🛣️ Téma dňa – 2.4.2025: Ktorú cestu na Slovensku máte najradšej a prečo?

:rocket: Pokračujeme v novej forme diskusie: TÉMA DŇA

Každý deň o 12:00 otvárame jednu konkrétnu otázku z oblasti infraštruktúry a dopravy – a zapojiť sa môže každý.
Téma je otvorená iba do nasledujúceho dňa do 12:00 – potom sa uzavrie.

:motorway: Dnešná otázka: Ktorá slovenská cesta je vaša obľúbená – a čo sa vám na nej páči?

:speech_balloon: Môže to byť:

• rýchly, dobre spravený úsek
  • výhľadová trasa cez hory alebo popri vode
  • pohodlný prejazd mestom bez zápch

:bullseye: Napíšte číslo cesty alebo úsek + krátke vysvetlenie – stačí 1 veta.

:date: Táto diskusia sa automaticky uzavrie zajtra o 12:00.
:bullseye: Nová téma dňa bude zverejnená každý deň na poludnie.

Ja mam najradsej asi usek D1 niekde od Strby do Presova, je to taky pocit, ze idem dole kopcom a auto len plachti. :grinning_face: Skoda, ze tam je len 130ka, ked by tam mohla byt aj vyssia rychlost… Ale zase, keby tam bola 150ka, tak by vodici jazdili 170kou, takze aktualne 130ka je v pohode.

Co sa tyka vyhladov, tak sa mi strasne paci ked idem opacnym smerom a zjavia sa mi tatry…

Taktiez sa mi velmi paci aj estakada nad povazskou, hlavne v noci ked je to pekne osvetlene. :slight_smile:

Na bajku mam najradsej III/2343 medzi Vazcom a Strbou vyhladu su krasne https://maps.app.goo.gl/kvqgQf4Xvq3Mdbd39

Sofersky mam velmi rad 66 cez Vernar. Hlavne useky popod Kralovu holu. Veli dobre sa mi tamad soferuje, skoda len kvality tej cesty.

A potom vyhlad na Spissky hrad z D1tky, klasika ked idem z domu domov…

2 lajkov

Cesta 533 Spišská Nová Ves - Gemerska Poloma.
Sú motorkar. :grinning_face:

2 lajkov

Okrem D1 popod Tatry ci okolo Spisskeho hradu, kvoli vyhladom, sa mi paci aj Kraloviansky meander, najma na jesen ta hra farieb stromov, nenormalne daco :wink:

2 lajkov

Ja mám najradšej starú cestu zo Spišskej do Košíc, tzv. Jahodnú…dala by sa sice zaradiť kľudne aj do včerajšej rubriky, ale tie výhľady na Ružín a okolie sú topka…

2 lajkov

Dnes som isiel prvykrat po II/529, horsky priechod Javorina. Musim povedat, ze velmi pekna cesta.

1 lajk

Cesta slobody v Tatrách
Podbanské - Lysá Poľana💚

1 lajk

Cesta SNP z Turčianskych Teplíc do Sučian. Cesta ako po horskej dráhe, neustále hore-dole, krásne výhľady na celý Turiec, Malú a Veľkú Fatru.

Táto téma bola automaticky uzavretá po 10 hodinách. Nové odpovede už nie sú povolené.