Ja som si zvykol a naopak, chodim len tadialto. Do Puchova ide clovek po dialnici, Puchov sa obchadza, potom az na hranicu je cesta super az na dlhe dediny, kde su zbytocne 50ky aj v miestach, kde siroko-daleko nie je ziadne osidlenenie ci zvyseny pohyb chodcov. Na ceskej strane je az po Vizovice takmer nulova premavka, avsak rped Vizovicami su tie serpentiny na nervy, to je pravda. Povrchy su ale vsade nove, VDZ ako aj odrazky vsetko super. Od Vizovic na Zlin sa intenizty zhorsuju, ale cesta je tam siroka, da sa predbiehat, teraz na vela usekoch suvisle menili povrchy aj niekolko km. Zlin je pruser, je tam sice vsade dvojprudovka, ale taka premavka, ze ani 50kova zelena vlna sa neda stale dodrzat. A za Zlinom sa onedlho (dva mesiace>) uz suvisle pojde po Rke az do Kromerira, kde zacina dialnica smer PHA.
Hej poynam Zlin velmi dobre , chodim tam velmi casto
Ako sa dalo očakávať, česi sa na napojenie na našu R6 (tj na ich R49) vy…li. Takže čo, 2050???
Stavby u nichž se zastaví přípravy:
R4 Skalka
R48 Frýdek Místek - obchvat
I/37 Chrudim obchvat úsek Medlešice I/17
Velké stavby:
I/11 Mokré Lazce - hranice okresů Opava, Ostava
I/67 Skřečoň - Bohumnín obchvat (přivaděč dálnice D47)
I/56 Ostrava - Prodloužená Místecká II. stavba (přivaděč D47)
I/9 Sosnová - mimoúrovňové křížení
Projekty zastavené na počátku realizace:
I/49 Malenovice - Otrokovice
R6 Lubenec - Bošov
R7 Postoloprty - MÚK Bítozeves
I/11 Ostrava - Prodloužená Rudná
R49 Hulín - Fryšták
R1 ulice Na Radosti - napojení na Pražský okruh
R35 Hradec Králové (Sedlice) - Opatovice
I/3 Čerčany - mimoúrovňové křížení Na Pyšelce
Zdroj: Ministerstvo dopravy
byznys.lidovky.cz/proc-prave-my- … oprava_nev
Ale myslim ze nezastavili zaciatok vystavby I/11 ako 4 pruhova cesta ktora spaja Cesky Tesin so Slovenskom.
R49 Hulin-Frystak sa
ad1: defacto nezastavil, lebo sa ani nezacal kvoli pozekom a zelenym
ad2: tento usek by aj tak moc nevyriesil, aj tak by sa od Kromeriru jazdilo po R55 pred Zlin a potom Zlinskym prietahom.
ad3: kludne bude stacit, ak tento usek zacne stavat az ked bude mozne stavat Frystak-Lipa
eucitizen, pekne zavadzas. I/11 sa ako 4-prudovka stavia pri Ceskom Tesine, ale nie dalej po Slovensko. Tam sa robia len obycajne obchvaty na ceste prvej triedy, cize vysledkom je zas len cesta prvej triedy
No a perfektna animacia toho, co vsetko cesi “idu nestavat” (aby sme sa nemuseli natahovat o slovicka):
animace.ihned.cz/c1-45644880-bar … dou-k-ledu (z clanku ktory postol mcmillan)
resp., este krajsia mapa je asi tato
aktualne.centrum.cz/ekonomika/gr … cid=674988
Pozi sa sem:
rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v … ldrich.pdf
a
rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v … strice.pdf
I/11 sa pripravuje od Hradka smerom Cesky Tesin ako 4 pruhova cesta, zatial v paramtroch S, teda cestej 1. triedy. Ja nezavadzam, ja som si to cital, mal by si aj ty.
Napisal si “Ale myslim ze nezastavili zaciatok vystavby I/11 ako 4 pruhova cesta ktora spaja Cesky Tesin so Slovenskom.”
Ukáž mi dokument, podľa ktorého sa I/11 stavia ako 4-pruhová cesta, ktorá spája český tešín so slovenskom. Aj podla dokumentov, ktore si poslal, sa od Bystřice k SK hranici žiadna štvorpúrovka nestavia. Stavia sa len obchvat Třinca, tak?
Cesta I/11 spaja Cesky Tesin so Slovenskom nie je to tak? Mal som tam teda dat o jednu ciarku viac, lebo ja som to myslel tak ze nazastavili vytavbu novych uskeov I/11 ktory budu mat 4 pruhy, zatial od Hradka az po hranici je to postavene v polovicnom profile, moze teraz byt?
Tady je informace tykajici se R49 a slovenske R6 o zarazeni do evropske TEN-T site viewtopic.php?f=35&t=16882
Nevsiml jsem si ze by to na foru probehlo, mate k to mu nekdo dalsi info, jakyk by mohl byt casovy ramec staveb na slovenske strane?
Ked si vezmeme priority vystavby D siete a mizerny stav pripravy tejto stavby, velmi optimisticky termin je koniec tohto desatrocia. Osobne si myslim, ze k realizacii pride az v rokoch 202x.
Jednalo by sa o multimodalny alebo doplnkovy koridor ? Je mozne financovat doplnkovy koridor TEN-T z Kohezneho fondu ? (doplnkove su u nas R4 ci R3 Sahy-MT)
kazdopadne je to docela dobra sprava, na ktorej sa ale slovaci zviezli
wow, dobra sprava. kazdopadne ukazuje aj slovakom, ze TEN-T nie je vytesane do kamena, a ze ked je dovod zmenit priority, ze sa to da. A teda, ze u nas by sa mohla pridat aj R1+R2 (tak ako chcu cesi pridat Praha-Hr.K-Olomouc).
Co sa tyka nasej R6 tak v porovnani s ceskou R49 je to zanedbatelne maly usek. Kludne ho mozu zacat stavat 2 roky pred tym, nez sa zacne stavat posledny usek R49 a este stale bude slovenska strana tejto spojnice hotova skor. Cize hovorit, ze sa slovaci zviezli nie je asi celkom OK. Nebol dovod aby sa o to Slovensko bilo, pretoze to zalezalo hlavne na tom, ake priority si postavia cesi.
Inenzity su na SK strane male. Stacilo by upravit MPRku na viacerych usekoch, najma na lajovych usekoch dedin, kde siroko-daleko nie je zastavane uzemie, ale je tam dokonca 50ka.
práveže je to až po Lúky pod Makytou dedina na dedine. Intenzity nie sú veľké, ale ak by sa z moravskej strany potiahla R-ka, tak by vzniklo by dobré spojenie medzi ČR a SR. V tejto trase navrhoval diaľnicu aj Baťa.
Aj ja by som sa rád dožil dobrého a rýchleho cestného spojenia medzi SR a ČR v týchto miestach, kde bola plánovaná diaľnica ešte z čias spoločného štátu. Bolo by to určite najlepšie a najrýchlejšie spojenie veľkej časti ČR a miest Praha či Brno so stredným, celým severným a ďalej východným Slovenskom, teda pokiaľ sa v budúcnosti nepostaví či skôr neprebuduje podobné rýchlostné spojenie v trase dnešnej I/50 od Slavkova po Chocholnú pri TN, ktoré by bolo asi ešte kratšie, no to by bol veľký luxus mať blízko seba hneď dve takéto rýchlostné cestné prepojenia medzi SR a ČR.
Na začiatok by tu (R6 + R49) určite postačoval polprofil rýchlostnej cesty, no možno o nejakých 20 rokov by sa z toho mohla predsa len stať “dávno plánovaná” štvorprúdovka. Neviem či je tu nejaký predpoklad do budúcnosti, že by sa aj vďaka vybudovaniu tejto spojnice mohli rapídnejšie zvýšiť intenzity, osobne si myslím, že áno.
Ako je to vlastne plánované stavať - na našej, kratšej strane od D1 pri Beluši určite len poprofil ktorého časť už je postavená, na dlhšej českej strane po Hulín pravdepodobne tiež, nie?
Myslim, ze dialnicne/R-kove spojenie cez Drietomu je pase, kvoli ekologii a prave trasa cez Puchov by ju mala nahradit. Tusim sa tu o tom kdesi pisalo.
Aký je tam ekologický problém?..Skôr či neskôr tam musí byť obchvat obce Drietoma a to by veľa vyriešilo…
Češi nechcú ťahať Rku cez CHKO…aspoň dakto si váži svoju prírodu nie ako tu s úsekom R1 BB-RK