ci tie slovenske megatunely (HP-Ivachnova) budu stat 100 mld. alebo spolu s usekom Jelenec-Lipt.Osada 112 mld. , to uz by bolo de facto jedno a efekt by bol multiplikacny. Stacil by tunel pod V.Sturcom , ostatne useky R3 by sa mohli zacat stavat az po dokonceni D1 o tych 30 rokov
Keďže dnes stojí štúdia od 100 tis. Sk nahore až po niekoľko miliónov Sk, tak by som neprispel a naviac toto má mať na starosti štát. Veď ja ako občan platím dane a toto ma trápi ako to posledné, keďže som aj tak presvedčený o tom, že stačí D1.
Keďže SR nedáva ročne na výstavbu 50 mld. SKK a projekt PPP bude riešiť to, čo tu už malo 5 rokov existovať, tak sa RC R3 nemôže začať ani reálne stavať.
co ty vies. ked si predstavime ze jedina normalna cesta(spajajuca sever-juh, ide cez donovaly s terajsim poctom 15 tis. aut za 24h mozno to zacnu robit skor ako o 30 rokov. Hlavne ked ich k tomu dotlacia slahnuty ochranari. Inac len na slovensku je mozne ze takato frekventovanost ide cez CHKO.
a ty si vravis expert? paneboze uz sa necudujem ze su nase cesty tam kde su. D1 este nestoji a najblizsich 15 rokov ani stat nebude. takze osud Rk nemoze zavisiet od niecoho co neexistuje.
uvediem priklad: “kupa mojho noveho ferrari zavisi od mojho platu, zatial vsak vyska platu nepostacuje na kupu, ale uz na tom pracujem.”
Nepopieram, ze D1 je vyznam cesta, ale takisto je vyznamna aj S-J(R3) spajajuca pristavne mesto Gdansk a Budapest. Chcel by som ta vidiet ako by si chodil zo severu na juh. Po D1? tak ti zelam vela stastia a vela stastnych cca stovky kilometrov navyse.
[/quote]
Poprosím ťa, kým niečo napíšeš, preštuduj si všetky témy o Donovaloch, a trošku porozmýšľaj, dobre ? To neber osobne, len pre tvoju komplexnú informovanosť.
A potom:
-kde si vzal ,že cez Donovaly jazdí 15000 áut za 24 hod ? Uveď zdroj.
-ako si prišiel na to, že ostatné cesty sever-juh sú nenormálne ?
-E 77 nejde cez CHKO, ale cez NP, resp. rozhraním dvoch NP
-áno, zo severu na juh sa dá ísť po D1
Aj keď variantu F subjektívne považujem za najefektívnejšiu, je to trochu zložitejšie, hlavne z pohľadu Bystričanov. Kto cestuje do BB, tak pri vstupe do BB prakticky až po Hušták ide po rýchlostnej komunikácii, od Huštáka smerom na RK na nadjazd…
Zamyslel sa niekto nad tým, že tesne vedľa tejto rýchlostnej komunikácie od Tesca až po Hušták bývajú tisíce ľudí, ktorí už v súčasnosti majú problém s 24hodinovým hlukom a exhalátmi? Už dnes sa tam nedá otvoriť okno ani v noci, pretože po tej 6prúdovke fičia autá aj v hlbokej noci najmenej jedno za minútu, cez deň stovky.
Je mi jasné, že nové trasovanie (obchvat BB) bude možno plánovať môj vnuk dakedy v r. 2040. Len mi je smutno, že napojením BB na RK (je jedno, ktorou trasou) výraznepoklesne kvalita života uvedených obyvaeľov BB. Preto neprispejem na ž štúdiu žiadneho variantu. Budem sa mať horšie a ešte mám za to platiť? No uznajte, nebol by som krepáň? ))