Mierne rozšírenie v podobe spevnenie súčasných krajníc tak, aby nemali problém 2 kamióny.
Čo bude o 10 rokov je ťažko povedať, ale napríklad nemá 2+2 PK-SC väčšiu prioritu ako D4+R0.
Mierne rozšírenie v podobe spevnenie súčasných krajníc tak, aby nemali problém 2 kamióny.
Čo bude o 10 rokov je ťažko povedať, ale napríklad nemá 2+2 PK-SC väčšiu prioritu ako D4+R0.
Tak bude to zavisiet aj od varianty D4+R0. Stredny variant ratal s pokracovanim D4 ako R0 prakticky subezne s cestou PK-SC. A celkovo, ak sa postavi D4+R0, dost to odlahci cestu SC-PK.
Totiž ideálne riešenie pre celú túto oblasť je výstavba D4+R0 a k tomu aj doriešenie obchvatov PK, SC, Modry, nová križovatka Blatné pri SC, rozšírenie D1 BA-TT na 3+3 pruhy a výstavba 2+2 SC-Sereď.
Táto oblasť je na tom jednoducho tak, že tu budú samé cesty, priemyselné parky, logistické objekty, diaľnice D1+D2+D4, k tomu obchvaty miest za ďalšie miliardy, k tomu aj cesty I. triedy na 2+2 pruhy alebo prestavané cesty II. triedy na cesty I. triedy.
Aj keď to dnes tak nevyzerá, tak začiatky už tu sú.
Ale určite nemá prioritu cesta SC-PK na 2+2 jazdné pruhy. Je to zbytočné vo vzťahu k tomu, čo som vymenoval. Zbytočné aj o 10 rokov. To nebude problémom len úsek SC-PK, ale všetky cesty a odľahčí to až D4 a neskôr ideálne aj R0 cez Malé Karpaty. Prioritu majú a budú mať cestné obchvaty, napríklad PK a SC, čo sú v oboch prípadoch miliardové záležitosti.
Totiž ideálne riešenie pre celú túto oblasť je výstavba D4+R0 a k tomu aj doriešenie obchvatov PK, SC, Modry, nová križovatka Blatné pri SC, rozšírenie D1 BA-TT na 3+3 pruhy a výstavba 2+2 SC-Sereď.
Táto oblasť je na tom jednoducho tak, že tu budú samé cesty, priemyselné parky, logistické objekty, diaľnice D1+D2+D4, k tomu obchvaty miest za ďalšie miliardy, k tomu aj cesty I. triedy na 2+2 pruhy alebo prestavané cesty II. triedy na cesty I. triedy.
Aj keď to dnes tak nevyzerá, tak začiatky už tu sú.
Ale určite nemá prioritu cesta SC-PK na 2+2 jazdné pruhy. Je to zbytočné vo vzťahu k tomu, čo som vymenoval. Zbytočné aj o 10 rokov. To nebude problémom len úsek SC-PK, ale všetky cesty a odľahčí to až D4 a neskôr ideálne aj R0 cez Malé Karpaty. Prioritu majú a budú mať cestné obchvaty, napríklad PK a SC, čo sú v oboch prípadoch miliardové záležitosti.
Vsak ja som to aj tak myslel, ze ak sa postavi D4+R0 tak cesta SC-PK uz nebude potrebovat dalsie rozsirenie. Ak vsak nulty obchvat BA postaveny nebude, cast kamionov z logistickeho parku SC budu chodit na D2 cez PK a vtedy by to tato cesta uz nezniesla.
Vsak ja som to aj tak myslel, ze ak sa postavi D4+R0 tak cesta SC-PK uz nebude potrebovat dalsie rozsirenie. Ak vsak nulty obchvat BA postaveny nebude, cast kamionov z logistickeho parku SC budu chodit na D2 cez PK a vtedy by to tato cesta uz nezniesla.
Ak bude D4 rozostavaná, tak bude zbytočné ešte viac rozširovať cestu PK-SC.
Cesta unesie všetko, viď PB. Stačí upraviť dopravu v zastavaných/obývaných oblastiach Aj keď to v praxi znamená STOP hospodárskemu rozvoju regiónu.
Keďže zatiaľ logistické objekty sa tu stavajú aj naďalej, tak kapacity ešte stále sú, no treba tiež povedať, že investori očakávajú 3 hlavné aktivity:
Logistika zostáva naďalej hitom. Nové logistické a distribučné areály budú viac pribúdať aj mimo Bratislavy.
dialnice.info/viewtopic.php?t=6441
Senec je centrum.
BA VÚC by mal v tomto roku spracovať komplexný materiál k tomu, ktoré cesty II. a III. triedy potrebujú opravy a v akom rozsahu a ešte by mal získať aj komplexné údaje o týchto cestách zo strany štátu. Taktiež by sa mal stanoviť postup prerozdeľovania financií na investície mimo mesta BA a v meste BA. Okrem toho prebehne niekoľko jednaní k tomu, že síce sú niektoré cesty v správe VÚC, ale sú na niektorých intenzity, ktoré nie sú ani na mnohých cestách I. triedy a teda štát by si mal tieto cesty prevziať pod svoju správu alebo by sa mal spolupodieľať na ich opravách, respektíve úpravách ako je rozšírenie ciest či výstavba nových cestných obchvatov a to predovšetkým po stránke finančnej.
Konkrétne pre SC to bude znamenať nové jednania k problematike rozšírenia cesty II/503 od PK po SC.
Územný plán mesta Senec:
senec.sk/downloads/dokumenty/senec2small.jpg
Na výstavbu nových miestnych komunikácií má ísť v r. 2007 celkovo 1 mil. SKK, na údržbu ciest pôjde 6,8 mil. SKK Celkovo samospráva mesta najviac investovala do rozvoja mesta v r. 2005. V r. 2006 nastal v rozvoji prudký pokles, ktorý v r. 2006 mierne ožíva. Cesty v meste Senec sú celkom OK, je veĺa nových, niekoľko kruhových križovatiek a miestne komunikácie sa priebežne opravujú (výtlky) a podľa potreby sa investuje aj do súvislých povrchov, aj keď v tejto oblasti sú značené rezervy tak ako v každom meste, pretože zatiaľ nie je dosť peňazí na masívne opravy.
rozsirenie a prelozka cesty Vajnory - Bernolakovo - Senec
podla mna tato prelozka vyznam zatial iba od Bernolakova na vychod - teda obchvat Velkeho Bielu. Bernolakovo predsa obchvat ma a aj donedavna nebezpecna krizovatka s vedlajsou cestou je zabezpecena celkom dobrym kruhacom
ja si prave myslim, ze tento usek medzi starou seneckou az po senec keby bola do roku 2010, tak by hodne pomohla pri rozsirovani na 3+3 …
hm, vidis, to ma nenapadlo kompletna cesta 2+2 a v senci troska lepsie vyriesit odbocenie na dialnicu a moze to byt dobra alternativa
len tunak narazame zase na ten problem, ze ked bude stara senecka na 2+2 a dialnica na 3+3, tak to zleje vlastne do lievika na 2+2 smer pristavny .. slavny to usek mierova - senecka, ktory mohol byt na 3+3
Ak sa dostatocne skoro vybuduje D4 aspon na trase D2-D1 + urobi sa par opatreni, aby vodici viac vyuzivali Apollo tak to bude este par rokov udrzatelne
Ak sa dostatocne skoro vybuduje D4 aspon na trase D2-D1 + urobi sa par opatreni, aby vodici viac vyuzivali Apollo tak to bude este par rokov udrzatelne
Je to ako had, tie príspevky. Celkom dobre ste sa dopĺňali.
Nová cesta, ktorá by sa stavala ako cesta I. triedy, hoci aj 2+2 si ja nemyslím, že je vhodné ju stavať ako ťah od BA na východ. Tu už by sa mali stavať len D/RC a prerábať tie súčasné na D/RC a z ciest II. triedy stavať cesty I. triedy + obchvaty a z nich výhľady na 2+2. A to myslím smrteľne vážne.
Ak sa začne rozširovať D1 BA-TT z 2+2 na 3+3 v r. 2008, tak je pasé, čo bude s cestou I. triedy na SC … podobne aj na r. 2009 a ja čo viem, tak práveže s novou cestou I. triedy sa plánovalo začať až v r. 2009.
Teda reálne: D1 BA-TT počas prestavby bude riadená políciou, bude tam chaos a nič to neodľahčí. Po dostavbe to bude akurát na 10 rokov, možno viac podľa novej situácie (ďalšie D/RC).
Kým sa postaví D4, hoci len úsek D2-D1 ako píšeš Andrej, tak most Apollo bude plne využívaný stavbami, čo sa v BA stavajú na tomto mieste v hodnote cez 20 mld. SKK. A práveže v tejto dobe sa ešte len bude musieť začať stavať ďalší most alebo sa prijme návrh na rozšírenie Prístavného mostu a jeho spevnenie - len otázka je, kadiaľ sa bude dovtedy jazdiť - takže asi len cez ďalší most.
Dopravná situácia v meste BA a okolí je dnes ťažko udržateľná a pravdupovediac, keď vidím tie nové investície všade kam oko dovidí a žiadne nové dopravné stavby sa nerealizujú (D2 BA-MA na 3+3, D1 BA-TT na 3+3, cesta I. triedy na SC, cesta II. triedy preložka na Modru, oprava a rozšírenie cesty SC-Sereď, D4, R7, 6. most v BA, …), tak je snáď každému jasné, že dopravné zápchy ukroja Bratislavčanovi a tým v okolí do 30 km každý deň zo svojho času 1 hodinu bežne, 2 hodiny a viac, ak sa niečo stane. A stávať sa bude … viac ako 1x v týždni.
Vsimol som si ze z BA smerom na SC je 4 pruhova komunikacia zuzena na 2 pruhy…
Zo SC smer BA je takisto 4pruhovka zuzena na 2 pruhy…
pytam sa:
planovalo sa niekedy v minulosti rozsirenie starej Seneckej cesty na 2+2?
planuje sa?
Vsimol som si ze z BA smerom na SC je 4 pruhova komunikacia zuzena na 2 pruhy…
Zo SC smer BA je takisto 4pruhovka zuzena na 2 pruhy…pytam sa:
planovalo sa niekedy v minulosti rozsirenie starej Seneckej cesty na 2+2?planuje sa?
Neviem o tom, že by sa plánovala.
2 ike, teoreticky to niekoho napadlo .. a zrejme aj prakticky by sa niekde mozno dala vyhladat nejaka 20-30 rokov stara studia .. by jeden neveril, co vsetko sa za komancov planovalo
ja by som napriklad nebol proti prebadat stare archivy SUDOPu v prahe .. tam by boli ine skvosty, co sa dialnicnej vystavby tyka
Inac na vsetkych starsich mapach je I/62 od BA po SC vyznacena ako vedlajsia cesta s tym, ze hlavna je az od Senca po napojeni II/503 od dialnice. Teda akoby vtedy ratali s tym, ze vsetci co idu smerom od BA na Sered pojdu po SC po dialnici. Je to aj vidiet na parametroch tych par metrov 503-ky + ta MUK v Senci aj s kolektormi
No to BA 2+2 chapem, konci tam stvorprudova ulica v BA…
ale v SC je to evidentne ze sa ratalo so 2+2 komunikaciou, ta cesta je brutalne siroka…
mozno by to nebolo ani dnes zle… no neviem ako by sa riesil Velky Biel…
obrazova priloha este
koniec BA
maps.google.com/?ie=UTF8&ll=48.1 … &z=18&om=1
zaciatok SC
maps.google.com/?ie=UTF8&ll=48.2 … &z=18&om=1