Tazko hodnotit ci to stihnu alebo nie. Myslim ze hodne napovie priebeh tejto zimy. Chodim pozerat na stavenisko takmer kazdy den prave na usek ktory stavia Vahostav a nemam pocit ze by boli nejako pozadu oproti Doprastavu a Strabagu. Cez vikend ak bude pocasie skusim pofotit a poslat.
Prepacte ak mam naivnu otazku, ale viete mi niekto kompetentne odpovedat, preco pri Detve aj pri Pstrusi stavaju velke siroke mosty ktorymi buduca R2 pojde ponad staru cestu, radsej akoby by postavili most na starej ceste aby sla ponad novu R2? Nebolo by to rychlejsie, lacnejsie, jednoduchsie? Stavat most na dvojprudovke radsej ako na obycajnej ceste? Nemala by obycajna cesta nadchadzat rychlostnu radsej ako naopak? Alebo tu naozaj ide len o to minut a nabalit sa co najviac???
Babar, nechcem Ťa poúčať. Ten Tvoj dôvod je ekonomicky zaujímavý.
Opačný názor “od amatéra od PC z tepla domova” môže byť aj taký, že obyčajná cesta významu 1., 2., 3. triedy je dobre, keď sleduje povrch územia. Môže mať odbočky a výjazdy s prepáčením “aj po každých pár desiatok metrov” podľa triedy cesty, podľa terénu extravilán či intravilán. R2-ke stačí exit na začiatku a na konci úseku, medziľahlé body musia umožňovať plynulosť, rýchlosť, prehľad a bezpečnosť. Môžu ísť aj na estakády, či stratiť sa do tunela, prd jedno. Doprave to na R2 nevadí.
No možno je to aj z dôvodu migrácie lesnej zveri k vode, inač veľké možnosti na migráciu z lesa k vode tam nemajú.
Nie je to take jednoduche ako sa na prvy pohlad moze zdat. Ked sa pozries do mapy, bude ti to mozno jasnejsie.
Napr. krizovatka R2 pri Pstrusi je ponad cestu I/50 lebo dalej smerom na Detvu musi prekonat zeleznicu a nasledne aj cestu III.triedy pri Stozku. Opacnym smerom prekonava opat zeleznicu a Slatinu.
Dneska ked som sa motal na stavbe, tak leteli 2 lietadla ponad Krivan, mozno bude dalsie letecke video…
Inac nerobilo sa nikde nic, takze asi maju dovolenku medzi sviatkami. Ja fotky pridam ale az zajtra, bo mi predcasne vykapala baterka, takze sa zajtra musim vratit a dofotit zvysok useku.
Sam som bol prekvapeny ale na moste pri MUK Pstrusa sa vcera a dnes robilo.
Kedze sergej predchvilou aktualizoval forum k “lepsiemu” :mrgreen: tak fotky dnes uz asi nenahram, tak aspon jedno video zatial…
[video_youtube]YouTube
Tak pridal som fotky aj s popisom mapujuce takmer cely usek gallery/album.php?album_id=256
Postupne pridam este aj nejake videa, len to dlhsie trva kym ich spracujem…
[video_youtube]YouTube
Toto je usek VHS, nedavno tu niekto pisal, ze aj tu VHS meska…
Ked spracujem, pridam este 2 videa z useku DPS. 2 predchadzajuce videa by mali byt z useku STG.
privadzac detva bude vari 2+2?
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=11592
Podla vykresu po Slatinu 2+2, potom pokracuje ako 2+1 s tym, ze pri KO je samostatna vetva v smere R2 => Detva
Hmmm, mna skor udivuje, ze kratky privadzac konciaci KO v meste ma rovnaky polomer obluka ako MUK dvoch rovnocennych RC (R1 a R2 pri ZH).
[video_youtube]YouTube
[video_youtube]YouTube
Posledne 2 videa su z useku DPS + koniec useku CCC, ale tam toho zatial vela nevidno.
je to starsie youtube.com/watch?v=mGsB3fGqCrs
Ahojte:D
Po pár mesiacoch sa znova hlásim s fotkami.
Opäť som si prešiel celý úsek Pstruša - Kriváň. Fotil som v priebehu decembra, hlavne tie najzaujímavejšie úseky …
Fotky nájdete tu :
- [flickr.com/photos/114906545 ... 869746310/](https://www.flickr.com/photos/114906545@N06/sets/72157644869746310/)
/aktuálne fotky sa nachádzajú na začiatku albumu, v strede sú fotky z júna 2014 a na konci séria z februára až marca 2014 /
Ak máte facebook - facebook.com/media/set/?set … 730&type=1
Každé deň chodím popri MUK Pstruša a musím pochváliť stavbárov, že v takom tempe v akom končili pred sviatkami nabehli znovu prakticky hneď po sviatkoch. Neviem či sa rozbehli rovnako aj na ďalších prácnejších úsekoch, ale ak už zima, prípadne nejaké výraznejšie zrážky nezasiahnu do postupu prác, myslím, že po dlhej dobe by sme mohli otvárať úsek podľa harmonogramu
No a samozrejme sa tu nepremietnu problémy DPS a VHS z iných úsekov.
pridal som par fotiek zo Dneska v oblasti medzi Kriváňom a Detvou
picasaweb.google.com/dialnice.i … rusaKrivan
Trochu off-topic. V Pstrusi je uz obnovena cast Masarykovho dvora, mohlo by z toho byt fajn “odpocivadlo” kusok od MUK s R2.
skyscrapercity.com/showpost. … tcount=192
zvolen.dnes24.sk/exkluzivne-zabe … rom-198271
zvolen.dnes24.sk/po-rokoch-sme-s … ora-198391