Hej, pouziva sa napr. aj v telekomunikaciach. Je standard, ze cislo ma mat aj s volackou 9 znakov. Vacsie mesta maju jedno cislo volacku (napr. BA ma 2) a ucastnicka stanica ma 8 cisel. Pri mensich mestach ma volacka 2 cisla a ucastnicka stanica 7 cisel. Myslim, ze takyto system ma logiku a mohol by sa pouzit aj u nas v pripade ECV … keby o tom rozhodovoval niekto, kto nie je konzervativny, nejde cestou najlahsieho odporu a s vetou, vsak my sme to vzdy takto robili.
E> neviem kde vidis problem…
ked sa stahujes z okresu do okresu mimo ramca BA/KE tak menis ECV tak ci tak…
a ked sme pri tom… je velmi malo ludi co sa stahuju casto a vramci jedneho mesta… a ked hej tak to su proste naklady s tym spojene…
.
pripomeniem ti ze ked sa stahujes z BA okresu do ineho BA okresu tak menis adresu, menis postu, menis urady, menis DI, menis vsetko… pri tom je jedna ECV tabulka, ktorej zmena pritom nie je striktne dolezita NIC!..
Žiadny systém nie je dokonalý. Táto občania sa budú musieť prispôsobiť a ako hovorím, majú problémy s viacerým prehlasovaním: občiansky preukaz, odpadky, značka na aute atď.
Presne tak a hneď je v tom jasno. Celé Slovensko si ľahko zapamätá, že B je Bratislava a čísla si zapamätá každý Blavák. V tomto majú Ćesi oveľa lepší systém, než my.
Teraz isla reportaz z odovzdavania novych vozidiel policii na ochranu transporov s EUR bankovkami a mincami a vsetky vozidla mali seriu BA-nnnLB, ako je to mozne? nema BA uz nejaku seriu SP ?
ECV zacinajuce P su pridelovane iba vozidlam MVSR a PZ. Urad pre ochranu ustavnych cinitelov spada pod MVSR, preto sa prezident, premier a ini cinitelia majuci narok na takyto ochranu vozia vo vozidlach s P.
P nie je znacka “pre parlament” ani pre NRSR. Je ale pravda, ze vozidlam registrovanym na NR SR bola v istom case prednostne vydavana seria BA - nnn NR.