Formalne. Cinmi je hejSK
nastastie to nikoho nezaujima co si o tom myslis,..
Poprípade je lepšie radšej nemyslieť.
Fakty su fakty, to neobkecate. Ale dristat mozete dalej…
Lenže to čo tu ty predvádzaš častokrát nie sú fakty, ale dojmológia. A keď už nejaké fakty dáš, tak ich musíš prezentovať so zbytočnými pasívne-agresívnymi rečami okolo nich.
napríklad pravidelné zimné spravodajstvo z pacholandu
.
Novy level NDS-pakarne: facebook.com/pomoc.na.dialn … 3156229181
Najprv sa hovorkyna pozastavuje nad VELMI VAZNYM PROBLEMOM, ZE “cez cestu prvej triedy nam prachadzaju chodci”
. Fakt nevidany fenomen, ze ludia prechadzaju cez cestu 1.tr…
Potom PAN RIADITEL definuje novy typ ciest na Slovensku: “dialnicna cesta (resp. cesta prvej triedy, ktora smeruje ako privadzac).” Proste, h e Y-blavastansky vymysel, aby do Kosic nemuseli nic investovat, ze vsetky privadzace preklasifikovali na jednotky, sa im vracia.
Dalej som uz radsej ani nepozeral.
Ale I/20 je cesta pre motorove vozidla.
Vo videu tvrdi hovorkyna ze cesta I. triedy
asi najlepsia teda ked ma 4 pruhy ![]()
Aj keby to bola cesta 3. Triedy… Stale to je stvorprudovka s MPR 130km/h. Na oznaceni nezalezi. A ludia v tmavom pobehujuci pri stredovych zvodidlach su problem.
A napriek vyroku hovorkyne, na oboch koncoch je znacka s autickom. Takze je to cesta pre motorove vozidla ![]()
ak je tam značka s autíčkom a nie je značka so 130 max, tak s tou MPR nemáš pravdu.
Je tam aj explicitná 130 v oboch smeroch. Ale skutočná priemerná rýchlosť áut je tam výrazne nižšia, ako na diaľnici.
Znacka s autickom tam bola ale tusim uz nie je, ale len koniec obce a 130kmh znacka
Je tam aj znacka s autickom. Urcite je od Budimira do Kosic, hned za dialnicnou krizovatkou. Na 99% je aj opacnym smerom (ale nevim si z hlavy spomenut, kde je osadena) a explicitna 130km/h
Koncom roka som mal nejake skolenie, kde nam vraveli, ze pojmy ako “cesta pre motorove vozidla” alebo “rychlostna cesta” prestanu platit. Ostane bud dialnica, alebo obycajna cesta 1., 2. … triedy. Nema to s tym suvis?
Ano, u nas mame len obycajne cesty a nezavisle tunely
výhlaška 30/2020 sa snažila akože zjednotiť pojmy medzi cestou pre motorové vozidlá a rýchlostné cesty. že sa to akože zjednoduchší. výsledok je taký, že rýchlostná cesta sa používa len v “stavebnom žargóne” a v označeniach ciest. tzn. že ostali R1, R2… akurát, že podľa značky sú to diaľnice. Cesta pre motorové vozidlá je ktorákoľvek z ciest, kde sa umiestni značka “s autíčkom”, teda značky 311/312 s maximálkou 90km/h, ak nie je zvislou značkou ustanovené inak.
Výsledok? chaos pre vodičov, čo neriešia novely a vyhlášky a jazdia “popamäti”. inak na tom získali len výrobcovia značiek, keďže všetky “autíčka” boli vymenené na R-kách za značku diaľnice.
Inak, tu by ma celkom zaujímalo, aká je aktuálne značka napr. na R3 pri Or. Podzámku. Nie je tu niekto z tých končín? predpokladám, že to zostalo nezmenené - teda ako cesta pre motorové vozidlá s explicitnou 100vkou. či?
Práveže tou novelou sa konečne urobil poriadok v týchto pojmoch. Dovtedy bola značka s autíčkom práveže úplne zbytočná, keďže mala rovnaký význam ako diaľnica. Teraz má význam, aký predpokladajú medzinárodné dohovory.
Presne tak. Cize mame len dialnice a cesty 1. tr. Jednoduche a presne. Auticko len znamena, ze na tuto cestu 1.tr. nesmies ist na bicykli. A vsetky nase Rky su rovnake dialnice ako Dcka, v podstate tak isto ako napr. v Cesku. Akurat, ze v KE miesto toho, aby doriesili veci tak, aby privadzace mohli byt dialnicou, miesto toho vsetky jednoducho preznacili na jednotky s autickom a 130kou
.
To áno, ale zas to sa napr. riešilo (myslím ten bike, alebo napr. traktor) ako na 66-tke
https://www.google.sk/maps/@48.7939492,19.368043,3a,34.1y,72.24h,89.16t/data=!3m6!1e1!3m4!1sw1_ThFbjdrttiuEM-c_Btg!2e0!7i13312!8i6656
akurát, že pri aktuálnej situácii je to jednoduchšie so značkami a hlavne definovanou minimálkou v zákone.
Veľa ľudí nadáva na cyklistov že na cestách, obzvlášť na 1tkách, nemajú čo robiť. ale keď nie je alternatíva, lebo sa na nich nemyslí ani krajnicami, ani cyklochodníkmi? aj keď niektorí sú dobrí samovrahovia. Napr. popod strečno, kým boli pruhy 1+1 a široká krajnica, prešiel som asi 3x. teraz by som si to ani nedovolil, ani netrúfol. a to mám dosť rád adrenalín. ale ako to obídeš?