Slovenská Národná Gáleria

Vláda dá galérii viac ako miliardu :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6623

Už bolo načase, ešte by to chcelo jednu mld. SKK aj na bratislavský hrad.

Stránka: sng.sk/?id=0&loc=

Ja si pamatam, ze boli dost vazne zmatky a cirkus pri architektonickej sutazi o riesenie SNG … netusite niekto, ako to dopadlo? ALebo sa bude robit este jedna sutaz snad?

mel: to netusia ani kompetentny. co som videl navrhy tak pocitali s tym nechutnym predkom v predu .. az tusim na jednu vynimku co to chcel shodit a urobit to presklenne, aby vyniklo vnutro ..

inak osobne si myslim, ze mozno lepsia investicia by bola, keby dali do hradu take miliardy dve a premiestnili tam taketo muzea, lebo na hrade je priestoru mrte a absolutne nevyuziteho …

vsak ked rakusani mozu mat na hofburgu narodnu kniznicu, preco by sme nemohli mat aj my galeriu :wink:

No mne skor slo o to, ze sa od toho architektonicka obec - teda nejaky ten ich spolok distancoval, pretoze tam bol nejaky zmatok v tej sutazi … cize sice nejaky navrh vyhral, ale nebolo to koser, proste take nieco.

Zadanie bolo, ze sa ma ta pristavba zachovat, iba architektonicky doriesit, cize to bolo jasne, ze to zostane … ten navrh, ze sa to ma zburat tam tusim bol, ale bol vyradeny zo sutaze … Riesi sa ale nielen pristavba ale aj zadne partie galerie, kde je teraz nejaky volny priestor.

Podla mna boli najlepsie navrhy, ktore riesili presklenie celeho cela budovy, teda “zatvorili” dvor a vytvorili atrium … tu su tie navrhy, len neviem ci to bola prva alebo druha sutaz, proste ako som spominal, bol v tom bordel:

http://www.archinet.sk/Galeria/vystava.asp?SKA=&Vystava=9