SPZ (ECV) na Slovensku

Tak zvíťazil zdravý rozum. :slight_smile:

Co potom, ked dojde aj BL?

dovtedy sa zmieria s BD :slight_smile: alebo budu uplne ine znacky, EU standardizovane, pripadne len ocipuju auta a znacky budu zbytocne…

BT :laughing:

hrozne

Neviem, prečo hrozné … ale stále lepšie ako BD.

BT - to ako reklama na cigarety?? Alebo bluetooth? :smiley:

PS..ako Prešporok :smiley:

To je úplne jedno aká bude nová skratka BA, toto je len divadielko pre ľudí nech si vyberú jednu blbosť alebo druhú. Bohužiaľ zvíťazila hlúposť štátnych orgánov a ich nekalé záujmy.

expwy,
a ako by si to riesil? rozsirenim trojcislia o pismena, alebo rozsirenim mozneho umiestnenia trojice cisel

ja si tiez myslim, ze sa to malo riesit jednoznacne inak. format kludne pomenit , ale identifikator okresu mal byt absolutne jednoznacny. ak teraz trvaju na formate 3 cislic+2pismen, preco potom povolili za uhradu lubovolnu paticu znakov?

mne nevadia v krajine debili, len preco su vacsinou na rozhodovacich miestach ?

Ja by som to riešil tak ako to pripomienkoval rezort dopravy v pripomienkovom konaní k návrhu zákona o cestnej premávke 8/2009 a návrhu vyhlášky 9/2009, prvý krát 15.10.2007:

V § 125 odsek (1) prvá veta návrhu zákona navrhujeme doplniť za slová „tri číslice a dvojica písmen“ slová „alebo štyri číslice a jedno písmeno, dve číslice a trojica písmen, jedna číslica a štvorica písmen. V druhej vete tohto odseku za slová „v poslednej dvojici“ doplniť slová „alebo trojici, štvorici“. Za tretiu vetu je potom potrebné doplniť štvrtú vetu, ktorá znie:

„V prípade kombinácie štyroch číslic a jedného písmena, ak je evidenčné číslo pridelené prípojnému vozidlu, je týmto písmenom Y.“

1. V § 125 odsek (5) je potrebné vynechať skratky BC, BK, BL, BD, BE, BI, BT, KI, KC, NI, NT, PV, PS, TC, TE, TA,TB, ZI, ZL)

Odôvodnenie: Každý okres by mal mať pridelené práve jedno označenie okresu a nie viac. Po vyčerpaní kombinácie troch číslic a dvoch písmen, ostatné navrhnuté kombinácie poskytujú nespočetné množstvo možností evidencie vozidiel bez toho, aby sa museli meniť označenia okresov, ktoré sú dlhodobo zaužívané. V krajinách EÚ, ktoré používajú na označenie okresov rovnakú kombináciu dvoch (a zároveň jedného alebo troch; napr. Nemecko, Rakúsko, Taliansko) písmen sa používa práve jedno nemenné označenie okresov.

druhý krát 11.01. 2008:

1. V § 122 odsek (1) prvá veta návrhu zákona navrhujeme doplniť za slová „tri číslice a dvojica písmen“ slová „alebo štyri číslice a jedno písmeno, dve číslice a trojica písmen, jedna číslica a štvorica písmen. V druhej vete tohto odseku za slová „v poslednej dvojici“ doplniť slová „alebo trojici, štvorici“. Za tretiu vetu je potom potrebné doplniť štvrtú vetu, ktorá znie:

„V prípade kombinácie štyroch číslic a jedného písmena, ak je evidenčné číslo pridelené prípojnému vozidlu, je týmto písmenom Y.“

Následne vo vykonávacej vyhláške v § 34 je potrebné vynechať skratky BC, BK, BL, BD, BE, BI, BT, KI, KC, NI, NT, PV, PS, TC, TE, TA,TB, ZI, ZL)

Odôvodnenie: Každý okres by mal mať pridelené práve jedno označenie okresu a nie viac. Po vyčerpaní kombinácie troch číslic a dvoch písmen, ostatné navrhnuté kombinácie poskytujú nespočetné množstvo možností evidencie vozidiel bez toho, aby sa museli meniť označenia okresov, ktoré sú dlhodobo zaužívané (v úradnom styku, na dopravných značkách, u širokej verejnosti a pod.). V krajinách EÚ, ktoré používajú na označenie okresov rovnakú kombináciu dvoch (a zároveň jedného alebo troch; napr. Nemecko, Rakúsko, Taliansko) písmen sa používa práve jedno nemenné označenie okresov.

a potom nespočetne veľa krát v celom roku 2008 a samotnom medzirezortnom PK, ale nebudem to sem dávať a zbytočne spamovať fórum. S pripomienkami si samozrejme akurát tak vytreli…

@expy: Suhlas … vedenie PZ mi pripomina casy spred 89-teho …

@devil: Riesenie je jednoduche: Namiesto tretieho cisla pouzivat pismena A-Z. To sa aj celkom dobre definuje pre vyrobu. Cize ak sa teraz koncilo pri 9 a menilo sa pizmeno, tak po 9 moze ist A, B atd.

Cize po 00 9 AA moze ist 00 A AA. Matematici a informatici s tym nemaju problem, pouzije sa ina nez desiatkova sustava :slight_smile:

Ale podozrievam PZ z:

1. Skostnanene myslenie
  2. Zrejme maju “mudro” navrhnute niektore aplikacie, ktore iny format znaciek nezoberu …

… pismeno alebo cislo …

alebo si všetci dajú špeciálne špztky … za cenu obyčajnej špztky…

:slight_smile:

Uz sa vydavaju prve ECV BL:

k-report.net/ukazobrazek.php … 342/122798

BLAH :slight_smile: Inak dnes som videl starsi Passat so znackou SK 001 AA, cize uplne prve v okrese Svidnik… dotycny ma zrejme dobre kontakty

expwy - “Každý okres by mal mať pridelené práve jedno označenie okresu a nie viac”

potom treba vyriešiť mestské okresy BA I. - V. a KE I. - IV.
už som to tu viackrát vravel, dalo by sa to riešiť napr. B1 - B5 alebo K1 až K4… akurát B5 pripomína BS…

Ehm celkom dobry biznis:
finstat.sk/31626742

Sa nacudujem, ze po tolkych rokoch pristupili k tomu, aby to posunul dalsiemu doslova zadarmo. Ked za tych 15 rokov, mal zisk takmer 30milionov legalne :laughing:

Nuž, napriek tomu že autorské práva sa vyriešili, zdá sa, že dodávateľa “nestihnú” vysúťažiť a cena tabuliek s EČV zostáva tam kde bola doteraz…

dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=24371

Niekomu vadia “okresy” a chce “anonymné”, celoštátne: Parlament schválil prenos starých evidenčných čísel aj príchod nového formátu. Od roku 2022… [size=77]1572[/size]