no tak co sa zeleznice tyka tak je vyuzivana a bola by este viac keby priemerna rychlost vlaku medzi niznou a kralovanmi nebola 30 km/h (co mam spocitane)
pricom alternativna doprava autobus ma zo Zubrohlavy do kralovian priemernu 42,86 km/h
ina vetva trasy ale aj tak je to porovnatelne pretoze aj trstena kralovany je to podobne casovo/rychlostne.
teda ak by sa zeleznica zlepsila v parametroch tak aby vlak bol konkurencie schopny s autobusom tak by to bolo fajn.
no v trase R3 tahat i/59 by mala lepsie obluky ako 1+1 ale nebolo by to potom velmi rozdiel v cene… no nic. mne by sa napr pacil este obchvat TS severny ako prelozka IIky a terajsia dvojka by presla ako IIIka.
myslim ze len v minimalnej miere by to zlepsilo sirkove vedenie a vyskove ani to nie. nemyslim si ze nejaky obluk 400-500 metrov by sa dal urobit na 800 metrov len preto ze sa uvolni priestor pre druhy profil cize par metrov sirky. ale mozno sa mylim, nech napise kto sa niecim takym zaobera.
mozes mat ine sledovanie vrstvevnic a miestami aj iny polohu kompletne, kde by to na sirku 9,5 luxusne stacilo, ale na 24,5 tam proste nedas …
mozes a nemusis. tvrdit naisto to nemozes. 11,5 je bohuzial prakticky “uzakonene” pri E tahoch v trasach D/RC. bezne su aj mimo nich. ale ked na orave chceme mat prehladnu cestu a nie husekovu drahu s plnymi ciarami tak zarezy, mosty treba. to nie je ako rovina okolo tornale.
ano na Eckovych trasa je to podla normy len C11,5 .. ale ono tych jedniciek mimo Eckoh tras az tak moc neni a ani tam sa nepouziva norma C9,5
uz som to spomenul v inom vlakne, ze v rakusku maju na B/L cestach (ekvivalent nasich jedniciek) profil velmi podobny nasim C9,5 a to pri vsetkych novostavbach a aj rekonstrukciach.
konkretne pri obchvate Sale I/75, co neni Eckovky koridor a mohol tam kludne byt paramter C9,5
viewtopic.php?f=8&t=839&p=201652#p201652
v rakusku v pripade sirky vozoky 11,5 je tam 2+1 profil (striedavy) , co sa u nas vobec nepouziva …
[album]38556[/album]
Co tu este za perly neprecitam Akoze po postaveni kratkeho useku, bude fronta na zivnostnenskom a kazdy zacne podnikat?
je zaujimave, ze v takom polsku to ide, kazdy sa snazi podnikat aj bez D/RC, len na slovensku kazdy caka na dialnicu
Neviem ci tu mam zas vytahovat juzansku kartu, ale tak na 100% to stale plati uz asi 200rokov
Devil, ešte raz a naposledy..vysvetliš mi vplyv d/rc na region Oravy?
opat: nerozumiem otazke. ktorej d/rc ?
Yoggy52 aj polsku su regionalne rozdiely aj ked to znie neuveritelne. okrem toho polsko ide skor cestou podpory vlastnych malych podnikatelov, kym Sk dotuje velkych zahranicnych na. kt. je totalne zavisle.
zoom asi mysli akejkolvek a mna by to tiez zaujimalo, lebo sa priklanam k tomu ze infrastruktura je potrebna na podnikanie ale je to len jeden zo zoznamu lokalizacnych faktorov.
No keby som si odmyslel dialnicu medzi Ivachnovou a LM tak neviem ako by ten Liptov po 1/18 fungoval.
Postaviť poriadnu cestu, ktorá nepôjde cez dediny a mestá od Trstenej po DK by bol veľký benefit pre malých podnikateľov. Skrátil by sa čas cestovania medzi sídlami. Znížili by sa emisie, hluk a zvýšila by sa bezpečnosť. Tiež je tento úsek časťou E77, čo po výraznom zlepšení parametrov len boostuje prirozdený rozvoj v nadregionalnom kontexte.
Niesom isto etatista, ale to to je úloha politikov, ktorý zlyhaváju už pár rokov v dostavbe R3. Jedine za Figela sa zlepšili parametre aspoň DK-RK.
zoznam vacsich obci a miest na trase R3 tvrdosin, nizna, dlha, sedliacka dubova a na juhu dobra niva, krupina, terany, hrkovce, sahy. to su len tie najdlhsie cize uplny minimalizmus, dalsich asi 10 su prietahy cca. 500 metrov a menej a nepocital som ani RK. a z tohto minimalistickeho zoznamu sa ide stavat 1 usek.
A to si este zabudol najvacsie mesto na R3, ktore ma dokopy viac obyvatelov ako vsetky co si vymenoval: Martin, ktory spolu s blizkymi Kostanmi nad Turcom tiez potrebuje polprofilovy obchvat
Martin ten obchvat potrebuje, vzhľadom na terén sa oplatí už plnoprofil, ale na rozdiel od Oravy nejde terajším prieťahom ťažká doprava 3-4 m od obývačiek a súvislej obytnej zástavby Navyše je 90% obchvatu 2+2
zom zabudol si podbiel kde je 40tka, krivu, tiez DK kde je cast s cestou pod oknami domov a to len na severnej casti.
MT na 2+2 jednoznacne podpora, tam ak ked by len 30% dopravy preslo na R3 tak ma vyse 10k
protesty pokracuju. dufam ze dovtedy kym ich nezacnu brat vazne.
Dojde aj minister, ktory plni plan na 120%?
Myslel som si, že sever už nemá právo nič staviať
Teraz takéto… čo s R2?
11.30 Sobolová hovorí o R3 a obchvate Krupiny. Hovorí, že je ukážková spolupráca samosprávy R3 Zvolen - Šahy. Máme hotovú dokumentáciu pre územné rozhodnutie pre obchvat Krupiny.
Budeme sa riešiť EIA na celú R3, ale zároveň sme nechceli oddialiť obchvat Krupiny, pretože sme po dohode s ministerstvom dopravy riešili tamojší obchvat ako preložku križovatky ako 1/66.
sice nezrozumitelne vyjadrenie ale mozno to naozaj bude prelozka ako jednotka a potom v buducnosti moze byt sucast R3.
Podla mna by to tak bolo spravne, stavat obchvaty I.triedy tam kde najma kvoli intenzitam nema zmysel stavat suvislu RC.
cize pri EIA staci staci zistovacie konanie a netreba povinne hodnotenie. to je dobra sprava.