Rýchlovlak do BA

tu je ten report v slovencine

ec.europa.eu/ten/transport/coord … p17_sk.pdf

Oproti Brenneru (tam je to v plienkach) sa to na Gotthardu už aspoň hýbe, aj keď sú tam určité problémy s povoleniami, každopádne sa však aspoň čiastočne stavia… Iná vec ma na tomto však zaujala, cez menovaný odkaz som sa dostal k dokumentu kde boli aj nejaké fotografie z výstavby a musím povedať že také čisté a premyslené stavenisko som ani v ČR ani v SR ani len kúskom nazahliadol. A nejde o objem alebo veľkosť ale o “kultúru”.

Rýchlovlak do BA je zaujímavá vec, keď to Rakúšania utiahnú, tak SR investuje 5 mld. SKK a je to aj so stanicou.

Ale pokračovať potom až do KE a ďalej na UA je zatiaľ finančne nereálne. Na 1 km 1 mld. SKK v priemere, to je 500 mld. SKK … :unamused: a možno 2-3x zastávka: ZA, PP, KE, no s BA, 4x.

Pred 2 tyzdnami som sa previezol z Pariza do Londyna supravou TGV cez Eurotunel, 580 ci 590 km za 2 hod a 20 min s 2 kratkymi zastavkami pred a za tunelom. Obavam sa, ze toto u nas fakt nikdy nehrozi. Ked som si ale predstavil, ze z BA by som bol v KE za nejake slabe 2 hodinky, tak by to bolo uzasne :smiley: Snivajte s nami…