Pozorovatel, témy sa prelínajú, dobre to vieš. Zahováraš a neodpovedáš konkrétne na otázku. Ak by ťa niečo zaujímalo, mohol si sa opýtať cez IS, alebo to dať do sekcie OT, vzhľadom na to, že toto je plytvanie témami a tvorí sa chaos.
Keďže nikto nič nevie, alebo len tuší a aj to len cez to, čo som ho ja informoval (B;), tak sa bude asi očakávať aktivita odo mňa … ale nemám, čo by som tak začal k tomuto, pretože sa to SR prakticky nijako nedotýka.
Tu sa musím ohradiť. Nič nezahováram. Táto téma sa všeobecne týka diaľnic a aj infraštruktúry, neviem prečo by tu nemala byť. Toto je fórum a sú tu rôzne témy, verím tomu, že aj táto členov fóra zaujme .
Ale týka, ale skoro nijako SR, …
Môže tu byť, ale nie v tejto sekcii.
[size=150]Žiadam o presunutie tejto témy do inej sekcie (OT alebo Diaľnice a RK vo svete). [/size]
A čím zaujme niečo, keď o tom niečom nikto nič nevie, to som nepochopil a zbytočne sa ohrádzaš, jednoducho založil si tému, o ktorej si myslíš, že zaujme - sám o nej nič nevieš, ostatní nič nevedia a ja zase trvám na tom, že bezo mňa ani vedieť nebudete a nepatrí to do tejto sekcie. Nič viac, nič menej … alebo teda schválne: mám počkať 10 dní a uvidíme: kto položí otázku a kto a kedy a či správne aj zodpovie ? A ak nikto nič, je to jasné.
No to je škoda, lebo najskôr si nejaké informácie napísal, ale keď je z toho téma, tak už sa ti to nepáči. Nechceš k tejto téme informovať, čo sa dá robiť. Ale že sa netýka Slovenska? Si Diaľničiar z klubu Diaľničiarov, pôsobíš na Slovesku, tak mi z toho logicky vyplýva, že sa táto téma týka aj Slovenska. Ale len ty vieš, čo napíšeš a čo nie. Klub Diaľničiarov je tabu aj keď má veľký vplyv.
Pozri sa Pozorovatel, ja sa tu s tebou nebudem dohadovať. Ale je zaujímavé, že ešte pred chvíľou si tvrdil, že “bohvie, aký je tam vplyv v tom klube” - a aj keď som takmer nič nenapísal, tak už si zmenil rétoriku.
Počet členov klubu k 1.1.2007: 150, z toho 14 žien
Ktoré hlavné krajiny zastupujú jednotlivý členovia:
USA - 19
Kanada - 8
Mexiko - 2
Argentína - 2
Nemecko - 14
Veľká Británia - 8
Francúzsko - 11
Španielsko - 6
Portugalsko - 2
Grécko - 2
Švédsko - 1
Fínsko - 1
Rusko - 4
Japonsko - 26
Malajzia - 3
Čína - 8
India - 6
Saudská Arábia - 4
Spojené Arabské Emiráty - 2
Irán - 1
Irak - 1 (zomrel pri atentáte minulý mesiac, takže )
Austrália - 9
Juhoafrická republika - 6
Egypt - 3
Maroko - 1
Títo členovia majú právo každý jeden zastupovať aj iné štáty, ktoré s tým však musia súhlasiť a max. počet iných štátov je 5, takže spolu aj s hlavným je to 6 štátov na jedného Diaľničiara, pričom “zastupujúce” štáty sa nesmú prelínať medzi viacerými Diaľničiarmi, resp. už je to potom len cez možné zastupovanie.
Zastúpených je v súčasnosti celkovo v klube oficiálne 141 štátov sveta, napriek tomu, že v niektorých nie je ani 1 km diaľnice.
Každý Diaľničiar je do klubu prijatý po navrhnutí min. 11 doterajšími členmi a schálený musí byť min. 51% z celkového počtu. Snem je 2x v roku, min. počet zúčastnených musí byť 75%. Do roku bývajú aj lokálne snemy, tých býva max. 5-6, min. počet zastúpených musí byť 10%.
Okrem povinností sú aj výsady a výhody, taká základná býva napríklad cestovanie po diaľniciach zadarmo, v niektorých štátoch sveta sa to vzťahuje na celú cestnú sieť, karta je však neprenosná a taktiež treba doplniť, že táto pozícia zastupovania je zadarmo. Každé zastúpenie akéhokoľvek štátu musí okrem daného štátu schváliť aj nadpolovičná väčšina počtu všetkých diaľničiarov zlúčených v klube.
Povinnosťou je zabezpečiť členský príspevok určený na chod atď. a pravidelne sa snem mení po rôznych svetadieloch, kde vždy tí “domáci” sú povinní zabezpečiť všetko potrebné.
Priemerný vek členov je dnes 56,5 roka. Členovia sa delia na stálych a nestálych: nestály členovia, čo znamená, že čakajú na vstup do klubu, avšak sú čiastočne informovaní o to, čo sa v klube deje. Nestálych členov je dnes 71, pričom ich priemerný vek je 47,5 roka. Väzby dedo-otec-syn sú síce povolené, ale spolu sú len štyri a nesmú byť spoločne v hlavných štátoch, čo znamená, že musia zastúpiť iný hlavný štát, respektíve nemajú “hlavný štát”, ale majú len vedľajšie, no aj v nich nesmú byť zástupcami rodinných príslušníkov. Tieto štyri “rodiny” sú v: USA, Nemecko, Japonsko a Čína.
No, to tak stručne k popisu klubu. Konkrétnu činnosť v podobe právomocí, resp. reálneho uplatnenia nejakých odporúčaní rozvediem neskôr.
Ja sa ani nedohadujem. Je prirodzené, že zvedavosť vyvolávajú veci tak trochu obostrené rúškom tajomstva. Takže toľko k tomu prečo môj záujem. A ďakujem ti, že si si to rozmyslel a niečo sem napísal .
“človek, ktorý realizuje superrýychly pruh do budúcnosti”
Mimo iného: Diaľničný klub v tomto roku pomohol s úverom pre štát Maroko vo výške 910 mil. USD na spustenie výstavby diaľnice v smere k anektovanému štátu Západná Sahara. Projekt sa spracuje do konca r. 2009, výstavba sa začne v r. 2010 a ukončí sa v r. 2014.