pridal som aj aktualizovanu mapu kde je aj variant C2
[album_photo]14672[/album_photo]
plus patricne PDFko s ortofoto ako aj normalnou mapu som tiez dal medzi nase PDFka
pridal som aj aktualizovanu mapu kde je aj variant C2
[album_photo]14672[/album_photo]
plus patricne PDFko s ortofoto ako aj normalnou mapu som tiez dal medzi nase PDFka
S variantom C sa už vôbec neuvažuje, realizovať sa pôjde variant A2.
R7 sa bude od Bajkalskej až po Dunajsku Lužnú stavať 2+2 so širším stredným deliacim pasom, aby sa v budúcnosti dal cely úsek bez problémov rozšíriť na 3+3 pruhy.
D4 medzi MUK Ketelec a MUK Ivanka-Sever s D1 bude direkt na 3+3 pruhy.
D4 medzi MUK Rusovce a MUK Ketelec a Rusovsky most cez Dunaj bude na 2+2 pruhy so 4 metrovým odstavnym pruhom, ktorý v čase špičiek bude môcť byt využity ako plnohodnotný jazdný pruh. Na núdzové zastavenie budú navyše núdzové odstavné zálivy.
Musim povedat ze som milo prekvapeny ![]()
Ja tiez ziram ![]()
Ved to su normalne ze vsetko pozitivne veci ake sa dnes pouzivaju v Rakusku alebo v Nemecku.
To su fakt super spravy, vdaka za info. Skoda ze vystavba je zatial v nedohladne…
paci sa mi riesenie so sirokym stredom pripravenym pre rozsirenie, ale ci nie je efektivnejsie mat jedno teleso s NJ stredovym oddelenim a dobudovavat na jednej strane tak, ze sa NJ potom posuva … by ma zaujimalo
tak toto su velmi velmi prijemne spravy, najma co sa tyka moznosti buduceho rozsirenia, bude aj pri MUK slovnaftska na to predpripraveny most ? lebo tam by to bodlo. a co sa tyka D4, tak to je ozaj krok v pred, od MUK keletec staci resp bude dlho stacit aj 2+2, ale tie odstavne pruhy su krokom v pred. fakt sa kopu veci v poslednej dobe k dobremu zmenilo
Super, gratulujem že sa podarilo
k absolutnej spokojnosti už len chýba zásadná prestavba MUK Prievoz
Vyjadrenie starostky Biskupic k R7 na zastupitelstve MU:
Na zasadnutí mestského zastupiteľstva 13. júna som vyzvala poslancov na podporu podnetu Národnej diaľničnej spoločnosti na zmenu trasy diaľnice D4 (posúva sa o cca 500 m z chráneného územia), čo súvisí aj s rýchlostnou cestou R7, s mimoúrovňovou križovatkou Ketelec. Na základe tejto zmeny môže byť vydané stanovisko Ministerstva životného prostredia na úsek R7 Ketelec – Prievoz. Som rada, že všetci poslanci podporili tento podnet, je to verejný záujem, aby sa neodďaľovala výstavba rýchlostnej komunikácie.
V júni som prerokovala aj pripravený nový aktualizovaný územný plán Bratislavského samosprávneho kraja, kde akceptovali náš variant trasovania R7 v úseku od mimoúrovňovej križovatky R7 a D4 (križovatku Prievoz) po mimoúrovňovú križovatku R7 a D4 (križovatka Ketelec).Aj na poslednom rokovaní o trasovaní R7 v našom Cezhraničnom informačnom a impulznom centre za účasti Národnej diaľničnej spoločnosti, Magistrátu, Bratislavského samosprávneho kraja, Obvodného úradu životného prostredia, ochranárov a všetkých dotknutých orgánov som rázne odmietla trasovanie R7 medzi Ketelcom a Prievozom po východnom okraji Slovnaftu, v kontakte s urbanizovaným územím mestskej časti. Pre nás je to neprijateľné. Verím, že trasovanie bude za Slovnaftom, vo variante A1 alebo A2.
Dňa 23. júla (utorok) o 16:30 hod. sa uskutoční v Bratislave verejné prerokovanie správy o hodnotení vplyvov stavby na životné prostredie pre stavbu rýchlostná cesta R7 Bratislava, Ketelec – Bratislava, Prievoz.
Miesto konania: Zrkadlová sieň Primaciálneho paláca, Primaciálne námestie 1, Bratislava
ndsas.sk/418-aktuality/44372s45853c
no vyzera to konecne nadejne ..
uz len aby sa to aj rozbehlo .. predpoklaam ze skor ako 2015 to asi bohuzial nebude
dize este bude stale chybat DSP a AD cize aj ten rok 2015 je na povazenie, ci sa to ozaj zacne
Ešte treba dodať, že úsek už má záverečné stanovisko EIA z 18.11.2013. Odporúčaný variant je A2.
mna by len velmi zaujimalo co sposobilo taky skokovy narast ceny tohto useku …
lebo kedysi bol odhad na urovni nieco cez 70 mio euro, potom pri EIA to vyslo meistami na 265, a teraz zrazu ze 226.5 miliona .. to by mi pride sialene draha cena na to ze na tom useku bude vlastne len jedna trosku komplikovanejsia MUK, a jedna ciastocna MUK,pricom sa nebude vlastne vobec upravovat rondel pod pristavnym mostom a ani MUK ketelec, nebude sucastou tohto useku.. cena je celkovo skoro miliardu za kilometer .. to uz sa za tu cenu mohlo rovno robit na 3+3, lebo sak to je drahsie ako tunel ..
za tu cenu si viem predstavit aby sa to postavilo na 3+3, prerobil rondel, slovnaftska sa rozsirila na 2+2, urobila sa tam plnohodnotna MUK …
Asi tú cenu vynásobili PPP koeFICientom. Za Figeľa by sa to možno postavilo aj za 50 miliónov, cez PPP to bude 200 miliónov a ešte budú všetci radi, že je to lacnejšie ako štátny odhad.
Pýtal som sa lebo tiež mi to pripadalo uletené - tých cca 70-100 mil je cena stavby a cca 100-150 mil je cena enviroriešení a kompenzácií, hydraulické ochrany, výkupy a znovuvysadenie lužných lesov ekodukty, obnova nejakých dunajských ramien a čo ja viem čo všetko ešte
co to zere takova hydraulicka ochrana?
Nebojte sa dedusko, vas nie…
Johhan: ale sak aj podla EIA bude vo variante A2 minimalny zasah do HOPV, dokonca hlavne vrty a objekty by mali zostat mimo uzemia, lebo sa s touto variantou cesty pocitalo aj pri vystavbe a dalekemu vyhladu.
Tie ekodukty su nove, aj mensi posun a dalsie kompenzacie, ale za 150 mio navyse mi to pride hodne sialene.
Zmluva na vypracovanie DSZ, DÚR: crz.gov.sk/index.php?ID=1361570&l=sk
Dátum zverejnenia: 09.05.2014
Dátum uzavretia: 07.05.2014
Dátum účinnosti: 10.05.2014
Doručenie diela: do 11.10.2014
Cena: 1 444 434,00 EUR bez DPH
Podlľa mňa sa ÚR nestihne tento rok, ako sa dušoval Počiatek.