R4 Prešov - Svidník

A už je teda aj trasa ?

Trasa je uz davno

Ano a ktorá teda ? 1. - 4. variant ? Ktorý sa vybral ?

Ja poznam len dva: gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=4490 Vybral sa samozrejme ten cez Giraltovce. Ak hovoris o nejakych inych tak povedz

tie predbezne oznamenia nic nenznamenaju, uz sme tu jedno podobne mali:

i15: ale to bol I. úsek, teraz ide o ďalšiu etapu :slight_smile:

dragon: varianty boli 4, na šťastie na stránke NDS je uvedené, že vybrali najkratší, t.j. variant 1 na základe technickej štúdie (správa o hodnotení vplyvov) a je to variant idúci cez Giraltovce: ndsas.sk/rychlostne-cesty/12 … 2&prm2=115 .

No skoda ze som ich nikde nevidel na mapke, rad by som si pozrel ake boli

Skús sa pohrať s eia.enviroportal.sk/detail/rychl … nik-presov :slight_smile:

treti variant bol kombinovany - okolo Giraltoviec, dalej v trase cesty II/556 cez Fijas smerom na severny okraj Domase a potom cez Stropkov na Svidnik

http://www.espektrum.sk/index.php?text=2588-otazka-r4-opat-aktualna

dovody na modry variant:
a) obchvat SP sa planuje stavat aj ked nebude R4 cez SP
b) nedavno sa prepadol hlavny tah medzi Minovcami a Breznicou I/15, ktory treba akutne riesit
c) cesta nad obcou Lomne pri Domasi (hlavny tah SP-PO) sa uz niekolko rokov prepadava no stale sa to neriesi kym je to prejazdne

podla mna by tieto problemy vyriesil modry variant. Ak sa zrealizuje cerveny, na tieto tri useky sa budu musiet najst dalsie zdroje :frowning:

taketo veci sa maju riesit cez SSC a nie vystavbou RC, prepadavajucu cestu predsa musis vyriesit aj ked sa postavi nova RC

R4 cez Stropkov by mala vyznam len ak by sa postavila naraz cela, a to je uplne nerealne. Lepsie je stavat v trase E371, to mame istotu, ze pomoze kazdy jeden kratky usek, ktory sa postavi.

Inak pozdravujem pana Petra Novaka z espektrum.sk, ktory sa v tomto svojom clanku wwww.espektrum.sk/index.php?text … j-cesty-r4 zjavne inspiroval mojim prvym prispevkom v tejo teme :slight_smile:

vyzera to tak ze mnister zmenil aj tuto trasu a vybral modry variant. :open_mouth:

viewtopic.php?f=35&t=14124

Vlastne sa to dalo cakat, ked prisli s R9-kou. Usek Lipniky-Hanusovce z modreho variantu R4 je zaroven zaciatok R9. Len by ma zaujimalo, ci tu R4 postavia celu naraz (asi nie). Alebo najprv len cast, povedzme po Domasu a poslu polske kamiony na cestu cez SP, ktora na taku zataz nie je stavana.

takze sa predsa len splni prokopovicov sen :astonished:P

inak pekne je to vidno aj na tejto mape .. kde nova R9 ide cez rodnu viesku figela.. vranov nad toplov :wink:

dialnice.info/gallery/image_page.php?image_id=70

No tak toto bol hlupy tah. Kym sa porobi dokumentacia, a priprava a vypisanie tendrov nanovo vid vyssie tak uz bude po dalsich volbach. Potom zas niekto pride a zmysli si ze predsa len stara trasa bola lepsia tak sa zas vsetko zacne odznova…

Nic netreba robit nanovo, este nebola vyhlasena ani sutaz na DUR. Kazdopadne, uspechom bude, ak do 2014 rozostavaju usek po Lipniky a zabezpecia UR na pokracovanie R4 dalej na Svidnik.

Sutaz na DUR bola tesne pred vyhlasenim. A o tom ze by zacali stavat obchvat Presova do 2014 mozeme len snivat…

hej uz 2 roky je “tesne pred vyhlasenim” :slight_smile: (predbezne oznamenie z 08/2008). Usek Kapusany-Lipniky by sa stihnut mohol, je kratky a nemal by byt velmi drahy

Pozri si predchadzajucu stranu este raz pozorne a potom nieco pis. A usek Kapusany - Lipniky zatial nie je zadefinovany ako samostatny…