SPZ (ECV) na Slovensku

a kto povedal ze praha mala idealne oznacovanie? :slight_smile:
pokial viem moderne mesta v EUrope aj mimo nej maju bezne oznacenie

• centrum
  • sever,juh, zapad, vychod
    :wink:
    a kazde oznacene inak…

Bx by bolo urcite systemovejsie

a od B-1234AA je lepsie este B-A123AA (viac kombinacii)

Podlě mě už je to složitější a hůř srozumitelné. S tímhle systémem ale doprava v Bratislavě vydrží dalších 25-30 let :wink:

Thomas: Ano ten německý systém je velmi dobrý, ale na Slovensku podle mě není vůle na tuto změnu…

OT: Ikemu sa to pekne podarilo s tou znackou: jé bé :sunglasses:

akoze James Bond :stuck_out_tongue:

A meníš si trvalý pobyt každý deň, však ? :smiley:

Hold ten, kto áno, ten sa musí pripraviť na byrokraciu a to nie je len o značkách, ale napr. aj o odpadkoch. :wink:

Hej, pouziva sa napr. aj v telekomunikaciach. Je standard, ze cislo ma mat aj s volackou 9 znakov. Vacsie mesta maju jedno cislo volacku (napr. BA ma 2) a ucastnicka stanica ma 8 cisel. Pri mensich mestach ma volacka 2 cisla a ucastnicka stanica 7 cisel. Myslim, ze takyto system ma logiku a mohol by sa pouzit aj u nas v pripade ECV … keby o tom rozhodovoval niekto, kto nie je konzervativny, nejde cestou najlahsieho odporu a s vetou, vsak my sme to vzdy takto robili.

Ten systém totiž vychází z teorie informace. Už si ze školy moc nepamatuju přesně :slight_smile:, přece jen se zabývám něčím hodně jiným :slight_smile:

Ja nie, ale hovorím o občanoch, ktorý áno. Pár takých poznám.

E> neviem kde vidis problem…
ked sa stahujes z okresu do okresu mimo ramca BA/KE tak menis ECV tak ci tak…

a ked sme pri tom… je velmi malo ludi co sa stahuju casto a vramci jedneho mesta… a ked hej tak to su proste naklady s tym spojene…
.
pripomeniem ti ze ked sa stahujes z BA okresu do ineho BA okresu tak menis adresu, menis postu, menis urady, menis DI, menis vsetko… pri tom je jedna ECV tabulka, ktorej zmena pritom nie je striktne dolezita NIC!.. :slight_smile:

Ja proti B1-5 nemam naozaj nic, ale teraz je to zbytocne. 11 rokov sa cerpalo BA tak nech sa dalsich 11 rokov cerpa BL :smiley:

Žiadny systém nie je dokonalý. Táto občania sa budú musieť prispôsobiť a ako hovorím, majú problémy s viacerým prehlasovaním: občiansky preukaz, odpadky, značka na aute atď.

Ja viem… mne ide len o cisto logicku podstatu…

naco bude mat 5 okresov 6 znaciek a bude v tom misung…
ked moze mat kazdy okres jednu znacku a bude to jednoznacne, systemove a kapacitne :slight_smile:

Presne tak a hneď je v tom jasno. Celé Slovensko si ľahko zapamätá, že B je Bratislava a čísla si zapamätá každý Blavák. V tomto majú Ćesi oveľa lepší systém, než my. :wink:

Teraz isla reportaz z odovzdavania novych vozidiel policii na ochranu transporov s EUR bankovkami a mincami a vsetky vozidla mali seriu BA-nnnLB, ako je to mozne? nema BA uz nejaku seriu SP ?

mozno ked NR je rezervovane pre NR SR, LB bude cosi podobne (Ludova banka :slight_smile: ?)

NR SR alebo tiež parlament má značky špeciálne: P - …

ECV zacinajuce P su pridelovane iba vozidlam MVSR a PZ. Urad pre ochranu ustavnych cinitelov spada pod MVSR, preto sa prezident, premier a ini cinitelia majuci narok na takyto ochranu vozia vo vozidlach s P.

P nie je znacka “pre parlament” ani pre NRSR. Je ale pravda, ze vozidlam registrovanym na NR SR bola v istom case prednostne vydavana seria BA - nnn NR.

Nemohlo to byť tak, že vozidlá boli kúpené ako sériové a prihlásené skôr, pričom doteraz prebiehala ich prestavba? Aj keď LB sa dávalo už dosť dávno.

Možno sa im vracajú z dopr. nehôd.

Čísla? Opätovne sa neprideľujú. Inak tie tabuľky nemajú v strede SK znak, takže teraz vyrobené neboli.