devil, si na velkom omyle, ak si myslis, ze socializmus v state je stanoveny nespoplatnenymi usekmi dialnic…
Velka Britania, Irsko, Norsko, Dansko, Svedsko, Finsko, Holandsko, Belgicko, Luxembursko: vo vsetkych tychto krajinach su dialnice pre vozidla do 12 t !!! BEZPLATNE (su len male vynimky, do 1 percenta..niektore mosty, tunely, sukromne useky, mesta, odhliadnuc od toho, su to neskutocne tisice km bezplatnych 2+2, 3+3, 4+4, v Holandsku bezne aj 5+5)
Nemecko som vynechal schvalne, aj ked stale patri medzi tieto krajiny a zrejme aj po spoplatneni dialnicnej siete ostane v Nemecku vela vela km nespoplatnenych
aky rezim potom prevlada v tychto krajinach?
dalej: Portugalsko, Spanielsko, Francuzsko, Taliansko, Chorvatsko, Srbsko, Macedonsko, Grecko: v tychto krajinach sa plati na mytnych branach, platia vsetky vozidla, ale plati tiez, ze sa neplati myto v okoli miest, kde mozu tie dialnice vyuzit obyvatelia tych miest na presun v okoli mesta, prip. v ramci mesta, cize moze sa stat, ze napr. obyvatel Barcelony, Lyonu, Belehradu, Zahrebu nezaplati ani cent a vozi sa po dialniciach v okoli svojho mesta, pritom moze mat aj vozidlo nad 12t - jedna sa spolu o dalsie tisice km dialnic
aky rezim je v tychto krajinach?
Polsko, Cesko, Madarsko: o plateni za dialnice v tychto krajinach som uz pisal vela, nemusime ist daleko, komfortne stvorprudovky, dialnice a RC s MUKami v Brne, Ostrave, Katowickej aglomeracii, Krakowe, v Budapesti atd, atd., vsade v tychto mestach a este v mnoho dalsich su tieto cesty pre vozidla do 3,5 t bezplatne, v pripade BP cca 300 km dialnic v okoli za 16 EUR, 65 km uplne bezplatne !!! len v samotnom Polsku je uplne bezplatnych cca 2500 km dialnic a RC pre vozidla do 3,5t.
aky rezim je v tychto krajinach?
Ked som niekolko rokov zil v BA, tak som casto chodieval do Rakuska a tankoval som len tam, nakolko som na kazdom tankovani usetril 10 - 20 EUR, s tym palivom som potom jazdil aj po SK, za rok som tak usetril len na rozdiele medzi Rakuskom a SK tolko EUR, ze som si za ten rozdiel mohol kupit niekolko rocnych rakuskych dialnicnych znamok pre rakusku dialnicnu siet, ktora sa pocita na tisice km…
V Rakusko je potom socializmus z pohladu cien paliv oproti SK ???