SPZ (ECV) na Slovensku

To, že v tom nemáš systém. :wink:

R -Trenčiansky. Fakt logické a najideálnejšie na svete. :sunglasses:

Nechaj tak, nemienim sa tu hádať s tebou. Mám svoj názor.

Taketo nieco som tu navrhoval uz davnejsie…:wink: bola by to idealna sanca…
takisto aj pre kosice K1-K4

Presne takto som si to predstavoval. :sunglasses: :stuck_out_tongue:

Presne takto som si to predstavoval. :sunglasses: :stuck_out_tongue:
[/quote]

Ja si nemyslím, že by to bolo optimálne riešenie. Deliť mestá BA a KE ešte na nejaké menšie celky je podľa mňa nezmysel. Radšej nech majú len 1 písmeno B resp. K a nech sa za SK znak pridá ďalšie písmeno…

Aj tak to tu riešime zbytočne, lebo podľa mňa tak ako je to uverejnené v návrhu zákona, tak takto to aj prejde, PZ SR nič meniť nebude, a uspokoja sa s najľahšou variantou…

MH> nemyslim si ze by sa nieco delilo… ono administrativne su KE a BA rozdelene… a okres Bratislava III. je plnohodnotny ako napr okres Partizanske…
nerozumiem preco zhluk okresov (BA a KE) dostal jednu skratku… to by potom podobny zhluk mohol byt aj inde napr HE by mali okresy HE,ML,SV… to by bolo systemove?
Kazdy okres by mal mat skratku a to bez vynimky… :slight_smile:

Veľmi správne Ike. To málokto vie, ale BA aj KE sú rozdelené na 4 okresy každý a logicky mali byť tak rozdelené aj v tomto súčasnom členení. Už to je nelogické a nesystémové.

O tom, že to neprejde nijako ako tu píšeme, to som ja uviedol dávno a pripomenul včera. A nič si z toho netreba robiť. Na Slovensku je to tak. :unamused:

dialniciar>

mozno by to slo este interpretovat tak, ze okresy BA (I.-V.) maju rovnake okresne mesto, preto jedna skratka…

no v tom pripade nechapem preco Kosice-okolie ma vlastnu skratku, ked rovnako ma okresne mesto Kosice… resp. nema okresne mesto ale Kosice splnaju tuto fukciu (tak je to aj v pripade okresov BA a KE)

A preto hovorím, že najprv treba kvalitné územno-správne členenie a potom spraviť poriadnu zmenu značenia áut, dovtedy ide len o korekcie pre najväčšie mestá. A Blavák Blaváka spozná. :smiley:

Ja veľmi dobre viem, že BA a KE sú rozdelené na samostatné okresy. Celé je to chyba územnosprávneho členenia SK. To že BA a KE okresy majú jednu skratku je len dobre a na tom trvám. V každom meste je len 1 dopravný inšpektorát pre evidenciu vozidiel. Neviem si dosť dobre predstaviť takúto situáciu: S rodičmi som býval v Ružinove = BA2, teraz bývam v Rači = BA3, a idem sa sťahovať do Petržalky = BA5. Po každé čo budem meniť trvalé bydlisko si budem meniť aj EČ?
Bolo by to dosť neprehľadné a chaotické. Áno je to nesystémové z pohľadu ostatku SK, ale je to vlastne dobrá a efektívna výnimka zo systému. V tomto sa proste nezhodneme, na tomto trvám a názor nezmením.

Tvoj argument ohladom stahovania je uplne mimo…
Sesternica byvala v BA… teraz sa prestahovala do MA a mozno zvazuje v budunosti PK… aky je v tom rozdiel??? :smiley:
navyse ECV si myslim nemusis menit.. az pri kupe dalsieho vozidla…

To nebol argument ale popis situacie, lebo väčšinou to tak ľudia robia, síce na väčšie vzdialenosti, ale uznávam s týmto to nesúvisí. Viem že možeš mať trvalé bydlisko v BA a mozes mat auto registrované bárs aj v Rakúsku, alebo hockde inde na svete. Ale na ostatnom trvám, deliť 1 mesto na viac okresov je podľa mňa nezmysel. Nemá to podľa mňa žiadnu pridanú hodnotu…

Proč myslíš, že územně správní členění nekvalitní? Jsou holt větší a menší sídla a členění to musí respektovat dělit obvody tak, aby se všly do určitého intervalu počtu obyvatel. Podobně je to v ČR - Praha - 10 obvodů, které jsou na úrovni okresu a celoměststké orgány na úrovni Kraje - je to celkem praktické a nikomu to nevadí.

presne… thomas to trafilll…

a z tohto dovodu by tak mali byt delene aj uzmia pre EČV…
ako vidis, resp ako budeme svedkami… tak ako by nestacil jeden okres BA, nebude stacit ani jedna skratka BA..
a ked uz sa to ma delit na 6 kodov… tak nech tie kody maju zmysel

• kazdy okres jeden kod
    a nie ze 5 okresov ma spolu 6 kodov…

Som za rozdelenie tak ako dialniciar, pekne plnohodnotne podla okresov…

cize BA rozdelit na
B1, B2, B3, B4, B5

ale to B5 by sa dost mylilo s BS…

tak potom by to slo este rozpismenkovat
bud bez B, alebo s B podla sidla ODI…
BL - Bratislava I.
RZ - Bratislava II. - Ruzinov, alebo BV - Bratislava Vychod
NE - Bratislava III. - Nové Mesto, alebo BM - Bratislava (nove) mesto
DV - Bratislava IV. Dubravka, alebo BD - Bratislava Dubravka
PZ - Bratislava V. Petrzalka, alebo BP - Bratislava Petrzalka

ale uznavam ze je to kravina…
pekne B1 - B5

Logicky vyplyva, ze ked byvas v Petrzalke a stahujes sa do Ruzinova, tak si musis zmenit znacky (ak menis trvaly pobyt). A navyse si myslim, ze ak sa niekto stahuje po jednom meste, preco by mal mat 5 roznych variant. Je to tak dobre, ako to je teraz.

Zajímavý systém mají němci:
velké město - 1 písmeno (Mnichov - M)
středne velké 2 písmena (nic mě nenapadá)
malé 3 písmena (Freyung u Pasova - FRG).

Celkem mají všechny SPZ určitý počet znaků, takže velké město má víc možných kombinací, atd.

Systém je velmi praktický, protože podstatně lépe využívá množství kombinací.

delenie B1-B5 je nezmysel kvoli prehlasovaniu auta pri zmene okresu a este vela sa tym neziska, ked uz pridavat znak, tak naozaj spravit B-nnnnAA je to praktickejsie a uzitocnejsie co sa tyka poctu kombinacii.

Nehovoriac o tom, ze mne napriklad je uplne jedno, ci je auto registrovane v Kosice 2 alebo Kosice 1… a vacsinou to zvykne byt tak, ze ked je nejaka silna priemyselna stvrt, tak to zas zahlti ten “okres”, takze by bolo napr. privela znaciek B1 - a ostatne by chatrali jak Medzilaborce :wink: (za 10 rokov to dotiahli dakde po nnnAF seriu)

Ale nikdy nebyla SPZ : AB10 - 22 40 nebo AH7 18 24. Taky byla Praha 10 nebo klidně Praha 7 jako ABA - 01 01. Tak proč dělit Bratislavu na B1 a B2 nebo Košice… Prostě B - 1234AB a hotovo, není nic lepšího. :wink:

Já jsem reagoval jen na to, že si někdo stěžoval na nekvalitní územní členění, v tom přípsěvku, co cituješ sem o SPZ přímo nemluvil. Podívej se taky na příspěvek ob jedno před Tvým :slight_smile: