veď práve…
ale ved toto nie je problem ci superdialnica okolo Mytnej (ano ja by som chcel az po MI), alebo postacuje len prelozenie/reko jednicky, ALE je to problem ako sa to napoji na tu jednicku a ako sa ta reko (az po RS) realizuje (kde sa to da vyriesit) ..
Ersek ma skvele plany pre R2: [Súčasná vláda chce vysúťažiť deväť prioritných úsekov ciest) . Dufajme, ze to do 2020 aj rozbehne. Juznemu spojeniu by to super pomohlo!!!
miliardu euro do východnej R2? už budeme menej kradnúť??? (aby sme na tú miliardu ušetrili)
Prave naopak, Smer a Ersek si spomenuli, ze podobne ako pri Pr1bine, tu mozu vela nakradnut a este stale to stat prezije a neskrachuje, ako ked by chceli svojim rozkradacskym stylom “dostavat” D1 al D3

Ersek ma skvele plany pre R2: [Súčasná vláda chce vysúťažiť deväť prioritných úsekov ciest) . Dufajme, ze to do 2020 aj rozbehne. Juznemu spojeniu by to super pomohlo!!!
konečne dobrá správa pre Novohrad
cize konecne mame ceny prioritnych usekov,
R2 Košice, Šaca – Košické Olšany (21,3 km) stavebné náklady 286,1 mil. eur (kryte fondami)
R2 Mýtna – Lovinobaňa (13,5 km) stavebné náklady 112 mil. eur za plny profil
R2 Kriváň – Mýtna (9,2 km) 113,16 mil. eur za plny profil
Zacharovce – Bátka (8,3 km) 82,89 mil. eur za poloprofil
Bátka – Figa (6,2 km) 67,1 mil. eur za poloprofil
Rožňava – Jablonov nad Turňou (14,1 km) 277,33 mil. eur za poloprofil
NDS chce na prioritné cesty 1,74 milióna eur, bez odbrzdenia dlhu nebudú Národná diaľničná spoločnosť (NDS) potrebuje na deväť prioritných stavieb predbežne 1,742 mld. eur. Bez uvoľnenia dlhovej brzdy zrejme nebudú. Z celkového objemu investícií predpokladané stavebné náklady predstavujú 1,478 mld. eur. Diaľničiari plánujú vyhlásiť verejné obstarávania na výstavbu úsekov rýchlostnej cesty R2, R4 a diaľnice D1 do konca riadneho funkčného obdobia súčasnej vlády, priebežne od druhého polroka toht…
cize este aj soroska je vyrazne lacnejsia ako niektore tazke useky vid SO PO. krivan-mytna - nato ake sumy tam lietali predtym je podozrivo nizka cena, okolo batky by to mohlo byt o nieco lacnejsie. na vacsinu z tohto ani dlhovu brzdu netreba rusit…,
inak ak by ozaj ersek vyhlasil sutaze na tieto useky R2 (aj bez sorosky), tak by to juznu vetvu neskutocne posunulo dopredu.
kazdopadne realisticky do 2020 su len prve tri useky.
kosice saca - kosicke olsany kvoli eurofondom asi aj budu realne tendrovat, kedze ten usek je realne pripraveny, pozemky vykupene, financovanie zabezpecene.
mytna - lovibana aj krivan mytna maju v principe tiez uz vykupene vsetky pozemky
najma pri useku krivan - lovibana som v soku, kedze usek este nema pravoplatne uzemko novej verzie a neviem ci aj EIA uz je pravoplatna.
nicmenej ak by bola od zvolena az po lovibanu suvisli plny profil, to by bol uz pekny suvisli usek. a tie naklady ozaj nie su take hrozne, cca 250 mio za 23 km plneho profilu ..
zacharovce - batka, batka - figa silne pochybujem ze stihnu, lebo tam neni vykupeny ani m2 pozemkov .. cize druhy polrok 2018 je blud.
detto soroska, kde tiez neni vykupene nic.. a radsej nech ozaj sorosku postavia ked budu tie vyssie spomenute useky.
Suhlasim, Soroska nech radsej pocka par rokov, inac je to zase setrenie na nespravnom mieste… Ale uvidime co bude, zatial su to len politicke sluby.
Obchvat Košíc potrebuje ešte DSP. Tá by mohla byť v apríli budúceho roka, keďže podpísaná bola v júni a zhotoviteľ má na to 300 dní. SP môže byť niekedy koncom leta 2018 takže do 2023 to bude. Medzi celkovou cenou počas vyhodnocovania a stavebnými nákladmi je dosť veľký rozdiel, ale pri tých stavebných nákladoch plný profil, tender by to mohol stlačiť pod 10 miliónov/km. Ja som so 400 miliónmi nemal úplne pravdu.
Pri zvyšku to vidím otázne, ako sa dohodnú s Hodnotou za peniaze a Ministerstvom Financií.
Zacharovce - Bátka aj Bátka - Figa má mať DSP do 150 dní od podpísania zmluvy. Ešte to nie je vyhodnotené. Taktiež tie spomínané pozemky.
Pri Mýtna - Lovinobaňa Kovalčík tvrdil, že sú tam problémy s pozemkami, lebo nie sú vykúpené pre plný profil. Len ešte nevieme, či plný bude.
Na Kriváň - Mýtna bolo 31.8.2017 vydané Rozhodnutie v zisťovacom konaní.
Zopár obyvateľov obce Podkriváň a obec Podkriváň majú pripomienky, no ak budú splnené, nebude sa zmena posudzovať podľa zákona.
V prípade, ak sa rozhodne, že sa navrhovaná činnosť alebo jej zmena nemá posudzovať podľa zákona, nasleduje povoľovací proces podľa osobitných predpisov.
Pri ZV ten svah po zosuve riadne vysekali, budem musiet nieco vymysliet v lepsom pocasi…
[video_youtube]YouTube
[size=85]url: youtube.com/watch?v=Dg3tJ15zSOc[/size]
vo vseobecnosti plati, ze sa oplati cestovat juhom
auto.hnonline.sk/doprava/1047401 … rnej-trase
ano jeden den v roku, aj to by som radsej vyuzil certovicu ako ist po momentalne neexistujucej R2…
Ách, pripálená Škvarenina, a spol., len sa silíte, predvádzate a veľmo stavu ta hore nepomôžete, nič neurýchlite, len si bodíky naháňate.
preco potrebujeme kvalitne rychlostne cesty a dialnice a nie nebezpecne jednotky:
auto.hnonline.sk/novinky/107608 … -s-nehodou
potrebujeme slušných a nie arogantných vodičov
Novy zupan KE kraja ide tlacit na R2. Tak uvidime…
tvnoviny.sk/exkluzivne/18984 … vym-akciam
Urobím všetko preto, aby sa budovanie R2 a D1 urýchlilo
Župan je odkázaný aj na spoluprácu s vládou. Na Smer ste svoj názor prezradili pri otázkach o Richardovi Rašim. Ako si predstavuje spoluprácu s ministrami?
Dúfam, že spolupráca bude korektná. Mali sme tu 12 rokov vlády Smeru na župe, z toho 10 rokov tá istá strana vládla aj v štáte a v rámci kraja sa toho veľa nezmenilo. Myslím, že to nie o konkrétnych vzťahoch s ministrami alebo či som z tej istej strany.
Pýtam sa aj preto, lebo ste sľúbili, že sa za prvých 100 dní nahlásite k ministrom dopravy a financií kvôli diaľnici a rýchlostnej ceste.
Určite sa s nimi stretnem a budem sa s nimi rozprávať o tom, prečo diaľnice a rýchlostné cesty v Košickom kraji viac menej stoja. Ak ministri neprídu s konkrétnym plánom, tak ja im dám aj konkrétne riešenia. Urobím všetko preto, aby sa budovanie R2 a D1 urýchlilo.
Ako to chcete dosiahnuť z pozície župana, keďže do nedokázali vlády za posledných 25 rokov?
Myslím si, že si budem môcť dovoliť viac, ako si mohol dovoliť môj predchodca. Najväčším problémom spomaleného budovania diaľnic a rýchlostných ciest je ich predraženosť. Ak by sa od začiatku stavali za ceny ako v západných krajinách, tak dnes ich máme dva až trikrát viac.
O predraženosti diaľnic už vieme roky. Ako ale chcete presvedčiť ministrov a vládu, aby sa tieto cesty postavili a ešte juhom?
Mohli sme si všimnúť, že na predstaviteľoch strany Smer-SD vždy funguje len verejný tlak. Samozrejme rokovania začnú korektne pri stole, budú mať nejaký čas na odpovede a keď nepomôžu takéto pokojné dohadovania, tak pristúpime k nátlakovým akciám.
Trnka tak moze max tlacit na zachode…
Obycajne prazdne kecy
No, uvidime. Ak je R2 prioritou pre ministra, kosickeho zupana, a druhoradou prioritou pre bystrickeho (po nezmyselnej R1), tak to uz moze znamenat dostatocny celkovy tlak, aby sa to rozhybalo, zvlast kedze aj cela vlada sa hlavne snazi tlacit na to, aby klesla nezamestnanost v tych okresoch, ktore su na tom najhorsie, ako RS, RA, RV.