V rámci čoho? V rámci financií? Alebo v rámci legislatívy?
-
Financie. SR musí dávať viac než EÚ, dofinancovanie je prvý problém, okrem toho EIB, to je “len” úver a nestavia sa len z fondov, ale bude nutné brať si úvery cez na NDS, a.s. Inak v rámci EÚ, ano, cca. 25% financií z EÚ pôjde na infraštruktúru, ale nie len na diaľničnú.
-
Legislatíva. Čo sa to všetko zmenilo? Niečo sa pozmenilo, ale vznikol chaos, ktorý sa dá len veľmi ťažko kontrolovať. J&P Avax môže zažalovať SR pre ušlý zisk a poškodenie jej mena za viaceré vyhlásenia a za reálny stav. Napríklad. … Ďalej. Tender. Čo sa zmenilo v tejto problematike k lepšiemu? Konkrétne? … Nič. Ale p. Faktor je pevne presvedčený, že už taká istá situácia nenastane (Mengusovce-Jánovce) - ale to je na smiech, to on čaká, že z jeho vôle už sa nezopakuje to isté. Aby tu nebol druhý J&P Avax, a potom 3., … ale p. Faktor je pevne presvedčený, že už sa to nestane … A ja sa pýtam, prečo by sa nemalo?
PPP na 1. úsek sa snáď nezruší, to tiež ešte nie je isté. Odkiaľ berieš ty tú istotu, že bude aj 1. úsek po Martin?
A ja neberiem istotu nikde. Ja ani nič také netvrdím. Ja, konkrétne ja dokonca dávam varovné stanoviská pred viacerými “akože plánmi” ohľadom PPP na Slovensku.
Hlasy sú vždy aj za A aj za B. To je tak vždy. Nie som veštec. Neviem, kam si tým narážal?
A dá sa to? Keď je to tvoja základná myšlienka? A nerozpísal som sa, to som bol veľmi stručný, nie sme na porade, nie si môj klient.
A potom, že kto sa tu rozpísal.
Ja som povedal, že suma pod 15 mld. SKK by bola poklesom voči r. 1998, keď dnes je r. 2005. Toto ja som povedal. A povedal som, že je suma vyššia ako 15 mld. SKK, a teda je tu reálny rast … a ty si na to povedal, že ak rast, tak minimálny. Tak nech súdny človek nájde, kto má pravdu. To nie je o nejakej základnej myšlienke, to je o vedomostiach a konkrétnych číslach. Doprastav, IS KE, Skanska CZ, Skanska BS, Strabag, … a potom môžem niečo tvrdiť. A aj porovnávať. Veď čítaj pozornejšie. Možno k tomu patrí aj Váhostav-SK, ale tieto info sú v rámci firiem “voľné”. (?)
Ja nezabúdam. Nie som v škole, aby si ma tu ako učiteľ poučoval. A nie si tu ani od toho “devil”.
ZA-RK, OK a ja vravím 50% trasy ZA-RK je PPP. Prečo si ty na to zabudol? A sú tu aj iné úseky.
Otváranie km nie je podstatný údaj. Podstatný údaj je rozostavanosť v km na aspoň 60% z hľadiska času aj peňazí. Ak sa bude na D1 ročne otvárať 15-20 km, tak to bude v poriadku. Veď tu nie je len D1. Ak sa teraz rozbehne systém, tak sa to ukáže v r. 2006-2008. Nie v r. 2005.
Mne je jedno, koľko km sa na Slovensku otvára. Pre mňa je podstatné, aby sa platilo firmám na čas, aby firmy nekrachovali. A keď je toto splnené, tak je v danej krajine dobrá legislatíva a normálna politika a krajina je vyspelá.
Upravené: Caesar, používať osobné invektívy a riešenie osobných sporov je na fóre zakázané, ak, tak treba reagovať cez SS. Antimander, devil, Nevedko, vaše príspevky boli vymazané, resp. upravené. Odporúčam nepokračovať týmto smerom.