Variant F podla mna nema ziadnu sancu na uspech, pretoze tam ide o ZP.
Okrem toho - treba dat vypracovat varianty cez MDPT - to staci peticia, mensie OZ (obcianske zdruzenie), nejake media a MDPT SR to zohladni nejakou studiou.
Nie som Slovak a zrejme toto forum to co mi dalo, je naviac hlavne zlepsenie pisaneho slovenskeho jazyka - aj ked som mal dost dobre zaklady predtym, ale uz citam velmi vela uplne bez problemov a podobne aj pisanie.
Som Grek, trvale bydlisko mam v Grecku - eros meni to nieco na mne a na mojej pritomnosti na tomto forume?
No variant “F” bol spracovávaný a výsledok je asi taký:
Existujúcu cestu I/59 v Starohorskej doline nie je možné rozšíriť na potrebnú 4 pruhovú cestu kategórie C 22,5/80 a tak je potrebné urýchliť výstavbu obchvatnej trasy s tunelovým úsekom Slovenská Ľupča – Korytnická dolina s tým rozdielom, že pre výhľadovú obchvatnú trasu cesty I/59 je stanovená kategória cesty s neobmedzeným prístupom C 22,5/80.
Mimo to tento variant bol odmietnutý jednohlasne všetkými zainteresovaními. (BB, VUCBB, SSC, MŽP, zelený, dotktnuté obce) Tento variant by znamenal faktickú likvidáciu Starohorskej a Revúckej doliny.
Uz len ten napad toho kto prisiel s variantom F je uplne zly. Priroda a zivotne prostredie ma prednost a v Donovaloch to plati 2x, treba stavat tam, kde uz sa nieco stavalo.