Hranicny usek? Vsak ten uz ma takmer parameter 1/2 profilu RC, nie? Podla mna to je najmenej potrebny usek na severnej R3. Ovela viac je potrebny Podbiel, a potiahnut to az po Trstenu, na druhej strane po Hornu Lehotu. Potom uz len kratky usek medzi DK a Or.Podzamkom a situacia je podstatne lepsia
S R3 to myslí SR vážne, to je snáď jasné, riešia sa bodové závady, obce a mestá a vyzerá to na 2x 1/2 profil s prepojením Poľska a SR na D3 a R3 do r. 2015.
V r. 2007 budú rozostavané 3 úseky v 1/2 na RC R3. Z toho 2 na severnej vetve (najviac problematickej), pričom 1 úsek bude pred dostavbou. Na strednej variante bude rozostavaný obchvat Štubne, ktorý môže poriešiť tak MT-ZH ako aj MT-BB (tu by bránil vzniku lieviku pri cestovaní MT-ZH) a celkový proces určenia definitívnej trasy sa otvoril v r. 2006: vyjadrujú sa k nemu poslanci BB VÚC, ekologickí aktivisti, konečné slovo bude mať MDPT.
Nakoniec: nič ti nebráni napísať e-mail na MDPT, prípadne NDS, a.s.
Sorry ak som sa netrafil do spravneho vlakna ale jak si neviem to spravne najst. Vie mi niekto povedat preco sa upustilo od stavby D alebo R sever-juh cez hiadelske sedlo? a stale sa presadzuje ten blud cez kremnicke bane? ked som cital starsie studie tak hiadelske sedlo bolo lacnejsie a v neposlednom rade o desiatky kilometrov kratsie ako kremnicke bane. Nie?
Tak tomuto môžu veriť len obyvatelia Turca a BB. Možno sa postaví kúsok preložky na I/59 (to je BB-RK, nie ?) a kúsok na R3 a budú to stavať 20-30 rokov.
Trasa R3 ( predtým D65 ) v kategorii R24,5 je v polprofile postavená už od roku 1972-5 v úseku Ďanová - Šturec. Úsek R3 Horná Štubňa sa začína stavať tento rok potom bude nasledovať stavba R3 križovatka Šturec. S dostavdou D1 okolo MT by sa mal aj skompletizovať aj úsek R3 MT (D1) - Ďanová a tým by v roku 2012 mal byť kompletný úsek R3 Martin (D1) - Horná Štubňa v polprofile. S tým že úsek Ďanová - Šturec by v roku 2009 mal prejsť totálnou rekonštrukciou AB krytu a telesa cesty s úvahou na plné rozšírenie na R 24,5. Ak sa to schváli tak to bude plnohodnotná R 24,5/120 od dialničnej križovatky až po TR a okolo Hornej Štubne polprofil a tam sa rozhodne či cez Kremnicu či cez Handlovú. Prípadne na BB