Starý most - "Most Červenej Armády"

To, ze by vytrhali kolaje mi ani vo sne nenapadlo.

Ale, pustit MHD busy uz od zaciatku na el. pas (Prisposobeny) je dobry napad, to by hadam nestalo vela a nemuseli by sa ani navzajom velmi brzdit, problem by bol trosku len pri zjazde z mosta, ale prip. pruh dlzky 1-2 busy nie je asi narocne vybudovat.

Som zvedavy, ako dopadne Umelka. To je myslim pamiatka.

takze je tu hlasovanie o vizalizacii noveho “stareho” mosta…

dialnice.info/viewtopic.php?t=10486

service.blueorange.sk/most_2008/poll/poll.php

pridal som hlasovanie aj k tejto teme :wink:

osobne si myslim, ze tie navrhy su dost desne a ako tak moze byt fajn ten treti, ale ked tam daju nejake normalne farby ..

Nějak mi v těch návrzích chybí tramvaj, nebo se pletu?

tramvaj bude. :arrow_right:
Starý most zmení svoju podobu

Chvíli mi trvalo, než jsem pochopil kudy povede :slight_smile:

Projektant sa na tých návrhoch poriadne vybúril, hold moderná architektúra napreduje veľmi rýchlo a takéto bizardné mostné konštrukcie budú v budúcnosti bežná vec, len pre zhotoviteľov to bude poriadna makačka, niečo takéto postaviť. Podla obrázkov to bude kompletná prestavba Starého mosta vrátane pilierov a určite pre stavbársku verejnosť zaujímavá stavba, niečo podobné, ako keď sa staval most Apollo.

Mňa by skorej zaujímalo zaústenie na Šafku

nie si sam …

Dúfam, že nebudú zase snahy zbúrať “Umelku” :imp:

ad Umelka: v zasade nemusia, priestoru je dost, ale preorganizovat dopravu, hlavne zjazd z mosta budu musiet … uvidime ako sa im to podari …

mne sa tiez nepozdava ani jeden navrh, ak by to malo byt iba z tychto troch moznosti tak ta tretia je este znesitelna …

Sú to len tri variácie na jednej platforme, chcelo by to aj iné návrhy

Btw, vie sa už aspoň orientačne kedy sa začne stavať a ako dlho to potrvá …? lebo v žiadnej agentúrnej správe som to nenašiel.

celkom fajn by možno bolo keby nakoniec električka využívala tunel plánovaný ako súčasť siete TEN-T a na moste bolo napokon viac pruhov …

to by magistrat musel spolupracovat .. tiez by bolo najlepsie keby elektricka isla pod dunajom, a isla cez nove business centra pri SNDcku ..

Ak by bola jediná možnosť pre osobnú dopravu pokračovať z mosta doprava na Dostojevského rad, príp. na Pribinovu, bolo by to pomerne jednoduché

Na prípadné mimoúrovňové (najlepšie podjazdom) odbočenie doľava smerom na Vajanského nábrežie sa malo myslieť ešte počas prípravy výstavby Eurovei, teraz sa to tam bude ťažko (ak sa to vôbec ešte dá)napasovávať

ad konstrukt: Apollo není až tak avantgardní :slight_smile: Na druhou stranu to v reálu může vypadat pěkně, to se těžko odhadne z vizualizace.

osobně si myslím, že tramvaj / vlak pod dunajem v té podobě, která se plánuje, nikdy nepovede. Ten projekt mi přijde až příliš nákladný na užitek, který se tím získá. Navíc pokud by vedla v linii Petržalka - Mlynské Nivy - Trnyvské mýto, tak to není zrovna směr, který by si zasloužil podzemní tramvaj.

thomas, einsteinova - mlynske nivy su to zasluzia je to vlastne nove centrum, kde to bude doslova vyskova budova na vyskovu budovu ..