Nejazdim az tak vela po slovensku, ale pride mi, ze I/21 je dost nebezpecna, hlavne z pohladu tohu, ze ta cesta je dost uzka a ma neprehladne zakruty… Ked k tomu pripocitame vysoky podiel TIR, tak je to smrtelna kombinacia.
Vela krat sa mi stalo, ze oproti iduci kamion bol aj 50% v mojom pruhu, co na pocite bezpecnosti vobec nepridava.
Samozrejme nie cela I/21 je taka, ale minimalne Giraltovce - Strocin…
A riesenie je celkom jednoduche… Bud postavit R4 alebo aspon narovnat tie zakruty, ale potom je otazne, ci vystavba preloziek by nestala rovnako ako nova R4… Tato cesta je v pohode ako cesta tretej triedy, ale urcite nie ako cesta prvej triedy s vysokym podielom TIR.
Podľa mňa je Turček - Kremnické Bane asi najhorší úsek cesty I. triedy na Slovensku. Navyše som sa ani nikde nedopátral či sa tento úsek vôbec má v dohľadnej dobe rekonštruovať. Zaslúžil by sa celý, už od Hornej Štubne. Navyše Od Kremnických Baní do Kremnice čo robili pár rokov dozadu novú cestu, ktorú poškodila voda, už je tiež rozbitý a bude čochvíľa potrebná tiež rekonštrukcia. Ale nečudujem sa … tým úsekom chodí jeden kamión za druhým. Tam sú osobné autá v menšine.
cesta I/21 patrila preukazatelne medzi najhorsie. 2014 bolo este pred rekonstrukciou ale zase sirka a zakruty sa nemenili. medzi najhorsie patrila aj I/59 od DK po polsko aj I/16 krivan-lucenec a dalej do hu. tiez certovica, cadca PP-KK atd. az potom su dalsie, a npr. I/9 cez hornu nitru. ale npr. kralovany-RK, donovaly, horna nitra uvadzaju ako nizsie riziko.
mne to celkom nesedi ale zase niekde moze byt aj zla cesta ale nizka intenzita a malo nehod. alebo zase vela nehod ale v prepocte k velkej intenzite je to male percento. najhorsie je asi uzka, rozbita cesta + vela nehod na danu intenzitu.