Na celom fóre som ešte nestretol človeka, ktorý tak brojil proti nejakému úseku ako ty DrX. Toľko negatívnych reakcií na 3 obchvatové úseky okolo PO to ani nepotrebuje komentár. Zjavne si asi myslíš, že ak nepostavia cesty okolo PO, tak ti postavia Sorošku a R2 až do garáže. Sledujem tu aj kopec ľudí z PO, ale že by takto písali proti úsekom okolo KE to nenájdeš. Ale OK, aspoň si si urobil meno a už ťa aj tak každý berie. Ja som z PO, ale teším s každému úseku okolo KE, ako napr. terajšiemu R2, ktorý tento týždeň poklepali.
Toľko nenávisti a škodoradosti, ako vyššie, to je už na zamyslenie.
Ako hovorí klasik, mal si veľakrát šance Mlčať, ale nevyužil si ich.
Ale poďme k vecnejším témam. Práve som zmeral, ako 1. časť obchvatu skráti/predĺži cestu od križovatky pri pivovare vo VŠ až k MUK D1 Prešov Juh (resp. opačne).
Najkratšia cesta (v km) od MUK po Pivovar je cez mesto a teraz v Sobotu 18:30 mi to háže v googli: 12,7km a 15min (cez MŠ a D1 a tunel Prešov mi dokonca ukazuje o 2 min. kratší čas, pričom cesta je dlhšia o 1,9km)
- opačný smer sú cez mesto tie isté čísla, ale najrýchlejšiu cestu ukazuje opäť cez VŠ - MŠ - MUK PO-Z - MUK PO-Juh a to o minútu menej (tipujem, že v špičkách to bude menej možno aj 5 a viac minút), napriek tomu, že cesta je dlhšia o 2,1km
tu je link na trasu: goo.gl/maps/sna57UNhmCxE4xXy7
Podostavbe 1. etapy SO-R4, sa však cesta prakticky vyrovná z najkratšou trasou (premeral som to v mapách a rozdiel je neprospech R4+D1 cca +100m, takže kilometricky to máme takmer rovnako). Čo sa týka času tak to som zvedavý, ale tipujem v špiičkách cca 10 min a viac mimo špičiek okolo 5 min a viac.
Ak teda niekto jazdí zo smeru Sever od VŠ na smer Záborské a ďalej na juh, tak na ceste tam a späť ušetrí denne cca 20 min (v prípadoch nejakej zápchy aj viac) a ročne to môže dať (ak zadefinujeme 220 pracovných dní) potom je to 220 * 20 = zaokrúhlene 73 hodín a to je teda už pekné číslo za rok. za 10 rokov to robí 730 hodín, čo je 30 dní čistého času resp 90 dní po 8 hodín. A to už sa niekde musí ekonomicky ukázať, či už na peňaženke, ušetrenom čase atď.
Moje výpočtuy boli založené na konzervatívnych odhadoch a to 10min v jednom smere, je možné, že to bude aj viac a potom tie čísla vyššie budú ešte dramatickejšie, čo sa týka ušetrenia času hlavne.