjet z D1 na Chodově a projet na HOstivař a odtud po Průmyslové ul. k D8.
Od Lovosic bych volil cestu přes Ústí do Trmic, jinak je cesta asi jasná
Jarda : No, ked si odmyslim, ze by som musiel soferovat v noci, co ja nerad kvoli mikrospankom (uz som ich par o 3.30 rano mal, a len so stastim som este tu ), tak je tu dalsi problem, a sice ze musim behat po vystave 10 hodin, co jaksi bez spanku nejde Resp. da sa to, ale je to na infarkt Po 30-ke uz clovek musi trocha ubrat a menej ten organizmus humplovat
Ohladom spicky - Povazie aj Usti miniem mimo spicky, cize zostava len Brno, kde tipujem prijazd okolo 15.30 a Praha. Brno ma obchvat ? Alebo tiez sa ide cez mesto ? Na mape to vyzera, ze zo severu, ta D1ka, obchadza mesto. Ale map som uz videl bludnych kvantum.
Thomas - Co konkretne myslis pod BM ? Brno ? Diky za tip v Prahe, tam zatial vobec nemam jasno, ze kadial ist, takze kazda rada je dobra.
joe1024: Kvůli uzavírce lanového mostu pro kamiony, je Švehlova a Průmyslová ulice ne příliš dobře průjezdná. Problém se též vyskytuje v ulici V Horkách a Pražské, kde se čeká na semafor. Kvůli zmiňovaným faktům bych jel po D1 až na Spořilov tam odbočil na Hradec Králové/Mladá Boleslav, po Spořilovské spojce a tam se napojit na Jižní spojku a pak se držet značení Teplice/Ústí nad Labem. U Europarku ve Štěrboholech sjet a dál už po Thomasem zmiňované cestě. (Průmyslová od Štěrbohol, Kbelská, D8)
Thomasova trasa je úplně bezproblémová ve večerních a nočních hodinách, přes den bych měl strach. Štěrboholská radiála taky bývá ucpaná, ale nyní díky zákazu kamionů by tam neměl být problém.
Kudy jet - myslím, že byste měl jet po D1 až k Trenčínu, odkud byste pokračoval po I/50 do Brna. Dále po D1 do Prahy a z Prahy po D8 do Lovosic, do Ústí po I/8 a R63, pak ke st.hranici CZ/D po D8, do Drážďan po A17, k Dreiecku Nossen po A4 a od Dreiecku Nossen po A14. Přeji vám příjemnou cestu!
Tak nejako som pred mesiacom aj siel, ale cesta spat bola des. Praha-Brno mi trvala vyse 3 hodiny, cca o 16.30.
To je bezny stav ? Same zbiehanie do 1 pruhu. Spolu asi 4-5 krat.
A4ka ? Zeby uz konecne ? Len je otazka, kolko clovek musi prejst kym sa na nu napoji. Tipujem to aspon na 3 hodiny od hranice. Urcite to je aspon 150 km, cize aspon 3 hodiny. Alebo uz je A4ka blizsie ?
Mna prave napadla ina trasa, sice kilometrovo je to zabijak (cca 50% navyse), ale casovo, hm…
Ist cez Miskolc - Budapest-> Rakusko->Nemecko. Madarsko preletim za 3.5 hodiny, Rakusko detto. Za 7 hodin som v Nemecku. Co je inak pomaly doba Kosice->Brno (ked ratam s beznou situaciou pocas pracovneho dna na SLovensku, cca stovkou kamionov po ceste, a hodinovym statim okolo PB/ZA, a aspon troma obchadzkami na ceskej strane (ako naposledy) ).
vlastne, Zakopianka sa da obist cez Piwnicznu-Nowy Sacz-Brzesko. Treba odsledovat, kedy dokoncia mimourovnovu krizovatku v Mysleniciach.
Keby si nevchadzal do Krakowa v spicke 6:30 - 8:30 a 16-18, ja by som to napalil cez mesto. Prejazd Krakowom mimo spicky sa da ustat. Poliaci su dilinovia, ten obchvat Krakowa uz rekonstruuju aspon 3 roky.
Ak vies takto z hlavy trasu, tak to tam asi aj aktualne poznas, vedel by si mi tea aj povedat aktualne podmienky na tej ceste ? Ako dlho od hranic by mi realne trvalo dostat sa na A4ku ?
joe,
poznam trasu KE-Wroclaw velmi dobre. Par krat som bol aj dalej, po Legnicu. Ale do Nemecka som este necestoval. Viem vsak, ze dialnica Legnica-Zgorzelec je uz v pohode, rekonstrukcia ukoncena. Predokladam , ze v Nemecku je vsetko OK.
KE-Wroclaw je 520 km a ak sa vyhnes tym casom , ktore som uviedol pri prejazde Krakowom, uplne v pohode to zvladnes za cca 5 hodin. Takze Lipsko by si mal zmaknut za cca 9 hodin. Ak nie su v Nemecku ziadne obmedzenia, tak aj za cca 8 hodin. (pri dialnicnej rychlosti 150 km/h)
Od hranic po A4 je to velmi zavisle od casu, kedy tu chces prechadzat. Prave kvoli tym rekonstrukciam. V nevhodnom case ta zdrzia aj 2 hodiny. Usek S7 Myslenice-Krakow je rekonstruovany zhruba na dlzke 20 km. Obchvat Krakowa, ktory je sucastou A4, je tiez rekonstruovany zhruba v dlzke 20 km. Nie su tu semafory, ale premavka je usmernena iba do jedneho pruhu v kazdom smere bez moznosti predbiehania. A v spickach tu ides krokom.
A4 Krakow-Katowice sa plati , cca 13 zlote, takze si nezabudni drobne