Andrej, ty si nasiel nejake mesto v cz,h,pl, kde maju spoplatnenu obmedzenu dialnicu v meste?
A ta v ba ma este navyse alernativy k lafranconi a prist.mostu cez centrum, ja neviem, ze na co vobec cakame, “podme to spoplatnit”
Keby sa nevyhadzovali peniaze na predražené zákazky, nezmyselné štúdie a neefektívnu výstavbu z dôvodu nekoncepčnosti v príprave, mohli by diaľničné poplatky pre SK občanov zrušiť úplne, a stále by bolo v kase viac. To je také slovenské: rozkradnúť a nechať si to preplatiť zdieraním ľudí.
dovod na spoplatnenie je pre hlavne ten, ze skoro cele slovensko ak sa chce dostat na zapad vsetko juzne od Frankfurtu, tak musi pouzit D1 cez BA. A ta je casto upchata kvoli lokalnej vnutromestskej doprave, ktora je na dialnici bez poplatku. tranzit cez mesto by mal byt priechodny. domaci, ked nechcu stat v zapchach, nech pouzivaju MHD.
ak chceme mat priechodny tranzit, treba postavit D4, ktora bude spoplatnena…preco by mali obycajni ludia doplacat na to, ze stat im namiesto toho, aby postavil obchvat mimo mesta, pouzil jednoduchsiu alternativu cez mesto, ktora sa nazyva akoze obchvat…takato cesta bude stale sluzit hlavne doprave v meste, nech sa to vola dialnica alebo akokolvek…
keby bola MHD aspon v niecom lepsia (rychlost, komfort, dostupnost, cena) alebo porovnatena s osobnou automobilovou dopravou…
Neviem či si to uvedomujete, ale táto “milá” povinnosť sa bude týkať aj MHD. Hlavne v Bratislave. Obávam sa, že sa to nepríjemne odrazí od nového roka na cene lístkov za MHD.
V prípade vozidiel MHD v BA je to chrapúnstvo, keďže tie až na pár výnimiek (D1 a D2 a linky mimo mesta) jazdia výlučne po cestách v správe mesta. Podľa mňa je ale celkovo nezmysel zaťažovať mýtom vozidlá, ktoré beztak jazdia za dotácie z verejného rozpočtu, myslím tým vozidlá MHD a prímestskej autobusovej dopravy. V podstate tým štát platí mýto sám sebe, akurát že niečo z toho si ukrojí J&T.
to fakt? tak to je dost zhovadilost. presne ako pisal qwert, ze dotovane linky by nemali platit myto. len u nas by bol problem, ze na primestskych linkach by sa to zneuzivalo .. vid SADisti
bol proti tomu veľký odpor a priznám sa neviem ako to dopadlo, ale myslím že sa podarilo vyňať len úsek okolo MÚK pri Optime, kde sa otáča nosná linka 10
Po mestskych komunikaciach. Ak ponechame D1 v BA nespoplatnenu aj po dobudovani D4, ktora spoplatnena bude, tak budu vsetci jazdit dalej po D1, ktoru vsak potrebujeme maximalne odlahcit.
V najblizsich tyzdnoch budem investovat do auta okolo 1000 € na bezne veci v ramci dlhodobej udrzby (nove pneu, skorodovany vyfuk, atd.), takze otazka 50 € za vyuzivanie nadradenej infrastruktury mi pride absolutne smiesna…
kto vsetci budu jazdit dalej po D1 po dobudovani D4? po dobudovani D4 nema ziaden vyznam pre tranzit s nalepkou jazdit po D1 cez mesto…naco potrebujeme D1 v BA maximalne odlahcit, ked bude bez tranzitu??? odlahcit ju o vozidla, ktore pojdu do ulic mesta?
to napis bratislavcanom, ktorych hodnota auta je 1000 eurko a potrebuju a presuvat v ramci mesta co najefektivnejsie…
a co ak sa nahodou niekedy v buducnosti zvysi poplatok za dialnice? potom sa to ma prehodnotit a spoplatnenie pripadne o5 zrusit?
stale nevidim dovod platit za mestsku komunikaciu, ktora ma o par cm sirsie pruhy, len kvoli tomu, ze sa niekto rozhodol, ze sa to bude volat dialnica, stale je to len cesta, ktora odbremenuje od aut (presuvajucich sa v ramci mesta) vnutromestske cesty…v madarsku, polsku i v cesku to chapu dokonca este velkorysejsie…a som rad, ze aj u nas to tak je a bude…
dalej po D1 bude jazdit zdrojova/cielova doprava z velkej casti desiatky az stovky km vzdialenych destinacii a domaci navstevovatelia avionu, hornbachu atd…im budu upchavat dialnicu.
lepsia cesta v meste je v prvom rade pre obcanov toho mesta, ktori ju vyuzivaju pravidelne, aby tak nezapchavali tretotriedne cesty v meste…okrem domacich navstevovatelov avionu atd., jazdia za pracou v oblasti Galvaniho stovky ludi…
kludne nam napis, v ktorom meste v Madarsku, Polsku alebo v Cesku je podobna cesta v meste spoplatnena…alebo v ktorom meste sa domaci navstevovatelia obchodnych centier nepresuvaju po takychto cestach…dakujem