tu je zase raz priklad megalomanskeho slovenskeho planovania.
stara cesta I/63, ktora aj tak bola stavana ako polprofil sa mala v plnej miere vyuzit.
naco sa stavia prelozka prelozka I/63 ? takto sa bude stavat 9 km novej 2+2 rychlostky, a este zostane aj stary polprofil
pricom by realne tak ci tak stacili len obchvaty dvoch dedin ..
To bude asi tym, ze DS si vydupala aj na predchadzajucom useku ponechanie aj prelozky aj RC a teda vznike tam podobny sest pruh ako pri Jablonove. Zachovanie cestay prvej triedy sa vyzadovalo ho aj na nasledujucom useku. V takom pripade vychadza lacnejsie dat RC do novej, kratsej polohy.
Tym netvrdim, ze je to spravne, prelozka sa mala aj na predchadzajucom useku rozsirit a lokalka by chodila zase cez mesto.
preco nepises ze si ludia zle zvolili zastupcov do samospravy? nevidim tu rozdiel v projektovani s inymi usekmi, kde si vylozene nabudeny utocit na ludi ktori tam byvaju… tak pome, cakam kedy napises, ze ludia z tohto regionu mozu za to ako megalomansky sa to chce riesit..
a prave to je na tom uplne sialene.
kedze na tom obchvate DS su len 6 tisicove intenzity .. cize je daleko aj od naplnenania kapacity samotnej I/63, nehovoriac o naplnenie prelozky I/63 aj 2+2 R7 ..
takyto luxus nerobia ani v cechach ani v rakusku.. len na superbohatom slovensku..
a ano mawerick, ano su za to zvoleni lokalni politici, ktori nemaju mieru. preto by som dal spoluucast miestnych samosprav/kraju, ako je to do istej miery v rakusku. hned by tu boli triezvejsie navrhy. takto si tam kreslia ciary ako sa im zachce.
Tu zas pokracovanie nesedi s ortofotomapou useku Holice - Dunajska Streda (so ziadnym variantom, kedze od tych variantov, ktore obsahuju krizovatku Mliecany, ani v jednom pripade cesta neobchadza Povodu). Neexistuje nejaka ucelena mapa, ako to vlastne ma vyzerat?
R1 je pomaly na polovici dlzky prestavana jednotka a ludia tam existuju uplne v pohode, tu sa to uplne nuka tiez, ale nie, my naprojektujeme dalsiu sprostost typu knm-oscadnica
v prvom rae ja som nechcel tu stavat R7, je to hlupost, ked stara cesta ma len 6 tisicove intensity, co je nic. radsej by som privital od holic viacere male prolozky I/63 a mozno niekde MUK, ale to je tak vsetko na nasledujuce dekady dopredy.
daleko viac je dolezite urobit novu cestu prvej triedy medzi NZ a DS, opkaujem, ziadnu R7,a le obycajnu jednicku
Ked už o tých jednickach, … tak jednicka by mala byt aj spojnica NR-DS. Este od NR po Šaľu je to celkom v pohode, ale ďalej na DS by to chcelo novú cestu, lebo ta tu vedie cik-cak dedinami.
No zatiaľ je tam intenzita 6.000 - 8.000, ale ak existovala ponuka (R7 DS-NZ, alebo DS-NZ-LV) tak by tie intenzity boli výrazne vyššie… prerozdelila by sa doprava medzi R1 a R7
Naopak, tento úsek by měl být prioritou, protože z DS do NZ zcela chybí vyhovující silnice bez velkých zajížděk, ale nadlouho bude stačit v 1/2 profilu.