R2 Rožňava – Jablonov nad Turňou | tunel Soroška

áno, vážne. neviem čo máš proti takejto ceste? kľudne napíš

^^^ pre 5 tisic v./24h perfektna ale pre 15 tisic v./24h uz to take idealne nie je, a jasne ze daleko lepsie oproti ceste cez obce.

Aky je problem minat sa pre kamiony na Soroske?

Na Branisku som neraz zazil, ze kamiony ak sa stretli na jednom z “vhodnych miest”, tak museli nielen zastavit, ale aj trochu cuvat, aby ten v protismere presiel.

Ale to nikto devilovi nevysvetli, pre neho Branisko = Soroska.

Škoda komentu jano1, vráť sa k protežácii R1 BB-RK. Včera si bol akosi veľmi aktívny, lebo už reagujem na treti Tvoj príspevok. Už to vyzera, že som voči Tebe zaujatý a ešte som neprečital cca päť tém.

Si sa sekol: dialnice.info/viewtopic.php … 17#p212326 atď.

jasne, urobime 2 kategorie horskych prechodvo podla kriterii ktore niekomu vyhovuju aby sa dokazalo ze branisko bolo treba pred 15 rokmi a sorosku o 15 rokov alebo vobec. ja som nikde nenapisal ze kamiony na soroske maju problem sa minat. ale to pre mna ani nie dovod kvoli comu by sa soroska nemala stavat.

ozdany su len prelozka okolo bodovej zavady. to iste je soroska.

To si odlozim, to sa mi urcite este hodi. Devil musi prasknut od smiechu.

No vidis, D1 HP-DS je prelozka okolo bodovej zavady, alebo dvoch.

Tunel Soroska treba postavit, ale ci je to najnaliehavejsie, s tym mam problem. Obchvaty, rekonstrukcie, miestami 3-pruh pre bezpecne obiehanie, to je to co patri na hlavne cesty s intenzitou 4-8 tisic v./24h.

prelozky bodovych zavad sice mozu byt sucastou dialnice…ale prelozky bodovych zasad sa riesia ako poloprofil.

este raz: soroska je sucastou narodneho parku. mozno pred 15-20 rokmi sa dala rubat skala v NP ale dnes by vypukla taka histeria ze by to nepreslo. ako ked ja som navrhol aby dialnica namiesto visnoveho isla popri zeleznici, hned mi odpisali ze nieze NP ale ani jeho ochrannom pasme sa neda…a to nie je vsade ochranne pasmo po dubnu skalu zato sedlo sorosky je naozaj NP.

Celkom sranda, ako sa da vsetko obratit na ociernovanie. „Predpokladáme, že v januári, pretože nechcem vypísať dve súťaže v jednom mesiaci, vypíšeme aj Sorošku,“ opísal Érsek. https://infrastruktura.sk/t/sutaz-na-vystavbu-useku-r2-pri-kosiciach-by-sa-mala-spustit/22613/1

Cize vsetci by mali byt radi, ze sa nevypisuje viac sutazi naraz, a teda je sanca na co najlepsiu cenu.

Vies stale musis ludom podsunut nieco, ze preco to este nie je a akoze ten mesiac ma zabranit kartelovym cenam? Akoze wau :laughing: Aky skvely minister.

tu musim suhlasit s yoggym, fakt ten mesiac nic nezmoze… tak ci tak sa rovnake firmy prihlasia,kebyze vyhlasi 4-5 sutazi tak ok…

no ked je pre vas lepsie, ak vyhlasi 3 sutaze naraz raz za 3 roky, ako jeho predchodca, tak s vami je zbytocne diskutovat.

Jasne, ked vyhlasis dva mesiace po sebe sutaz ktora trva okolo roka, tak tie useky budu lacnejsie :laughing:

1. treba to využiť aj keď by Soroška s jednou rúrou stála 90% dvojrúrovej?
  2. treba to využiť aj keď prejazd Soroškou nie je vôbec problémový?

tych 90 percent mas zase odkial…?

to je na slovensku taký okresávací štandard z plného profilu na polovičný za cca 80-90% plnoprofilovej ceny..

Tunel Soroška nie je potrebné stavať pred 2030. To že má ísť do výstavby len jedna rúra tak to je ešte horšie ako že sa má stavať. Jedna rúra s technológiou bude stáť 90% ceny dvojrúrového riešenia. Ak by hodnota za peniaze mala rozhodujúce slovo, tak na jednorúrový tunel nikdy neuvoľní ani cent!

Sorry ale to odkial beries take nezmysli?

Nestavajte jednorurove tunely lebo dvoj su lacnejšie. Skúste mi prosím demonštrovať na reálnych príkladoch. Našiel som cenu 454 mil bez dph z 2012 roku za plný profil a 277 mil z 2018 za poloprofil.