Senec a doprava v tejto oblasti

Mierne rozšírenie v podobe spevnenie súčasných krajníc tak, aby nemali problém 2 kamióny. :bulb:

Čo bude o 10 rokov je ťažko povedať, ale napríklad nemá 2+2 PK-SC väčšiu prioritu ako D4+R0. :sunglasses:

Tak bude to zavisiet aj od varianty D4+R0. Stredny variant ratal s pokracovanim D4 ako R0 prakticky subezne s cestou PK-SC. A celkovo, ak sa postavi D4+R0, dost to odlahci cestu SC-PK.

Totiž ideálne riešenie pre celú túto oblasť je výstavba D4+R0 a k tomu aj doriešenie obchvatov PK, SC, Modry, nová križovatka Blatné pri SC, rozšírenie D1 BA-TT na 3+3 pruhy a výstavba 2+2 SC-Sereď.

Táto oblasť je na tom jednoducho tak, že tu budú samé cesty, priemyselné parky, logistické objekty, diaľnice D1+D2+D4, k tomu obchvaty miest za ďalšie miliardy, k tomu aj cesty I. triedy na 2+2 pruhy alebo prestavané cesty II. triedy na cesty I. triedy.

Aj keď to dnes tak nevyzerá, tak začiatky už tu sú.

Ale určite nemá prioritu cesta SC-PK na 2+2 jazdné pruhy. Je to zbytočné vo vzťahu k tomu, čo som vymenoval. Zbytočné aj o 10 rokov. To nebude problémom len úsek SC-PK, ale všetky cesty a odľahčí to až D4 a neskôr ideálne aj R0 cez Malé Karpaty. Prioritu majú a budú mať cestné obchvaty, napríklad PK a SC, čo sú v oboch prípadoch miliardové záležitosti.

Vsak ja som to aj tak myslel, ze ak sa postavi D4+R0 tak cesta SC-PK uz nebude potrebovat dalsie rozsirenie. Ak vsak nulty obchvat BA postaveny nebude, cast kamionov z logistickeho parku SC budu chodit na D2 cez PK a vtedy by to tato cesta uz nezniesla.

Ak bude D4 rozostavaná, tak bude zbytočné ešte viac rozširovať cestu PK-SC.

Cesta unesie všetko, viď PB. Stačí upraviť dopravu v zastavaných/obývaných oblastiach :confused: Aj keď to v praxi znamená STOP hospodárskemu rozvoju regiónu.

Keďže zatiaľ logistické objekty sa tu stavajú aj naďalej, tak kapacity ešte stále sú, no treba tiež povedať, že investori očakávajú 3 hlavné aktivity:

• prestavba križovatky Blatné pri SC na diaľnici D1
  • rozšírenie D1 BA-TT z 2+2 na 3+3 pruhy
  • aspoň mierne rozšírenie a väčšiu opravu cesty II/503 PK-SC tak, aby podložie unieslo aj kamióny a netvorili sa 2 roky po oprave vozovky vyjazdené koľaje

Logistika zostáva naďalej hitom. Nové logistické a distribučné areály budú viac pribúdať aj mimo Bratislavy. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6441

Senec je centrum.

BA VÚC by mal v tomto roku spracovať komplexný materiál k tomu, ktoré cesty II. a III. triedy potrebujú opravy a v akom rozsahu a ešte by mal získať aj komplexné údaje o týchto cestách zo strany štátu. Taktiež by sa mal stanoviť postup prerozdeľovania financií na investície mimo mesta BA a v meste BA. Okrem toho prebehne niekoľko jednaní k tomu, že síce sú niektoré cesty v správe VÚC, ale sú na niektorých intenzity, ktoré nie sú ani na mnohých cestách I. triedy a teda štát by si mal tieto cesty prevziať pod svoju správu alebo by sa mal spolupodieľať na ich opravách, respektíve úpravách ako je rozšírenie ciest či výstavba nových cestných obchvatov a to predovšetkým po stránke finančnej.

Konkrétne pre SC to bude znamenať nové jednania k problematike rozšírenia cesty II/503 od PK po SC.

Územný plán mesta Senec:

senec.sk/downloads/dokumenty/senec2small.jpg

Na výstavbu nových miestnych komunikácií má ísť v r. 2007 celkovo 1 mil. SKK, na údržbu ciest pôjde 6,8 mil. SKK Celkovo samospráva mesta najviac investovala do rozvoja mesta v r. 2005. V r. 2006 nastal v rozvoji prudký pokles, ktorý v r. 2006 mierne ožíva. Cesty v meste Senec sú celkom OK, je veĺa nových, niekoľko kruhových križovatiek a miestne komunikácie sa priebežne opravujú (výtlky) a podľa potreby sa investuje aj do súvislých povrchov, aj keď v tejto oblasti sú značené rezervy tak ako v každom meste, pretože zatiaľ nie je dosť peňazí na masívne opravy.

rozsirenie a prelozka cesty Vajnory - Bernolakovo - Senec

dialnice.info/album_page.php?pic_id=3184

podla mna tato prelozka vyznam zatial iba od Bernolakova na vychod - teda obchvat Velkeho Bielu. Bernolakovo predsa obchvat ma a aj donedavna nebezpecna krizovatka s vedlajsou cestou je zabezpecena celkom dobrym kruhacom :slight_smile:

ja si prave myslim, ze tento usek medzi starou seneckou az po senec keby bola do roku 2010, tak by hodne pomohla pri rozsirovani na 3+3 …

hm, vidis, to ma nenapadlo :slight_smile: kompletna cesta 2+2 a v senci troska lepsie vyriesit odbocenie na dialnicu a moze to byt dobra alternativa :slight_smile:

len tunak narazame zase na ten problem, ze ked bude stara senecka na 2+2 a dialnica na 3+3, tak to zleje vlastne do lievika na 2+2 smer pristavny .. slavny to usek mierova - senecka, ktory mohol byt na 3+3 :unamused:

Ak sa dostatocne skoro vybuduje D4 aspon na trase D2-D1 + urobi sa par opatreni, aby vodici viac vyuzivali Apollo tak to bude este par rokov udrzatelne :wink:

Je to ako had, tie príspevky. :smiley: Celkom dobre ste sa dopĺňali. :sunglasses:

Nová cesta, ktorá by sa stavala ako cesta I. triedy, hoci aj 2+2 si ja nemyslím, že je vhodné ju stavať ako ťah od BA na východ. Tu už by sa mali stavať len D/RC a prerábať tie súčasné na D/RC a z ciest II. triedy stavať cesty I. triedy + obchvaty a z nich výhľady na 2+2. A to myslím smrteľne vážne.

Ak sa začne rozširovať D1 BA-TT z 2+2 na 3+3 v r. 2008, tak je pasé, čo bude s cestou I. triedy na SC … podobne aj na r. 2009 a ja čo viem, tak práveže s novou cestou I. triedy sa plánovalo začať až v r. 2009.

Teda reálne: D1 BA-TT počas prestavby bude riadená políciou, bude tam chaos a nič to neodľahčí. Po dostavbe to bude akurát na 10 rokov, možno viac podľa novej situácie (ďalšie D/RC).

Kým sa postaví D4, hoci len úsek D2-D1 ako píšeš Andrej, tak most Apollo bude plne využívaný stavbami, čo sa v BA stavajú na tomto mieste v hodnote cez 20 mld. SKK. A práveže v tejto dobe sa ešte len bude musieť začať stavať ďalší most alebo sa prijme návrh na rozšírenie Prístavného mostu a jeho spevnenie - len otázka je, kadiaľ sa bude dovtedy jazdiť - takže asi len cez ďalší most.

Dopravná situácia v meste BA a okolí je dnes ťažko udržateľná a pravdupovediac, keď vidím tie nové investície všade kam oko dovidí a žiadne nové dopravné stavby sa nerealizujú (D2 BA-MA na 3+3, D1 BA-TT na 3+3, cesta I. triedy na SC, cesta II. triedy preložka na Modru, oprava a rozšírenie cesty SC-Sereď, D4, R7, 6. most v BA, …), tak je snáď každému jasné, že dopravné zápchy ukroja Bratislavčanovi a tým v okolí do 30 km každý deň zo svojho času 1 hodinu bežne, 2 hodiny a viac, ak sa niečo stane. A stávať sa bude … viac ako 1x v týždni.

Vsimol som si ze z BA smerom na SC je 4 pruhova komunikacia zuzena na 2 pruhy…
Zo SC smer BA je takisto 4pruhovka zuzena na 2 pruhy…

pytam sa:
planovalo sa niekedy v minulosti rozsirenie starej Seneckej cesty na 2+2?

planuje sa?

Neviem o tom, že by sa plánovala. :bulb:

2 ike, teoreticky to niekoho napadlo .. a zrejme aj prakticky by sa niekde mozno dala vyhladat nejaka 20-30 rokov stara studia .. by jeden neveril, co vsetko sa za komancov planovalo :wink:

ja by som napriklad nebol proti prebadat stare archivy SUDOPu v prahe .. tam by boli ine skvosty, co sa dialnicnej vystavby tyka

Inac na vsetkych starsich mapach je I/62 od BA po SC vyznacena ako vedlajsia cesta s tym, ze hlavna je az od Senca po napojeni II/503 od dialnice. Teda akoby vtedy ratali s tym, ze vsetci co idu smerom od BA na Sered pojdu po SC po dialnici. Je to aj vidiet na parametroch tych par metrov 503-ky + ta MUK v Senci aj s kolektormi :slight_smile:

No to BA 2+2 chapem, konci tam stvorprudova ulica v BA…
ale v SC je to evidentne ze sa ratalo so 2+2 komunikaciou, ta cesta je brutalne siroka…
mozno by to nebolo ani dnes zle… no neviem ako by sa riesil Velky Biel…

obrazova priloha este
koniec BA
maps.google.com/?ie=UTF8&ll=48.1 … &z=18&om=1
zaciatok SC
maps.google.com/?ie=UTF8&ll=48.2 … &z=18&om=1