To, že v tom nemáš systém.
R -Trenčiansky. Fakt logické a najideálnejšie na svete.
Nechaj tak, nemienim sa tu hádať s tebou. Mám svoj názor.
To, že v tom nemáš systém.
R -Trenčiansky. Fakt logické a najideálnejšie na svete.
Nechaj tak, nemienim sa tu hádať s tebou. Mám svoj názor.
Taketo nieco som tu navrhoval uz davnejsie… bola by to idealna sanca…
takisto aj pre kosice K1-K4
Taketo nieco som tu navrhoval uz davnejsie…bola by to idealna sanca…
Presne takto som si to predstavoval.
Taketo nieco som tu navrhoval uz davnejsie…
bola by to idealna sanca…
Presne takto som si to predstavoval.
[/quote]
Ja si nemyslím, že by to bolo optimálne riešenie. Deliť mestá BA a KE ešte na nejaké menšie celky je podľa mňa nezmysel. Radšej nech majú len 1 písmeno B resp. K a nech sa za SK znak pridá ďalšie písmeno…
Aj tak to tu riešime zbytočne, lebo podľa mňa tak ako je to uverejnené v návrhu zákona, tak takto to aj prejde, PZ SR nič meniť nebude, a uspokoja sa s najľahšou variantou…
MH> nemyslim si ze by sa nieco delilo… ono administrativne su KE a BA rozdelene… a okres Bratislava III. je plnohodnotny ako napr okres Partizanske…
nerozumiem preco zhluk okresov (BA a KE) dostal jednu skratku… to by potom podobny zhluk mohol byt aj inde napr HE by mali okresy HE,ML,SV… to by bolo systemove?
Kazdy okres by mal mat skratku a to bez vynimky…
MH> nemyslim si ze by sa nieco delilo… ono administrativne su KE a BA rozdelene… a okres Bratislava III. je plnohodnotny ako napr okres Partizanske…
nerozumiem preco zhluk okresov (BA a KE) dostal jednu skratku… to by potom podobny zhluk mohol byt aj inde napr HE by mali okresy HE,ML,SV… to by bolo systemove?
Kazdy okres by mal mat skratku a to bez vynimky…
Veľmi správne Ike. To málokto vie, ale BA aj KE sú rozdelené na 4 okresy každý a logicky mali byť tak rozdelené aj v tomto súčasnom členení. Už to je nelogické a nesystémové.
O tom, že to neprejde nijako ako tu píšeme, to som ja uviedol dávno a pripomenul včera. A nič si z toho netreba robiť. Na Slovensku je to tak.
dialniciar>
mozno by to slo este interpretovat tak, ze okresy BA (I.-V.) maju rovnake okresne mesto, preto jedna skratka…
no v tom pripade nechapem preco Kosice-okolie ma vlastnu skratku, ked rovnako ma okresne mesto Kosice… resp. nema okresne mesto ale Kosice splnaju tuto fukciu (tak je to aj v pripade okresov BA a KE)
dialniciar>
mozno by to slo este interpretovat tak, ze okresy BA (I.-V.) maju rovnake okresne mesto, preto jedna skratka…
no v tom pripade nechapem preco Kosice-okolie ma vlastnu skratku, ked rovnako ma okresne mesto Kosice… resp. nema okresne mesto ale Kosice splnaju tuto fukciu (tak je to aj v pripade okresov BA a KE)
A preto hovorím, že najprv treba kvalitné územno-správne členenie a potom spraviť poriadnu zmenu značenia áut, dovtedy ide len o korekcie pre najväčšie mestá. A Blavák Blaváka spozná.
Ja veľmi dobre viem, že BA a KE sú rozdelené na samostatné okresy. Celé je to chyba územnosprávneho členenia SK. To že BA a KE okresy majú jednu skratku je len dobre a na tom trvám. V každom meste je len 1 dopravný inšpektorát pre evidenciu vozidiel. Neviem si dosť dobre predstaviť takúto situáciu: S rodičmi som býval v Ružinove = BA2, teraz bývam v Rači = BA3, a idem sa sťahovať do Petržalky = BA5. Po každé čo budem meniť trvalé bydlisko si budem meniť aj EČ?
Bolo by to dosť neprehľadné a chaotické. Áno je to nesystémové z pohľadu ostatku SK, ale je to vlastne dobrá a efektívna výnimka zo systému. V tomto sa proste nezhodneme, na tomto trvám a názor nezmením.
Ja veľmi dobre viem, že BA a KE sú rozdelené na samostatné okresy. Celé je to chyba územnosprávneho členenia SK. To že BA a KE okresy majú jednu skratku je len dobre a na tom trvám. V každom meste je len 1 dopravný inšpektorát pre evidenciu vozidiel. Neviem si dosť dobre predstaviť takúto situáciu: S rodičmi som býval v Ružinove = BA2, teraz bývam v Rači = BA3, a idem sa sťahovať do Petržalky = BA5. Po každé čo budem meniť trvalé bydlisko si budem meniť aj EČ?
Bolo by to dosť neprehľadné a chaotické. Áno je to nesystémové z pohľadu ostatku SK, ale je to vlastne dobrá a efektívna výnimka zo systému. V tomto sa proste nezhodneme, na tomto trvám a názor nezmením.
Tvoj argument ohladom stahovania je uplne mimo…
Sesternica byvala v BA… teraz sa prestahovala do MA a mozno zvazuje v budunosti PK… aky je v tom rozdiel???
navyse ECV si myslim nemusis menit.. az pri kupe dalsieho vozidla…
Tvoj argument ohladom stahovania je uplne mimo…
Sesternica byvala v BA… teraz sa prestahovala do MA a mozno zvazuje v budunosti PK… aky je v tom rozdiel???
navyse ECV si myslim nemusis menit.. az pri kupe dalsieho vozidla…
To nebol argument ale popis situacie, lebo väčšinou to tak ľudia robia, síce na väčšie vzdialenosti, ale uznávam s týmto to nesúvisí. Viem že možeš mať trvalé bydlisko v BA a mozes mat auto registrované bárs aj v Rakúsku, alebo hockde inde na svete. Ale na ostatnom trvám, deliť 1 mesto na viac okresov je podľa mňa nezmysel. Nemá to podľa mňa žiadnu pridanú hodnotu…
Proč myslíš, že územně správní členění nekvalitní? Jsou holt větší a menší sídla a členění to musí respektovat dělit obvody tak, aby se všly do určitého intervalu počtu obyvatel. Podobně je to v ČR - Praha - 10 obvodů, které jsou na úrovni okresu a celoměststké orgány na úrovni Kraje - je to celkem praktické a nikomu to nevadí.
presne… thomas to trafilll…
a z tohto dovodu by tak mali byt delene aj uzmia pre EČV…
ako vidis, resp ako budeme svedkami… tak ako by nestacil jeden okres BA, nebude stacit ani jedna skratka BA..
a ked uz sa to ma delit na 6 kodov… tak nech tie kody maju zmysel
Som za rozdelenie tak ako dialniciar, pekne plnohodnotne podla okresov…
cize BA rozdelit na
B1, B2, B3, B4, B5
ale to B5 by sa dost mylilo s BS…
tak potom by to slo este rozpismenkovat
bud bez B, alebo s B podla sidla ODI…
BL - Bratislava I.
RZ - Bratislava II. - Ruzinov, alebo BV - Bratislava Vychod
NE - Bratislava III. - Nové Mesto, alebo BM - Bratislava (nove) mesto
DV - Bratislava IV. Dubravka, alebo BD - Bratislava Dubravka
PZ - Bratislava V. Petrzalka, alebo BP - Bratislava Petrzalka
ale uznavam ze je to kravina…
pekne B1 - B5
Logicky vyplyva, ze ked byvas v Petrzalke a stahujes sa do Ruzinova, tak si musis zmenit znacky (ak menis trvaly pobyt). A navyse si myslim, ze ak sa niekto stahuje po jednom meste, preco by mal mat 5 roznych variant. Je to tak dobre, ako to je teraz.
Zajímavý systém mají němci:
velké město - 1 písmeno (Mnichov - M)
středne velké 2 písmena (nic mě nenapadá)
malé 3 písmena (Freyung u Pasova - FRG).
Celkem mají všechny SPZ určitý počet znaků, takže velké město má víc možných kombinací, atd.
Systém je velmi praktický, protože podstatně lépe využívá množství kombinací.
delenie B1-B5 je nezmysel kvoli prehlasovaniu auta pri zmene okresu a este vela sa tym neziska, ked uz pridavat znak, tak naozaj spravit B-nnnnAA je to praktickejsie a uzitocnejsie co sa tyka poctu kombinacii.
Nehovoriac o tom, ze mne napriklad je uplne jedno, ci je auto registrovane v Kosice 2 alebo Kosice 1… a vacsinou to zvykne byt tak, ze ked je nejaka silna priemyselna stvrt, tak to zas zahlti ten “okres”, takze by bolo napr. privela znaciek B1 - a ostatne by chatrali jak Medzilaborce (za 10 rokov to dotiahli dakde po nnnAF seriu)
Proč myslíš, že územně správní členění nekvalitní? Jsou holt větší a menší sídla a členění to musí respektovat dělit obvody tak, aby se všly do určitého intervalu počtu obyvatel. Podobně je to v ČR - Praha - 10 obvodů, které jsou na úrovni okresu a celoměststké orgány na úrovni Kraje - je to celkem praktické a nikomu to nevadí.
Ale nikdy nebyla SPZ : AB10 - 22 40 nebo AH7 18 24. Taky byla Praha 10 nebo klidně Praha 7 jako ABA - 01 01. Tak proč dělit Bratislavu na B1 a B2 nebo Košice… Prostě B - 1234AB a hotovo, není nic lepšího.
Já jsem reagoval jen na to, že si někdo stěžoval na nekvalitní územní členění, v tom přípsěvku, co cituješ sem o SPZ přímo nemluvil. Podívej se taky na příspěvek ob jedno před Tvým