Pozri, to ze tu Johan prezentoval nejake (podla mna nezmyselne) varianty vedenia tras a k tomu este absurdnejsi nespočet tunelov neznamena, ze mu to mu musime vsetci zrat jako jedine mozne riesenie trasovania R3 v danej oblasti. Asi sa tu delime na tych, co si to zjavne osvojili, pridrzaju sa iba toho a bez pripustenia moznosti inych alternativ dalej zaoberaju len tymi uvedenymi trasami jako „jedine moznymi“, no a tych, co sa s tym nestototoznuju a vedia aj o inych vyhodnejsich trasach, lepších , lacnejsich, s mensim poctom tunelov.
mozes mi povedat aky dopravny uzol je Kremnica? Ty si myslis ze tam sa tunely stavat nebudu? Myslim, ze horsi napad ako to vies cez kremnicu uz slovensko mat hadam ani nemoze.
R3 sa bude stavať cez Turiec. Pretože to nie je hlavná spojnica štátu a preto sa prihliada vzhľadom na rozpočet SR na to, aby bol aj rozvoj a ten na Turci je dynamickejší a aj viac možný, než kdekoľvek na trase BB-RK. Tranzitu to vadiť nebude, respektíve postupom času sa postaví nová cesta I. triedy s obchvatami a cestnými tunelmi aj na trase BB-RK.
Riadim alebo neriadim tento štát ? A čo to má vlastne spoločné s názorom na diaľničnú problematiku a problematiku trasovania ?
SR nemá 100 mld. SKK aj na Turiec aj na BB-RK, ale nájde postupne 30 mld. SKK na Turiec a 1 mld. SKK na BB-RK. Podstatné však je, že nájde 70 mld. SKK na úseky na D1 po RK.
Keby neexistovala R1 a do BB by neviedla žiadna RC, tak nepoviem. To by som bol za BB všetkými desiatimi. Veď je to dosť veľké mesto, tak sa patrí mať aj nejaké normálne dopravné spojenie. Ale je podľa mňa zbytočné ťahať milión dialnic cez jedno mesto, a ešte k tomu keď sú v peáži. Vyjadril som názor, nevedel som kde koľko tunelov bude treba. Jednoducho mi pripadalo lepšie radšej cez ZH, ako popri nejakých krivých cestách 2. triedy.
Ešte takto: keby išlo o spojenie BB a MT, som za variant cez Malý Šturec. Keby išlo o spojenie BB a RK, som tiež sa variant Malý Šturec+D1, lebo som zásadne proti Donovalom. Ak však ide o spojenie severnej trasy (D1) a južnej (R1+R2/R7+R2), tak skôr za ten ZH.
A medzi ZV a ZH nebudu v peazi?? Dokonca az tri RC(R1, R2, R3) A ten usek to bez prerobenia nezvladne, a tam je problematicke ho prerobit, kdezto medzi BB a ZV je bohata rezerva na 3+3, alebo evetualne urobit v udonej nive medzi BB a Zv trebars aj dve dalsie nove RC, tolko tam je miesta!
Dalsim velkym nedostatkom trasovania cez Turiec je, ze sa by zmenila zauzivana trasa E 77 do novej polohy(zmätok pre tranzitnych cestujucich, nutnost prekreslovat zauzivane mapy, atd.).
No este väcsim nedostatkom sa javi nevyvazenost tohto riesenia z hladiska trasovania RC cez SK v smere sever - juh, tzv. ze v trasovani sever - juh by boli dve medzinarodne trasy(teda aj dve RC) blizko seba! Medzi ZA(D3) a MT iba 26 km! Potom najblizsia severojuzna RC smerom na vychod od tejto by bola vzdalena az 205km(!!) na R4 v Presove! Tomu uz hovorim znacna nevyvazenost!! Varianta R3 cez RK bude vzdialena od D3 v ZA asi 70 km, a medzi RK a Presovom by sa to znizilo na 160 km, to uz je lepsie a zmysluplnejsie rozlozenie RC veducich cez SK v smere sever - juh, co poviete??
Mirkobb: nejde rovno o peáže, chcel som len naznačiť, že je podľa mňa hlúpe, ak stojí jedna RC a papierovo sú dve-čo je 2+2 pruhy, lepšie mať cez ZH, boli by to dve RC a hneď sú 4+4 pruhy…